για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Νερά 
Θέμα Καταπέλτης η έκθεση αυτοψίας για την δεξαμενή λυμά 
Συγγραφέας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ 
Ημερ. καταχώρησης 22/2/2018 10:17:46 μμ 
Κείμενο
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΠΕΡΙΦ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


Καταπέλτης η έκθεση αυτοψίας του αρμόδιου υπαλλήλου
για την δεξαμενή λυμάτων ελαιοτριβείου στον Αη Γιώργη Ιστιαίας

Ύστερα από τις καταγγελίες και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, υπάλληλος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Εύβοιας πραγματοποίησε αυτοψία την 16/2/2018 στην δεξαμενή λυμάτων ελαιοτριβείου στον Αη Γιώργη Ιστιαίας.  Στην έκθεση αυτοψίας διαπιστώνουμε ότι κυριαρχούν οι λέξεις: συνεχής διαρροή υγρών αποβλήτων, υπερχείλιση, τρύπες του προστατευτικού αναχώματος, λείπει η σίτα, ένας λάκος και όχι δύο, εκροή υγρών αποβλήτων σε παρακείμενο χείμαρρο, επιπλέοντα πτώματα ζώων.  Αναρωτιέται κανείς και αναρωτιόμαστε κι εμείς: Τι άλλο θα έπρεπε να συμβαίνει για να κλείσει οριστικά αυτή η ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ δεξαμενή;

Σύμφωνα λοιπόν με την «έκθεση αυτοψίας»* του υπαλλήλου διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
«Στην εδαφοδεξαμενή της εταιρείας παρατηρήθηκε συνεχής διαρροή υγρών ελαιουργικών αποβλήτων που προερχόντουσαν από υπερχείλιση αυτής καθώς και υπεδάφια από τρύπες του προστατευτικού αναχώματος. Λόγω του αναγλύφου του εδάφους (πλαγιά) και της βλάστησης (πυκνή –ύπαρξη βάτων κλπ) δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί εάν τα υπεδάφια υγρά προέρχονται από τυχόν τρύπα του προστατευτικού γεωυφάσματος της εν λόγω εδαφοδεξαμενής ή είναι νερά που κατέρχονται από το παρακείμενο βουνό και αναμιγνύονται με αυτά που προέρχονται από την υπερχείλιση. Το σημείο της υπερχείλισης βρίσκεται στο κατάντι της εδαφοδεξαμενής και η διαρροή εντοπίζεται στο βορειοανατολικό άκρο.

Στο ανάντι αυτής και στο νοτιοανατολικό άκρο λείπει σε έκταση δέκα (10) περίπου μέτρων η σίτα που υπήρχε για την προστατευτική περίφραξη του χώρου όπως ορίζεται στην παρ.Α του (β) σχετ. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός λάκου και όχι δύο όπως επίσης ορίζεται στην παρ. Α του (β) σχετ.
Την στιγμή της αυτοψίας πραγματοποιήθηκε απάντληση υγρών αποβλήτων από ειδικό βυτιοφόρο όχημα.
Παρατηρήθηκε η εκροή των υγρών αποβλήτων σε παρακείμενο χείμαρρο που
διέρχεται μέσα από το χωριό Αγιος Γεώργιος
. Επίσης υπήρχαν εντός της
εδαφοδεξαμενής δύο – τρία επιπλέοντα πτώματα ζώων».

Δεν μένει παρά η διοίκηση, και εν προκειμένω η Περιφέρεια Στερεάς, να ανακαλέσει άμεσα την άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης δεξαμενής και να δεχτεί την δίκαια αγανάκτηση των κατοίκων του Αη Γιώργη, η υπομονή των οποίων έχει «υπερχειλίσει» εδώ και καιρό…

Λαμία, 22/2/2018


Τηλ επικοινωνίας: 6977261256** Συνημμένα η «Έκθεση
αυτοψίας»

 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)