ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε στη δημοσιότητα τις αναθέσεις, μετά από προκήρυξη, των προγραμμάτων “Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη”, τα οποία μοιράστηκαν σε πάνω από 200 φορείς: Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, ΑΕΙ, Ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Αυτό αρχικά φαίνεται καλό. Από τον κατάλογο όμως των αναθέσεων προκύπτει ότι τα χρήματα αυτά μοιράστηκαν χωρίς κανένα κριτήριο για το κύρος και την αξιοπιστία του φορέα που υπέβαλε το πρόγραμμα, αλλά μόνο κριτήριο ήταν το “περιτύλιγμα”, δηλαδή αν το πρόγραμμα που υποβλήθηκε είχε συνταχθεί “επαγγελματικά”, και ίσως η δυνατότητα “διεκδίκησης” του προγράμματος με πλάγιους δρόμους…

Συνέβη επίσης κάποιοι φορείς να πάρουν 4 και 5 προγράμματα και κάποιοι άλλοι κανένα.

Το χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι δόθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ δύο προγράμματα στη ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης!!! Βάζει λοιπόν το ΥΠΕΧΩΔΕ για πρώτη φορά τους “προστάτες” της φύσης να την προστατεύσουν!!! Το ένα πρόγραμμα είναι για τη “ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΧΥΚΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” αξίας 25.000 ΕΥΡΩ και το δεύτερο “ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ” αξίας 30.000 ΕΥΡΩ!!!

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι κάθε άλλο παρά ανάγκη από χρήματα έχουν, αφού φροντίζει το Υπουργείο Γεωργίας να εισπράττουν, θεσμικά, παχυλά ποσά, αλλά και επειδή ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας τους, στέλεχος του Κυβερνώντος Κόμματος, είναι στην ουσία “ο κ. Γ΄ ΚΠΣ”. “Μοιράζει” δηλαδή τα ποσά του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης μέσα από τα οποία προφανώς θα έχουν “την τύχη τους” οι οργανώσεις των κυνηγών. Ο λόγος που δόθηκαν τα προγράμματα στην προαναφερθείσα Κυνηγετική Ομοσπονδία ήταν για να νομιμοποιηθούν, για πρώτη φορά, οι κυνηγοί ως προστάτες της φύσης.

Αν τα χρήματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος δοθούν τελικά στους βιαστές της φύσης κυνηγούς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και η Κυβέρνηση, επωμίζονται τεράστια ευθύνη και θα βρουν αντίθετους όλους τους πολίτες που βλέπουν με ευαισθησία το περιβάλλον και δεν ανέχονται τέτοιες μεθοδεύσεις.

Παρόλο που το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων με τις 55 οργανώσεις του σε όλη την Ελλάδα, δεν κρίθηκε άξιο να πάρει πρόγραμμα, δεν στέκεται σε αυτό, αλλά δεν πρόκειται να ανεχτεί το οικονομικό και θεσμικό “δώρο” του ΥΠΕΧΩΔΕ στους κυνηγούς και θα μελετήσει τρόπους αντίδρασης

Οι πολίτες κρίνουν και καταδικάζουν.

Η ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Άλλα Δελτία Τύπου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top