για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Υγρότοποι - Βιότοποι 
Θέμα ΜΟΤΟ-ΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 
Συγγραφέας ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης 2/18/2004 7:25:19 PM 
Κείμενο
ΜΟΤΟ-ΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ
Συνδιοργάνωση του Δήμου Καλλονής
με την μοτοσυκλετιστική Λέσχη Λέσβου "Sand-Cross"
στις Αλυκές του Κόλπου Καλλονής.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 18/02/2004

Μετά την ουσιαστική άρνηση του Δήμου Καλλονής να ολοκληρώσει τη Β΄Φάση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ - Κόλπου Καλλονής) και αδρανώντας επί τρία χρόνια για τη λήψη πρωτοβουλιών και την κατάθεση προτάσεων βάση της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε η Νομαρχική Αυτοδιοίκηση Λέσβου - Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η Δ.Ε.Π.Τ.Α Καλλονής (πρώην ΑΔΕΤΑ) φέρει κύρια την ευθύνη για την συστηματική καταστροφή και υποβάθμιση της.

Ο Δήμος Καλλονής συνδιοργανώνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου εντός του Υγροβιοτόπου Καλλονής στην Θέση Αλυκές Καλλονής Sand-cross (Μότο- Κρος στην άμμο) παραβιάζοντας κατάφορα την εθνική νομοθεσία, μια σειρά από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις οι οποίες ρητά απαγορεύουν τέτοιου είδους δραστηριότητες καθώς και τις αναφορές της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η ο Κόλπος της Καλλονής και οι υγοβιότοποι που τον συναποτελούν φιλοξενούν περισσότερα από 68 είδη πτηνών, 66 είδη μεταναστευτικών πτηνών, 11 είδη φυτών, 5 είδη θηλαστικών, 8 είδη ερπετών, 4 είδη αμφίβιων, και 11 είδη ασπόνδυλων. Η περιοχή επίσης χαρακτηρίζεται από την παρουσία 13 τύπων Οικοτόπων, ενώ εξαιτίας του μεγάλου πλούτου βιοποικιλότητας (Χλωρίδα - Πανίδα - Βιοκατοικίες) έχει αξιολογηθεί ως Ευρωπαικής σημασίας Δίκτυο Natura 2000, Important Bird Area, Corine Biotopes. Μια τέτοια δραστηριότητα θα ήταν καταστροφική εξαιτίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων της περιοχής που προγραμματίζεται η εκδήλωση.

Πρακτικά ο Δήμος Καλλονής με την εμπλοκή του αποδεικνύει την αδυναμία του να κατανοήσει την αξία της περιοχής και τις δυνατότητες που αυτή παρέχει για την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού, την απροθυμία να προστατέψει την άγρια φύση και ζωή, καθώς και ενεργητική προσπάθεια για την καταστροφή της.
Καλούνται οι αρμόδιοι ώστε να :
· ακυρώσουν την η προγραμματισμένη παράνομη εκδήλωση.
· ελεγχθούν πειθαρχικά οι πράξεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση και, αν προκύψουν ποινικές ευθύνες, να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.
· λάβουν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αποφευχθούν ανάλογες παρανομίες στο μέλλον.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
Τηλ επικοινωνίας με την πρωτοβουλία για τον Υγρότοπο Καλλονής
Κώστας Βραχνός
6993935326
22510 37910 (ώρες λειτουργίας καταστημάτων)
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)