sstamellos

sstamellos

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.gr – info@pepla.gr – http://pepla.blogspot.com

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας συμμετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου πιστεύοντας και επιδιώκοντας τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε όλα τα επίπεδα με την εφαρμογή μιας άλλης βιώσιμης πολιτικής, που να στηρίζεται κυρίως στη συμμετοχή των δημοτών.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της πόλης και των χωριών του νέου Δήμου: το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, την κυριαρχία του μπετόν, τη διαχείριση των ελεύθερων χώρων, την απρόσωπη καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών με όρους νομιμότητας, τη διαχείριση των σκουπιδιών και την καθαριότητα, αλλά και τα θέματα της παραγωγής και της κατανάλωσης, των νέων μορφών οικονομίας κάτω και από το πρίσμα της οικονομικής κρίσης. Να ψάξουμε για ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις ανασυντάσσοντας το τελματωμένο παραγωγικό τοπικό δυναμικό, αλλά και τον “αραχτό” δημόσιο τομέα. Να δούμε την κρίση και ως ευκαιρία. Να βγάλουμε θετική ενέργεια υπερασπίζοντας το κοινωνικό κράτος με όρους αλληλεγγύης.

Οι κλασικές ως τώρα πρακτικές στις εκλογικές αναμετρήσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι η επιδίωξη της καταγραφής και της συντήρησης της κομματικής συσπείρωσης των κομμάτων. Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών αντίθετα, ο κινηματικός φορέας που εμείς συγκροτήσαμε και με τις συχνές μας παρεμβάσεις έγινε αναγνωρίσιμος, οραματίζεται γιΆ αυτές τις εκλογές όχι την καταγραφή, αλλά τη διεκδίκηση -σε μια ιδανική κλίμακα, αυτή του νέου Δήμου- του δικαιώματος να σχεδιάσει και να υποστηρίξει τη Λαμία του μέλλοντος εφαρμόζοντας βιώσιμες ρεαλιστικές πολιτικές.

Πολιτικές, που θα επικεντρώνονται:
– Στην προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου (ελεύθεροι χώροι, δάση, υδάτινοι πόροι, αντιμετώπιση της ρύπανσης), γιατί η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας είναι πλούτος για όλους μας και τον καθένα χωριστά.

– Στη δράση σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή (γεωργία, μεταφορές, εξοικονόμηση ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), γιατί είμαστε απλά μέρος ενός μεγάλου συνόλου, του πλανήτη.

– Στην πράσινη στροφή στην κοινωνία και στην οικονομία (καινοτόμες οικονομικές δραστηριότητες) με σεβασμό και προστασία των φυσικών πόρων, που είναι περιουσία όλων μας, υπερασπίζοντας τα συλλογικά αγαθά (μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιους χώρους), γιατί μειώνουν το κόστος ζωής και ωφελούν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

– Στη θεσμοθέτηση της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης με τη δημιουργία νέων μορφών οικονομίας, κοινωνικής και αλληλέγγυας (δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών, τοπικά ανταλλακτικά συστήματα, κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί), γιατί εξασφαλίζουν οικονομικά αυτούς που συμμετέχουν και τους δίνουν τη δυνατότητα να καθορίζουν την οικονομική δραστηριότητά τους, στηρίζοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες.
– Σε θεσμοθετημένες διαδικασίες άμεσο-δημοκρατικού και συμμετοχικού χαρακτήρα (δημοψηφίσματα, θεματικές επιτροπές, κοινωνική διαβούλευση, συλλογική εκτελεστική εξουσία, εφαρμογή της αρχής της εναλλαγής), γιατί πρέπει ο πολίτης να πάψει να είναι σε απόσταση από το κέντρο λήψης των αποφάσεων και να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα τους.

Καλούμε όλες και όλους να στηρίξετε με την ψήφο σας το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.

Λαμία, 19.10.2010

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Scroll to Top