sstamellos

sstamellos

«ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ!


«ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ!

Στην καρδιά του Αυγούστου (10/8/2007), με τα βουνά της Αττικής παραδομένα στις φλόγες, με την πόλη άδεια και πυρωμένη από τον καύσωνα, με το δημοτικό συμβούλιο σε άδεια και έξι μόλις μέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών(!) ο δήμαρχος Γιάννης Καζάκος έσπευσε άρον – άρον να ολοκληρώσει το περιβαντολογικό έγκλημα και το οικονομικό- πολιτικό σκάνδαλο σε βάρος της πόλης και των κατοίκων της. Καιροφυλακτώντας από καιρό για την κατάλληλη ευκαιρία, υπόγραψε εν κρυπτώ το συμβόλαιο για την αγορά δήθεν του 50% του κτήματος Ζωγράφου!

Ήταν, όμως, τόση η βιασύνη του, που «πιάστηκε στα πράσα», δεν φρόντισε ούτε για τα προσχήματα. Έτσι:

-Παρουσιάζονται αντιφατικές μεταξύ τους αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, η οποία υποτίθεται ότι συνεδρίασε εκτάκτως στις 10 Αυγούστου, ημέρα υπογραφής των συμβολαίων!

-Εμφανίζεται ότι πήρε μέρος στη συνεδρίαση και ότι συμφώνησε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ο οποίος εκτός του ότι δηλώνει ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών, δεν είναι καν μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής!

-Δεν ειδοποιήθηκαν, όπως δημοσίως διαβεβαιώνουν, όλα τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που ανήκουν στην αντιπολίτευση!

-Ο ίδιος, δε, ο δήμαρχος, βρισκόταν –σύμφωνα με από τον φιλικό του Τύπο- από την …4η Αυγούστου στο ¶γιο Όρος, όπου απλώς νήστευε και προσκυνούσε όταν, εκτάκτως, πληροφορήθηκε πως έφτασαν όλως …τυχαίως στις 10/8 στην Αθήνα η κ. Ζωγράφου και οι εκπρόσωποι της δανείστριας τράπεζας και για το λόγο αυτό …διακτινίστηκε πάραυτα και βρέθηκε στην έδρα του προκειμένου να επιτελέσει το θεάρεστο έργο..!

Γιατί, όμως, τόση πρεμούρα και μυστικότητα; Τι έσπευσε να προφτάσει, εκτός από τις εκλογές, η δημοτική αρχή και για πιο λόγο;

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (963/2007) με βάση την οποία η ρύθμιση του πολεοδομικού καθεστώτος του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου παραπέμπεται σε έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο, όμως, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΔΟΘΕΙ! Στην ίδια απόφαση σημειώνεται η σημασία του κτήματος για την πόλη μας ως «μοναδικό πνεύμονα πρασίνου», στον οποίο μάλιστα βρίσκονται δύο χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίρια. Τέλος, αναφέρεται ρητά ότι μέχρι την έκδοση του ΠΔ δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε δόμηση, ούτε η έκδοση σχετικών οικοδομικών αδειών.

Τι αγόρασε, επομένως, η δημοτική αρχή φεσώνοντας το Δήμο με δάνειο 19.400.000 Ε; Με βάση ποιο πολεοδομικό καθεστώς καθορίστηκε η τιμή, αφού αυτό ακόμα δεν είναι γνωστό; Γιατί δεν περίμενε τουλάχιστον την έκδοση του ΠΔ, την ώρα που, έτσι και αλλιώς, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά και την αντίθεση ολόκληρης πλέον της αντιπολίτευσης;

Η υπόθεση αυτή μυρίζει!
Τώρα αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση το μέγα σκάνδαλο της κατάπτυστης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου το Μεγαλοβδόμαδο του 2006, με βάση την οποία ο Δήμος επιβαρύνεται με ένα τεράστιο χρέος, προκειμένου να καταβληθεί αυτό ως ζεστό χρήμα στους διαχρονικούς δυνάστες της πόλης μας και με αντίτιμο: Την καταστροφή του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου, το κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης, την οικονομική ασφυξία των μικρομάγαζων και …έναν τάπητα από κομμάτια γκαζόν στην οροφή ενός τερατώδους εμπορικού κέντρου σαν μια πράσινη ταφόπετρα πάνω από το πραγματικό όνειρο των ζωγραφιωτών για έναν χώρο υψηλού πρασίνου, περιπάτου και πολιτισμού στον συγκεκριμένο χώρο.
Θα τους αφήσουμε;

Αμετακίνητη θέση μας είναι ότι χρέος του κάθε πολίτη του Ζωγράφου είναι ο αγώνας για να σταματήσει αυτό το έγκλημα σε βάρος της πόλης, των κατοίκων της και των παιδιών μας .

-Ιδιαίτερα μετά την τελευταία τεράστια καταστροφή των δασών μας, σύνθημά μας είναι: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ!

-Το κτήμα Ζωγράφου στο λαό με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Μας το χρωστάνε!

-Σας καλούμε όλους σε ανοιχτή λαική συνέλευση- συζήτηση στις 3 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, στις 7.30μμ στην πλατεία Γαρδένια στο Δήμο Ζωγράφου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top