για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Ζώα, πουλιά, Κυνήγι 
Θέμα Λέμε όχι στον κυνηγετικό τουρισμό. Οι υπογραφές συ 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 22/3/2017 12:21:07 πμ 
Κείμενο Λέμε ΟΧΙ στην μετατροπή της Περιφέρειας Στερεάς
σε «Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού»!
Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται

Υπογράψτε εδώ

Φίλες και φίλοι,
Η συγκέντρωση υπογραφών για να πούμε ΟΧΙ στην απόφαση του περιφερειάρχη κ Μπακογιάννη να καταστήσει τη Στερεά «Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού», συνεχίζεται. Η συνάντηση του κ Μπακογιάννη με εκπροσώπους φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων αποδείχτηκε ένα επικοινωνιακό τρυκ - γνωστό λαϊκίστικο παιχνίδι των πολιτικών, που το ονομάζουν "διάλογο" - χωρίς να πάρει τίποτα πίσω από όσα έγραψε στο προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και χωρίς να φυσικά να αρνηθεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ".

Σήμερα μάλιστα -21.3.2017- σε ερώτηση/παρατήρηση δημοσιογράφου στο ραδιόφωνο του lamiaFM1 για τις αντιδράσεις του οικολογικού κινήματος στον «κυνηγετικό τουρισμό», απέφυγε να απαντήσει και ουσιαστικά είπε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Συνεχίζουμε μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, που να ανασκευάζει όσα γράφηκαν στο προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και να ματαιώνει την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ»

Διαμαρτυρόμαστε και λέμε όχι στις αναχρονιστικές αντιλήψεις, που προβάλλουν το κυνήγι ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης της υπαίθρου και στηρίζουν τα επιχειρήματά τους στο πλήθος των κυνηγών και τη δύναμη των κυνηγετικών συλλόγων. Καλούμε τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη να εγκαταλείψει τα σχέδια για μετατροπή της Στερεάς Ελλάδας σε απέραντο κυνηγότοπο και να σχεδιάσει το μέλλον της με βάση τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας. Η στήριξη του «κυνηγετικού τουρισμού» ευνοεί την προώθηση μιας κουλτούρας βίας και χρήσης όπλων, που στις σύγχρονες συγκυρίες μόνο ωφέλιμη δεν είναι. Αντίθετα οι όποιες δραστηριότητες προωθούνται, θα πρέπει να καλλιεργούν ήθος προστασίας και επιμελητείας της φύσης.

Η άγρια ζωή δεν είναι καταναλωτικό προϊόν και προϊόν ψυχαγωγίας μιας μικρής μειοψηφίας, αλλά κοινωνικό αγαθό∙ και έτσι πρέπει να διαχειρίζεται.

Παράκληση Υπογράψτε εδώ και προωθείστε το!!!
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)