για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Υγρότοποι - Βιότοποι 
Θέμα Θερινές ξεναγήσεις στον υγρότοπου του Δέλτα Αξιού  
Συγγραφέας Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού 
Ημερ. καταχώρησης 7/10/2008 8:53:18 AM 
Κείμενο

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ- ΛΟΥΔΙΑ - ΑΛΑΙΑΚΜΟΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
2310 794811, press@axiosdelta.gr

Χαλάστρα, 9 Ιουλίου 2008

Θέμα: «Θερινές ξεναγήσεις στον υγρότοπου του Δέλτα
Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα»


Θερινές ξεναγήσεις στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα πραγματοποιεί και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής. Μικρές ομάδες ιδιωτών μπορούν να απευθύνονται στο Φορέα για να γνωρίσουν με την καθοδήγηση των ξεναγών του τις ομορφιές του υγροτόπου, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ και είναι μέλος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η περιοχή είναι χαρακτηριστική για την πλούσια ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί όλες τις εποχές του χρόνου. Τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να δει κανείς πουλιά όπως κύκνους, καλαμοκανάδες, βαρβάρες, φαλαρίδες, αργυροπελεκάνους αλλά και πορφυροτσικνιάδες, χαλκόκοτες και θαλασσοσφυριχτές. Πολλά από τα πουλιά της περιοχής είναι σπάνια και διεθνούς σημασίας.

Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοχή και να ενημερωθούν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον. Στόχος είναι, μέσα από μία ευχάριστη δραστηριότητα, να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στην προστασία του σημαντικού αυτού υγροτοπικού συστήματος.

Διαδρομές
Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές -μεταξύ των άλλων- στο Καλοχώρι και τις εκβολές του Γαλλικού, στη Χαλάστρα και το Δέλτα του Αξιού, αλλά και στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας και το Δέλτα του Αλιάκμονα. Μάλιστα, στη Νέα Αγαθούπολη λειτουργεί παρατηρητήριο, όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα πουλιά και τη θέα στον υγρότοπο με κιάλια και τηλεσκόπια.

Ημέρες λειτουργίας του παρατηρητηρίου: Τετάρτη ως Κυριακή, 10:00 – 13:00, από Ιούνιο ως Οκτώβριο, το παρατηρητήριο θα είναι ανοιχτό και τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής (18:00 – 20:00).
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)