sstamellos

sstamellos

Απάντηση στο Δήμαρχο Πορταριάς κ. Β. Κοντορίζο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Γαζή 216, 382.22-Βόλος
τηλ.&φαξ 2421038387/ 6977-686838
email:info@oikoen.gr web site:oikoen.gr
Βόλος 11/02/2008 περ.34p/08/1242π

Απάντηση στο Δήμαρχο Πορταριάς κ. Β. Κοντορίζο

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επιθυμεί να ζητήσει γονυπετώς συγνώμη από το Δήμαρχο Πορταριάς κ. Β. Κοντορίζο. Είναι γεγονός ότι ο κ. Κοντορίζος ποτέ δεν υποστήριξε την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Μαγνησία, όπως είπαν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ποιος ξέρει στο μέλλον βέβαια αφού μπορεί να αποτελέσει «μάννα εξ ουρανού» για τους ανέργους της περιοχής μας. Είναι γνωστό ότι ποτέ κανένας Δήμαρχος δεν έλαβε έστω και ένα «δωράκι» την κοινώς αποκαλούμενη (δανεισμένη από τα αυτοκίνητα) «μίζα». Είναι γεγονός ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων και φυσικά επίλεκτα μέλη της κοινωνίας μας είναι και οι κ.κ. Δήμαρχοι. Μοναδικό μέλημα όλων είναι η ικανοποίηση των αναγκών των ανέργων της περιοχής τους. Είμαστε βέβαιοι μάλιστα, ότι ο κ. Κοντορίζος συχνά πυκνά διαθέτει τον «πενιχρό» του μισθό, ως Δημάρχου, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των συντοπιτών του ανέργων και των οικογενειών τους. Ο ίδιος βέβαια δεν είναι «βολεμένος σε θέση του δημοσίου με μεγάλη σύνταξη ή μισθό» και φυσικά δεν «αγνοεί την αγωνία χιλιάδων ανέργων» και για το λόγο αυτό είναι υπέρ των «καλών επενδύσεων» που θα λύσουν ως δια μαγείας το πρόβλημά της ανεργίας. Και φυσικά πάντα με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, που για όλους τους Δημάρχους, που κόπτονται για τις επενδύσεις στον Αλατά τις Νηες και το Σωρό και αλλού, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επενδύσεις αυτές. Φυσικά το ΥΠΕΧΩΔΕ που χαρακτηρίζει την απαίσια περιοχή του Αλατά ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, εξαπατά την κοινωνία και δε σέβεται την αγωνία της στρατιάς των ανέργων που θα βολευτούν με την επένδυση αυτή. Και όσοι ισχυρίζονται ότι οι εκτάσεις που πουλήθηκαν στις Νηες ανήκουν στο Δημόσιο και όχι στην εκκλησία, είναι κοινοί απατεώνες και συκοφάντες για όσους πούλησαν και όσους αγόρασαν. Φυσικά ο μοναδικός σκοπός αμφοτέρων των πρώτων είναι, είτε το κοινωνικό τους έργο, είτε η επίλυση του προβλήματος της ανεργίας στις περιοχές αυτές. Και φυσικά οι Δήμαρχοι που κόπτονται για τις επενδύσεις το κάνουν μόνο και μόνο για να μην κλαίνε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, βλέποντας τις στρατιές των ανέργων και των οικογενειών τους να μην έχουν κυριολεκτικά ένα κομμάτι ξερό ψωμί να φάνε.
Ακούς εκεί να πάρουν προγράμματα οι οργανώσεις των πολιτών και να δώσουν 25 θέσεις εργασίας σε νέους επιστήμονες, να ενημερώνουν, να εκδίδουν βιβλία, προβολής του τόπου τους και να φέρουν στο Νομό Μαγνησίας πάνω από 350.000 ΕΥΡΩ! Και μάλιστα να δουλεύουν εθελοντικά, χωρίς δηλαδή καμία αμοιβή. Με αυτές τις προβοκατόρικες ενέργειες των οργανώσεων των πολιτών, οι Δήμαρχοι τί θα κάνουν μετά; Πώς θα προβάλουν το «ανιδιοτελές» έργο τους στους ψηφοφόρους για να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο τους, όταν οι Ενεργοί Πολίτες τους «χαλούν την πιάτσα».
«Αφουγκραζόμενοι» μάλιστα οι κ.κ. Δήμαρχοι την κοινωνία κοντεύουν να «κουφαθούν» και με αγανάκτηση αντιμετωπίζουν τους πολίτες που αντιδρούν «σε όποια ανάπτυξη ξεπερνά την παλαιολιθική εποχή». Οι κ.κ. Δήμαρχοι βέβαια δεν είναι «πράσινα ανθρωπάκια» αλλά την πολυχρωμία τους την ενώνει το κοινό καλό, που φυσικά δεν είναι οι μίζες, αλλά οι στρατιές των ανέργων, που με πόνο ψυχής βλέπουν να υπάρχουν και θέλουν να τους βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Κάτω λοιπόν οι «καταγγελιολάγνοι» πολίτες! Πάνω οι ανιδιοτελείς Δήμαρχοι που νοιάζονται μόνο για τις στρατιές των ανέργων!
Σημείωση η παραπάνω επιστολή δεν αφορά όλους τους Δημάρχους. Τιμούμε αυτούς που τιμούν το αξίωμά τους, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι αμετροεπείς, τα «λουλούδια» δηλαδή.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Κώστας Βολιώτης Γιάννης Γερόπουλος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Γαζή 216, 382.22-Βόλος
τηλ.&φαξ 2421038387/ 6977-686838
email:info@oikoen.gr web site:oikoen.gr
Βόλος 11/02/2008 περ.34p/08/1243π

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, «ΜΙΖΕΣ» ΚΑΙ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»

Ο Διευθυντής Σύνταξης της τοπικής εφημερίδας «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» κ. Αργ. Γιαννακόπουλος, με ένα ρεσιτάλ αντιδημοσιογραφικής δεοντολογίας, καταφέρεται κατά των οικολογικών οργανώσεων διότι «τόλμησαν», κατά τη γνώμη του, να αφήσουν υπονοούμενα για Δημάρχους ότι παίρνουν «μίζες». «Αγνόησε» βέβαια το γεγονός ότι στην ίδια εφημερίδα, ακριβώς την προηγούμενη μέρα, δημοσιεύτηκαν τοποθετήσεις Δημάρχων με χαρακτηρισμούς υβριστικούς, απαξιωτικούς, ακόμα και συκοφαντικούς για τις οικολογικές οργανώσεις και τα μέλη τους, χωρίς αυτό να ενοχλήσει καθόλου τον κύριο Διευθυντή Σύνταξης της εν λόγω εφημερίδας, που τα δημοσίευσε αυτούσια. Χαρακτηρισμούς τους οποίους δεν απέφυγε στο άρθρο του και ο ίδιος ο αρθρογράφος και «άξιος ο μισθός του». «Κατάπτυστη» (όπως την αποκαλεί ο εν λόγω αρθρογράφος) νομίζουμε πως δεν ήταν η ανακοίνωση των οικολογικών οργανώσεων αλλά οι απαράδεκτες και υβριστικές δηλώσεις των δημάρχων που την προκάλεσαν. Και για αυτές δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει ο κ. Διευθυντής Σύνταξης. Γιατί;
Ο έμπειρος λοιπόν αυτός δημοσιογράφος δεν δίστασε να σχολιάσει επιστολή που στάλθηκε από τις οικολογικές οργανώσεις την οποία ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ στην εφημερίδα του. Αυτό λέγεται δημοσιογραφική δεοντολογία;
Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που η εν λόγω εφημερίδα δεν φιλοξενεί ανακοινώσεις των οικολογιών οργανώσεων ή, ακόμα χειρότερο, τις «φιλτράρει» «κατά το δοκούν».
Επί της ουσίας λοιπόν η ανακοίνωση των οικολογικών οργανώσεων δεν υπήρξε απρόκλητη και φυσικά δεν αφορά όλους τους Δημάρχους (όπως παραπλανητικά αναφέρει ο αρθρογράφος της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ), γιατί υπάρχουν και Δήμαρχοι που σέβονται το λειτούργημά τους και τους πολίτες που τους ανέδειξαν στο αξίωμα που κατέχουν. Και οι οικολογικές οργανώσεις ξέρουν να τιμούν το σωστό επίπεδο των τοπικών αρχόντων, όπως έγινε με την απάντησή τους στην επιστολή του Προέδρου της ΤΕΔΚ.
Φτάνει πια με την καραμέλα των θέσεων εργασίας που στην ποδιά της «σφάζονται» τα φιλέτα της Ελληνικής γης, προς «δόξαν» των επιχειρηματικών συμφερόντων και των αυτόκλητων και μη συμπαραστατών τους, μερικοί από τους οποίους έχουν παχυλούς μισθούς ως Δήμαρχοι ή δημοσιογράφοι και κατά τα άλλα κόπτονται για τους «φουκαράδες» ανέργους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Κώστας Βολιώτης Γιάννης Γερόπουλος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top