για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Υγρότοποι - Βιότοποι 
Θέμα Ο θάνατος παραμονεύει στο δρόμο για τη Βιστονίδα 
Συγγραφέας Γιάννης Μαρκιανός 
Ημερ. καταχώρησης 2/19/2011 1:21:05 PM 
Κείμενο
Καλημέρα

Προχτές στην προσπάθεια μου να αιχμαλωτίσω μερικές όμορφες στιγμές με την φωτογραφική μου μηχανή στην Βιστονίδα στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής, αυτό με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πουλιών, τελικά κατάφερα να αποθανατίσω μόνον θάνατο και μυρωδιές πτωμάτων που θα μου μείνουν αξέχαστες. Τα κατάσπαρτα κανάλια από πτώματα ψαροφάγων πουλιών μου αποκάλυψαν ένα διαρκές έγκλημα που εδώ και χρόνια συντελείται στα όρια της περιοχής που χρησιμοποιείται από τον τοπικό συνεταιρισμό αλιέων. Δεκαοκτώ νεκροί Αργυροπελεκάνοι σε αποστάσεις βολής όπλου από τον δρόμο ( αν προσθέσω και τους παλαιότερους σκελετούς που είδα πάνω από 30), δεκάδες ίσως και εκατοντάδες κορμοράνοι, Ερωδιοί, Λαγόνες και πολλά άλλα.

Απ ότι φαίνεται η δολοφονία των πουλιών αποτελεί πάγια τακτική του συνεταιρισμού για την προστασία των αλιευμάτων.

Σε συνεργασία με την Ορνιθολογική έγιναν οι καταγγελίες και μετά από διάφορα κωμικοτραγικά χτες όπως η εξαφάνιση των νεκρών πελεκάνων, (ευτυχώς βρέθηκαν πουλιά για τις ακτινογραφίες) η υπόθεση πήρε τον δρόμο της. Στόχος φυσικά θα πρέπει να είναι η απαγόρευση της οπλοφορίας στην συγκεκριμένη περιοχή που ʽέτσι και αλλιώς απαγορεύεται το κυνήγι αλλά και η αναζήτηση λύσεων για τους αλιείς που πραγματικά μπορούν να δουν την παραγωγή τους να εκμηδενίζεται αν δεν πάρουν μέτρα φύλαξης των λιμνών που εκτρέφουν τα ψάρια λόγω του μεγάλου αριθμού των πουλιών εκεί.

Περαστικά

Γιάννης Μαρκιανός
6957200011 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)