για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Υγρότοποι - Βιότοποι 
Θέμα Λίμνη Καλλιδρόμου: Αρχισαν τα όργανα;; 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 6/2/2016 7:39:23 PM 
Κείμενο


 Σχετικά με το ζήτημα της Λίμνης Καλλιδρόμου, που συζητιέται αυτές τις μέρες, δεν μπορεί κανείς να λέει "μεγάλα λόγια". Πόσο μάλλον να αποφασίζει, χωρίς να συζητήσει με τους Δήμους και τις Κοινότητες, τους Συλλόγους και την τοπική κοινωνία τους όρους διαχείρισης και ανάδειξης του Καλλιδρόμου και των χωριών.


Η Λίμνη είναι ένα από τα στοιχεία του βουνού, το ομορφότερο έστω. Πάνω από όλα όμως είναι μια Προστατευόμενη Περιοχή NATURA και αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη το Πρόγραμμα LIFE Οίτης - Καλλιδρόμου. Όλα τα άλλα "έπονται"…Και το να επικεντρώνεται η συζήτηση μόνο γύρω από τη Λίμνη -η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ανήκει γεωγραφικά στο Παλαιοχώρι και στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και όχι στο Ελευθεροχώρι ή στην πόλη της Λαμίας- είναι λάθος, στα όρια του λαϊκισμού...Το ζήτημα λοιπόν είναι ποιος θα αποφασίσει τί θα γίνει στο Καλλίδρομο. Θα αποφασίσει ο Δήμαρχος της Λαμίας; Ο δήμαρχος της Αμφίκλειας; Όλοι μαζί οι Δήμοι του Καλλιδρόμου; Θα ρωτηθεί η κοινότητα Παλαιοχωρίου και οι άλλες κοινότητες; Θα ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Σύλλογοι των χωριών, που έχουν αναπτύξει στο παρελθόν τις θέσεις τους και τις αντιπαραθέσεις τους; Θα γίνουν σεβαστά τα επιστημονικά συμπεράσματα του Προγράμματος LIFE και οι παρεμβάσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες από το Πρόγραμμα να γίνουν;Η τοπική κοινωνία και όλοι όσοι ζουν το βουνό θέλουν ενημέρωση και συμμετοχή σε κάθε βήμα. Αλλιώς θα είναι απέναντι και πρέπει να ξέρουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων που αγκαλιάζουν το βουνό και ζουν με αυτό.
Στέφανος Σταμέλλος

Σχετική αρθρογραφία: http://www.efthia.gr


 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)