Οικολ & Κοινων Παρέμβαση Πτολεμαίδας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικολογική & Κοινωνική Παρέμβαση Πτολεμαίδας
04/02/ 2005
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ Υπ. Απ. Οικ.

14084/3671/23.10.2003 από ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ.

Μετά τον πρόσφατο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος της Ν.Α. Κοζάνης για την εφαρμογή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων(υπ.απ.οικ.14084/3671/23.10.2003), με κίνητρο την ευαισθησία μας για τα περιβαλλοντικά τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής Εορδαίας και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο θέμα της ΜΠΕ των ορυχείων, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την εν μέρει ικανοποίησή μας για τη λειτουργία του θεσμού ελέγχων τήρησης περιβαλλοντικών όρων. Είναι προφανές ότι το αντίστοιχο κλιμάκιο της Ν.Α., μετά από 15μηνη αδράνεια στο συγκεκριμένο θέμα, δραστηριοποιείται με αυστηρότητα στις επιταγές των περιβαλλοντικών όρων σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται κατά κόρον μεταλιγνιτική.

Επειδή τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής αντιμετωπίζονται κυρίως ως «επιχειρήματα» για πολιτικά παιχνίδια, διατηρούμε μια στάση επιφυλακτικότητας απέναντι στο όψιμο ενδιαφέρον της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Η αγωνία μας για το συγκεκριμένο θέμα είναι δικαιολογημένη, λόγω των προσπαθειών και των επεμβάσεων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη φάση ολοκλήρωσης και υπερψήφισης της εν λόγω μελέτης. Ελπίζουμε η καχυποψία μας, να είναι μόνο αποτέλεσμα προηγούμενων πρακτικών και στη συγκεκριμένη περίπτωση να έχουμε απλώς μια πιο ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντική αρχή.

Άλλα Δελτία Τύπου

Scroll to Top