sstamellos

sstamellos

Απαράδεκτη η απάντηση του κ Δασάρχη για το Λόφο…

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ
Π Μακροπούλου 6 35100 Λαμία
Τηλ 22310- 21007, 6977261256

Λαμία, 10/9/2003

ΛΟΦΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ ΔΑΣΑΡΧΗ

Η υπόθεση, που αφορά την παραχώρηση ή όχι από το Δήμο του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ στους προσκόπους, δεν έχει κλείσει ακόμη. Μετά την συζήτηση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός Ημερήσιας Διάταξης, η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων απευθύνθηκε με επιστολή στο Δασαρχείο Λαμίας, γιατί πιστεύουμε ότι το θέμα αφορά διοικητικά κυρίως τη δασική υπηρεσία.

Από την απάντηση του δασαρχείου προκύπτει σαφώς ότι η απόφαση της ΔΕΤΠΑ για την παραχώρηση είναι «άνευ ουσίας» και «σαν να μην εκδόθηκε ποτέ», πράγμα που μας καλύπτει απόλυτα.

Ο κ δασάρχης όμως στη συνέχεια της επιστολής, και με ύψος απαράδεκτο για εκπρόσωπο δημόσιας υπηρεσίας, θεώρησε λογικό να κάνει κριτική στη λειτουργία και τη δράση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων, μιας «αποκαλούμενης» Κίνησης Πολιτών, όπως λέει («αν και αποκαλείστε κίνηση πολιτών»), γιατί τόσα χρόνια, που δεν υπήρχαμε, δεν υποκαταστήσαμε τους αρμόδιους, δεν γίναμε «δασάρχες» και «δήμαρχοι» και δεν κάναμε δεντροφυτεύσεις και έργα αναψυχής και αισθητικής ανάπλασης, δεν καθαρίσαμε και δεν αξιοποιήσαμε εμείς το Λόφο.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θεώρησε σκόπιμο να μας αποδώσει και μομφή γιατί εμποδίζουμε τη δημοτική αρχή να παραχωρήσει το Λόφο, «που δεν έχει κανένα δικαίωμα», και μάλιστα χωρίς όρους και όρια, χωρίς μελέτη, αλλά είμαστε και «κάθετα αντίθετοι» «σε ενέργειες φορέων και της δημοτικής αρχής που προσπαθούν να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση» Δεν το δεχόμαστε και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό στον κ δασάρχη. Έχει συγκεκριμένες ευθύνες και οφείλει να τις αναγνωρίσει. Ναι, χρειάζεται μελέτη για την οποιαδήποτε εργασία στη δασική έκταση. Ναι, χρειάζεται άδεια από την Πολεοδομική Υπηρεσία για την κατασκευή της περίφραξης. Ναι, είναι πράξη διακατοχική και αυθαίρετη και υπάρχει λόγος πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, πράξη κατεδάφισης και μηνυτήρια αναφορά τουλάχιστον κατά των αυθαιρετησάντων ιδιωτών. Το ξέρει πολύ καλά ότι η περίφραξη δεν έγινε για να προστατέψει τους επισκέπτες, όπως λέει στην απάντησή του Αν αυτή η περίφραξη εξασφαλίζει την προστασία των επισκεπτών, τότε αλήθεια γιατί η μελέτη, την οποία έχει στα χέρια του, δεν προβλέπει τέτοια κατασκευή παρά μια απλή χαμηλή ξύλινη;

Το ξέρουμε ότι προσπαθεί να βρει εναγωνίως «διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας» για να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης παραχώρησης. Αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Με λίγα λόγια ο κ δασάρχης αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τεκταινόμενα και αποδεικνύεται καθαρά, ότι είχε πλήρη ενημέρωση για ό,τι έχει γίνει. Το απαράδεκτο ύφος και το περιεχόμενο της απάντησής του ας το κρίνουν οι προϊστάμενοί του και οι συμπολίτες μας. Δυστυχώς όμως, αν συνεχίσει να αδιαφορεί για τα αυταπόδεικτα, θα μας υποχρεώσει να απευθυνθούμε πια στη δικαιοσύνη.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ

Scroll to Top