για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Υγρότοποι - Βιότοποι 
Θέμα Καταδίκη για παράνομες αμμοληψίες και ρύπανση 
Συγγραφέας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
Ημερ. καταχώρησης 6/6/2008 3:26:21 PM 
Κείμενο
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.222503/409770, fax 2310.421196
E-mail: ecology-trem@nath.gr
www.ecology-salonika.org

6.06.2008


Καταδίκη για παράνομες αμμοληψίες και ρύπανση

Ποινή ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 3.000 Ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα επιβλήθηκε στον εργολάβο Σίνη Αθανάσιο, σήμερα 6.06.2008 από το ΓΆ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ρύπανση περιβάλλοντος στο Δήμο Μυγδονίας.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για περιοχή στους Ανθόκηπους Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης του Δήμου Μυγδονίας και στα σύνορα Ωραιοκάστρου και Νέας Ευκαρπίας. Στην υπόθεση εμπλέκονται εργολάβοι χωματουργικών εργασιών με παράνομες αμμοληψίες στο Νομό Θεσσαλονίκης και καταπατήσεις σε κοινόχρηστες ιδιωτικές και δημόσιες εκτάσεις με την μέθοδο των επιχωματώσεων σε ρέματα και επί της ημιτελούς σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ.

Το θέμα κατήγγειλε ο Σύλλογος Περιβάλλοντος της περιοχής και είχε δημοσιοποιήσει η νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ζητώντας από τη Νομαρχία να παρέμβει.

Όμως η Νομαρχία Θεσσαλονίκης κάλυψε ουσιαστικά με την αδράνειά της τους εργολάβους και διακινητές τοξικών, χημικών, ραδιενεργών και πάσης φύσεως σκουπιδιών στην εν λόγω περιοχή. Κι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να απολογηθεί για τη στάση της, που δε βρίσκει σύμφωνη τη Δικαιοσύνη.


 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)