για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Υγρότοποι - Βιότοποι 
Θέμα ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ 
Συγγραφέας ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΤΑΣ 
Ημερ. καταχώρησης 2/11/2009 12:20:38 AM 
Κείμενο -

Ο εκπορνευτής της ελληνικής φύσης ξαναχτύπησε. Κουφός κουφός αλλά τη δουλειά του την κάνει. Από το 1974 είχε θεσμοθετηθεί η περιοχή των Πρεσπών ως Εθνικός Δρυμός με 212.000 στρέμματα. Ο μεγαλόκαρδος υπουργός του τσιμέντου υπέγραψε χθες σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης το οποίο προωθήθηκε προς υπογραφή στα αρμόδια υπουργεία με σκοπό την επέκταση των Πρεσπών σε 327.000 στρέμματα μόνο που τώρα ανακηρύσσεται ως πάρκο το οποίο το χωρίζει σε τρεις περιοχές προστασίας και μόνο μία περιοχή από αυτές ανακηρύσσει ως απολύτου προστασίας. Περιλαμβάνει τις τοποθεσίες Σλατίνας Λαιμού - Οπάγιας, Kρίνας-Koύλας και Κεραμίτσας βορείως της Μικρολίμνης. Τις άλλες δύο ζώνες τις εντάσσει σε οικιιστικό πλαίσιο που αφορά τουριστική εκμετάλλευση και δημκιουργία μικρών ξενοδοχειακών μονάδων καθώς επίσης προβλέπεται διάνοιξη νέας μεγάλης οδού που θα ενώνει την περιοχή από τη θέση Λαιμός μέχρι τα Σκόπια ...
Θα τους αφήσουμε ; Σφετερίζονται την Ιστορία μας. Αγνούν την ύπαρξή μας. Καταστρέφουν κάθε φυσικό ιστορικό μνημείο του τόπου. Και το χειρότερο; Oικολογικές οργανώσεις με τη μορφή εθελοντισμού και ΜΜΕ που κόπτονται για την Οικολογία, δεν τολμούν να πάρουν θέση και ποιούν την νήσσα. Βλέπετε, προσαρμόζονται στο πνεύμα της Απόκριας. Και επειδή μιλάμε για λίμνες, τι το καλύτερο να υπάρχουν και πάπιες; Μόνο που αυτές οι πάπιες νοσούν από τον ιό των πουλερικών. Δεν εννοώ τον Ασιατικό ιό των πουλερικών αλλά τον ιό του συμφέροντος που δυστυχώς προσπαθούν να μας τον μεταδώσουν πλατσουρίζοντας στους βάλτους της κρατικής εξουσίας. Οικολόγοι, για μιά και μόνο φορά ας πάρουμε τα όπλα γιατί τέτοιες πάπιες δεν χρειάζοντοι οι λίμνες μας.
Το ίδιο νομοσχέδιο ετοιμάζουν και για Καστοριά.
Ο Έκτορας στα Ομηρικά Έπη αναφέρει "Eiς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης". Εμείς λέμε "Πατρίδα μας η Φύση".

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ !

 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)