sstamellos

sstamellos

Δύο χρόνια www.e-ecology.gr

Δύο χρόνια www.e-ecology.gr

Αγαπητοί φίλοι,
Το www.e-ecology.gr γιορτάζει 2 χρόνια παρουσίας στο Internet. Έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα τον Απρίλιο του 2002, μια εποχή που ακόμα λίγοι γνώριζαν το Internet και δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα μεγάλα ελληνικά portal.

Όσοι μας παρακολουθούν από τα πρώτα μας βήματα, έχουν διαπιστώσει ότι δε μείναμε στάσιμοι. Στηριζόμενοι στην εμπειρία που αποκτούμε χρόνο με το χρόνο, οι σελίδες μας αυξήθηκαν, τα θέματά μας ανανεώνονται συνεχώς,
ενώ η ενημέρωσή μας πλέον είναι καθημερινή.

Το μικρό αυτό διάστημα ήταν αρκετό να φανούν και οι δυσκολίες αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα, που μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι το «εγχείρημα» έχει προοπτική και θα έχει αποτελέσματα.

Έγινε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας και της δομής της ιστοσελίδας με στόχο την απλούστευση της επικοινωνίας και την προσθήκη κάποιων λειτουργιών, πάντα με τη σκέψη ότι το www.e-ecology.gr δεν πρέπει να ξεφύγει από τους σκοπούς του.

Αναδείξαμε σαν κυρίαρχο θέμα της ιστοσελίδας την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ στη χώρα μας υποστηρίζοντας ενεργά το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ στην αρχή και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στη συνέχεια, τον νέο πολιτικό φορέα της οικολογίας Κι αυτό γιατί πιστεύουμε πως η οικολογική σκέψη δεν περιορίζονταν στο παρελθόν, ούτε και σήμερα, μόνο στην αντιμετώπιση προβλημάτων, που έχουν άμεση σχέση με την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος. Γίνονταν και γίνεται συζήτηση για την οικολογική θεώρηση όλων των προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας. Η οικολογία δεν είναι μόνο τρόπος ζωής, αλλά είναι και τρόπος σκέψης, τρόπος δράσης, τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης.

Στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε στη συζήτηση, που γίνεται για την αυτόνομη πολιτική έκφραση του ριζοσπαστικού οικολογικού κινήματος στη χώρα μας και την κοινωνική οικολογία. Για την πολιτική ανασυγκρότηση του οικολογικού κινήματος, που πέρασε από τις τραυματικές εμπειρίες του 1989-91 και διαρκώς διαχέεται χωρίς αποτελεσματικότητα μέσα στις «παραφυάδες» των κομμάτων.

Συμμετέχουμε και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου υποστηρίζοντας ενεργά το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων

Εσείς, ο επισκέπτης, έχετε τη δυνατότητα μέσα από το Φόρουμ να δείτε στις 15 κατηγορίες θεμάτων πολλά ζητήματα της σύγχρονης τοπικής και πανελλαδικής πραγματικότητας, ζητήματα που αφορούν την οικολογία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν το αστικό περιβάλλον, τα νερά, τα σκουπίδια, το κυνήγι, τα δάση, τους υγροτόπους – βιοτόπους, την ενέργεια, τη βιολογική γεωργία, τη διατροφή, την πολιτική οικολογία, την ορειβασία, τις οικολογικές εκδηλώσεις, τις εκλογές κ ά

Ο καθένας από σας έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει το δικό του θέμα, να απαντήσει σε κάποιο κείμενο, είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας, και γενικότερα να συμμετάσχει σε έναν ανοιχτό κύκλο γραπτής – ηλεκτρονικής συζήτησης, που δεν κλείνει, που δεν τελειώνει ποτέ μεν αλλά κλείνει μικρούς κύκλους θεμάτων για τα οποία εμείς υποσχόμαστε, και μαζί με σας, να απαιτούμε λύσεις, να δίνουμε προοπτική

Επί πλέον στην ιστοδελίδα με τον τίτλο "Σύνδεσμοι" παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες οικολογικών οργανώσεων, ορειβατικών, φυσιολατρικών οργανώσεων, φορέων που σχετίζονται με τον οικοτουρισμό, τον πολιτισμό, την προστασία των καταναλωτών, την οικολογική νομοθεσία, την υγεία, τη διατροφή, ιστοσελίδες κυβερνητικών φορέων, ΜΜΕ, αυτοδιοίκησης, τοπικές και πανελλαδικές.

Σας καλούμε, εφόσον συμφωνείτε με τους σκοπούς και τις προτάσεις του e-ecology.gr, να γίνετε συνεργάτες – μέλη κάνοντας εγγραφή πατώντας στο "εγγραφή μέλους" για να έχετε μελλοντικά ιδιαίτερη ενημέρωση και να συμβάλετε και με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση και την επίτευξη των στόχων μας. Η προοπτική είναι να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί αυτή η σχέση με τους συνεργάτες – μέλη με μια ποικιλία επαφών, που μπορεί να είναι από απλές υπογραφές μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέχρι κάποιες συναντήσεις, ημερίδες, συνέδρια κλπ για τα οποία θα ενημερώνεστε με e-mail.

Έχοντας σαν βασική αναφορά την οικολογία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, με όρους αξιοπρέπειας και σεβασμού, με αγώνες για ιδανικά και αξίες, για όλα αυτά που απασχολούν τους πολλούς και ενδιαφέρουν ελάχιστα, έως καθόλου, τις εξουσίες, ελπίζουμε στη συμμετοχή και στην παρουσία των οικολογικά ευαίσθητων πολιτών, σ’ αυτή την «ιδιότυπη» μορφή επικοινωνίας Ας θεωρήσει ο καθένας από σας το www.e-ecology.gr και δικό του site.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επισκέπτες του site
αυτά τα 2 χρόνια παρουσίας μας, όλους αυτούς που μας στέλνουν
τα σχόλιά τους, αρνητικά ή θετικά.

φιλικά,
ο υπεύθυνος του site

Στέφανος Σταμέλλος
Π Μακροπούλου 6 35100 ΛΑΜΙΑ
τηλ 22310-21007 φαξ 22310-67044

*μπορείτε να καταχωρήσετε το www.e-ecology.gr ως αρχική σελίδα στον υπολογιστή σας, να το καταχωρήσετε στα "αγαπημένα" σας ή να το συστήσετε και σε άλλους φίλους

Scroll to Top