για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 10/3/2021 
Event «Οικολογικές επιπτώσεις των παγκόσμιων περιβαλλοντικών αλλαγών στα ποτάμια οικοσυστήματα» 
Περιγραφή Οι περιβαλλοντικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις οικολογικές διεργασίες των ποτάμιων οικοσυστημάτων. Η μελέτη και κατανόησή τους είναι πολύτιμο εργαλείο για την αποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση στον τομέα των υδατικών πόρων. Αυτές ακριβώς τις «Οικολογικές επιπτώσεις των παγκόσμιων περιβαλλοντικών αλλαγών στα ποτάμια οικοσυστήματα» πραγματεύεται η Δρ. Παρασκευή Μανωλάκη, βιολόγος και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε τηλεδιάλεξη την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 (ώρα έναρξης 18:00).
Όλες οι τηλεδιαλέξεις του 4ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y3t8h2cy.
Η τηλεδιάλεξη επικεντρώνεται στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι περιβαλλοντικές αλλαγές διαμορφώνουν τη σύνθεση και την αποδοτικότητα των υδρόβιων φυτών, η οποία είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό των επιπτώσεών τους στις λειτουργίες του οικοσυστήματος. Στην παρουσίασή της, η Δρ. Μανωλάκη θα παρουσιάσει αποτελέσματα συλλογής/επεξεργασίας/ανάλυσης δεδομένων από διαφορετικού τύπου ποτάμια οικοσυστήματα, στοχεύοντας στο να περιγράψει τις αποκρίσεις των υδρόβιων φυτών και πώς τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση των μηχανισμών μεταξύ της αλλαγής της σύνθεσης των βιοκοινοτήτων και των επιπτώσεων που έχουν στις διεργασίες και λειτουργίες του οικοσυστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες, εδώ: https://bit.ly/3b8dYf5

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.
 
Τοποθεσία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL https://bit.ly/3b8dYf5  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)