για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δήμος Λαμίας, Περιφ Ενότητα Φθιώτιδας 
Θέμα Απαράδεκτες εικόνες του κτιρίου της Περιφέρειας 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 16/11/2017 10:13:12 μμ 
Κείμενο

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΤΕΡΕΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ




Απαράδεκτες εικόνες εγκατάλειψης στο κτίριο της Περιφέρειας


στην Πλατεία Ελευθερίας

Είναι γνωστό ότι το ιδιόκτητο κτίριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την απόφαση ΥΠ.ΠΟ. αρ.333/10441/22-2-91 και το ΦΕΚ 132/τεύχος Β/8-3-91 «διότι αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του αιώνα, χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια και αξιοθαύμαστη συμμετρία στις όψεις του και είναι συνονθύλευμα διαφόρων ρυθμών, νεοκλασικισμού μπαρόκ, ροκοκό κ.λ.π. και γι΄ αυτό η σύμμειξή του παρουσιάζει ιδιαίτερο
ενδιαφέρον». 

Σήμερα εκτός του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας στεγάζονται και αρκετές υπηρεσίες. Όμως η εγκατάλειψη είναι εμφανής. Επικίνδυνες διαρροές στη στέγη και στις βεράντες,σταλάγματα και υγρασία, φουσκωμένες πόρτες, παρκέ και σοβάδες και σπασμένα σκαλιά είναι μερικές από τις εικόνες που φωτογραφίζουν την εγκατάλειψη. Οι εργαζόμενοι τοποθετούν κουβάδες και εφημερίδες για τα νερά και εγκαταλείπουν τους χώρους για να προστατέψουν τα μηχανήματα.
Γεγονός είναι ότι όλες οι δαπάνες της Περιφέρειας κατευθύνθηκαν στο μισθωμένο κτίριο της πρώην ΜΕΡΥΠ με πολυτελείς κατασκευές, παιδικές χαρές, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου κλπ. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται η εγκατάλειψη του κτιρίου της Πλατείας Ελευθερίας, που  ίσως εγκυμονεί και κινδύνους στατικότητας για το ίδιο το κτίριο, αλλά και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται και αγανακτούν.


Θα περιμένουμε τις ενέργειες και την απάντηση της Περιφέρειας, πριν προβούμε σε πρόσθετες καταγγελίες αναφορικά με το διατηρητέο κτίριο και την υγιεινή και ασφαλή εργασία των εργαζομένων.-
Λαμία, 16.11.2017


Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς

 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)