για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Διάφορα 
Θέμα 31 Οκτ Παγκόσμια Ημέρα των Πόλεων  
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 31/10/2018 5:24:24 μμ 
ΚείμενοΣήμερα, 31 Οκτ, είναι η Παγκόσμια
Ημέρα των Πόλεων.


Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα προωθεί την ιδέα της καλύτερης ζωής σε καλύτερες πόλεις, προκειμένου να στηρίξει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την παγκόσμια αστικοποίηση, να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών για την αντιμετώπιση ευκαιριών και για την αντιμετώπιση προκλήσεων της αστικοποίησης και να συμβάλει στην αειφόρο αστική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να γράψει κανείς περισσότερα, υπάρχει άλλωστε πλούσια αρθρογραφία και πολλές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες.

Διάβαζα όμως πρόσφατα - και δεν μπορώ να μην το αναφέρω - ένα αφιέρωμα στο Freiburg, την πόλη της Γερμανίας που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό της άκρο στην κοιλάδα του Ρήνου. Χαρακτηρίζεται και είναι η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Ευρώπης. Δείτε εδώ το αφιέρωμα του ΑΠΕ: https://www.amna.gr/freepress/article/304467/Fraimpourgk--i-prasini-mitropoli

Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι κάτι ανάλογο είχα γράψει πριν δώδεκα χρόνια, το 2006, όταν είχαμε επισκεφθεί και μείναμε οκτώ μέρες στο Freiburg, τότε που έκανε η κόρη μας το erasmus στο Πανεπιστήμιο.
Δείτε εδώ http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=912&forum_id=14& το κείμενο Από τότε είχε χαρακτηριστεί ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Ευρώπης.
Νομίζω τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει θέληση και να συναντηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για κάθε πόλη και για την κοινωνία μας. Ας το προσπαθήσουμε!
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)