sstamellos

sstamellos

ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤ


ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Υπερασπίζω την πόλη μου

ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Η.Σ.Α.Π.

ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ


Σχετικά με τη πρόταση για κατασκευή σταθμού ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της πόλης (σταθμό Η.Σ.Α.Π.), η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της για τους παρακάτω λόγους ;

1. Η χωροθέτηση του σταθμού στο κέντρο θα αλλοιώσει τη σημερινή εικόνα του, εξαιτίας των τεχνικών έργων που θα απαιτηθούν. Επίσης είναι βέβαιο πως θα μειωθεί απελπιστικά το πράσινο που υπάρχει στις πλατείες Γαρδέλη και Εθνικής Αντίστασης.

2. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου, σε συνδυασμό με την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ σε αυτό το σημείο, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει επιδείνωση του υφιστάμενου κυκλοφοριακού προβλήματος και της ρύπανσης. Οι διελεύσεις των αυτοκινήτων είναι σίγουρο πως θα αυξηθούν δραματικά αφού οι κάτοικοι των όμορων Δήμων θα κινούνται με τα αυτοκίνητά τους ως τον Η.Σ.Α.Π. προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ΜΕΤΡΟ.

3. Η αναστάτωση που θα προκληθεί από τη διάρκεια των έργων, το λιγότερο δύο έως τρία χρόνια, θα είναι μεγάλη

4. Η μελλοντική πίεση για πολεοδομική ανάπλαση του κέντρου της πόλης σε πολεοδομικό κέντρο, θα είναι πολύ ισχυρή. Η διοίκηση του Δήμου δε θα μπορεί τότε να αλλάξει την διαφαινόμενη πορεία, ενώ μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ήδη επενδύουν σε αυτή την προοπτική, θα απαιτούν την αλλαγή του ιστορικού του χαρακτήρα, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν σε άλλες γειτονιές της πόλης.

5. Οι ελπίδες του εμπορικού κόσμου πως, με την έλευση του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της πόλης, η κίνηση των καταστημάτων τους θα αναζωογονηθεί δυστυχώς θα διαψευστούν. Είναι περισσότερο πιθανό να συμβεί το αντίθετο. Η νέα γραμμή ΜΕΤΡΟ και ο τερματικός σταθμός στον Η.Σ.Α.Π. θα ευνοήσουν την κίνηση του καταναλωτικού κοινού προς τα εμπορικά κέντρα της πόλης μας που ήδη λειτουργούν (AVENUE, MADIAMARKT κ.α.), που κατασκευάζονται (I.B.C.), και προς αυτά που δρομολογούνται (ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ) στη Λεωφόρο Κηφισίας.

6. Οι αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων των βορείων προαστίων είναι θεμιτό να αντιμετωπιστούν με κίνηση των πολιτών με μέσα σταθερής τροχιάς. Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» προτείνει τη δημιουργία του νέου σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι στους σταθμούς «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ» ή «ΕΙΡΗΝΗ». Σ’ αυτές τις περιοχές υπάρχουν ακόμα αδόμητα οικόπεδα που θα πρέπει να δεσμευτούν ώστε να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και επίγεια πάρκα. Έτσι εξασφαλίζεται η σύνδεση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και με τον Η.Σ.Α.Π.

Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» με γνώμονα την προάσπιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης και την ενίσχυση των προσωπικών επιχειρήσεων που δρουν στα όριά της, θα κινηθεί με όλες τις δυνάμεις της, για να αποτρέψει τα σχέδια της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας, που αναπτύσσοντας το δόγμα του αυτοκινητοκεντρικού συστήματος βάζουν ταφόπλακα στην πόλη.

Το όραμά μας αφορά στην προστασία των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου, στον περιορισμό της κίνησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, και στην ανάπτυξη του ιστορικού προαστιακού χαρακτήρα της πόλης. Αυτό το όραμα υπηρετούμε με τις προτάσεις και τους αγώνες μας.

ΜΑΡΟΥΣΙ 5/01/2008

Scroll to Top