για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Πολιτική οικολογία 
Θέμα Ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 3/23/2021 6:54:09 PM 
Κείμενο Έναν ακόμη εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση φέρνει η κυβέρνηση καταργώντας κάθε ψήγμα απλής αναλογικής και δημοκρατικής ισοτιμίας της ψήφου. Επανέρχεται το παλιό πλειοψηφικό σύστημα με το 43% την πρώτη Κυριακή, μπαίνει πλαφόν 3% στις μικρές παρατάξεις για την εκλογή δημοτικού συμβούλου, μειώνεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων, αυξάνεται ο αριθμός των υποχρεωτικών υποψηφίων, αυξάνεται το παράβολο, δίνονται τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων στην πλειοψηφούσα παράταξη και άλλες τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Είναι φανερή η προσπάθεια υπονόμευσης με κάθε τρόπο της συμμετοχής του πολίτη και ενίσχυσης του συγκεντρωτισμού της εξουσίας και του δημαρχοκεντρισμού. Επικαλείται το επιχείρημα της κυβερνησιμότητας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο φόβος απέναντι στην απελευθέρωση των συνειδήσεων και στην αμφισβήτηση της καθεστωτικής νοοτροπίας. Καμιά αλλαγή! Θέλει να κλείσει τη στρόφιγγα της ελεύθερης συνείδησης και της συμμετοχής με κάθε τρόπο, γιατί φοβάται τις μειοψηφίες, που σιγά σιγά μπορεί να γίνουν πλειοψηφίες και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του συντηρητισμού.

Ανατρέπεται η έννοια της αυτοδιοίκησης και είναι κατάντια για τον κατεξοχήν λαϊκό θεσμό της συμμετοχής. 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)