sstamellos

sstamellos

ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ !!!

Μια ομάδα φίλων ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ επισκέφθηκαν και κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες, ενός τεράστιου περιβαλλοντικού εγκλήματος που διαπράττεται στην περιοχή Πισσώνα – Ληλάντιου – Νέας Αρτάκης – Μεσσαπίων.

Καταγράφησαν εικόνες που συγκλονίζουν :

– Βουνά με στερεά απόβλητα

– Τεράστιοι λάκκοι με υγρά απόβλητα

– Οχετοί υγρών αποβλήτων διανύοντας τεράστιες αποστάσεις χύνονται στον Λήλαντα και Μεσσάπιο ποταμό.

– Αγωγοί που μεταφέρουν τα υγρά απόβλητα των μονάδων σε παρακείμενους λάκκους.

– Αναδευτήρες που αναμειγνύουν τα στερεά με τα υγρά απόβλητα για να κυκλοφορούν καλύτερα στους αγωγούς που διοχετεύονται.

– Ποτιστικά «κανόνια» που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση των υγρών αποβλήτων στα χωράφια.

Και άλλες τέτοιες εικόνες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πραγματικά αυτά γίνονται στη χώρα μας, στην Ελλάδα του 2008.

Απευθυνόμαστε :

– Στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την αρμόδια Διεύθυνση Πειβάλλοντος, τον αρμόδιο αντινομάρχη και προσωπικά στον κ. Νομάρχη που είναι καθ’όλα αρμόδιοι για την λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.

– Στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας και στους Δήμους Διρφύων, Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης, Μεσσαπίων και Χαλκίδας και προσωπικά στον κάθε Δήμαρχο, στις περιοχές των οποίων δραστηριοποιούνται αυτές οι επιχειρήσεις.

– Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Εύβοιας μέλη του οποίου είναι οι επιχειρήσεις αυτές.

– Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας που μέλη του είναι ή πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα :

Έχουν αυτές οι μονάδες Ολοκληρωμένα Συστήματα Επεξεργασίας Στερεών και Υγρών Αποβλήτων ;
Εάν δεν έχουν πως έχουν άδειες λειτουργίας αυτές οι επιχειρήσεις ;
Εάν έχουν εφαρμόζονται όλοι οι κανονισμοί και οι όροι λειτουργίας τους ;
Έχετε κάνει μετρήσεις για την επιβάρυνση του Λήλαντα και του Μεσσάπιου ποταμού ;
Έχετε κάνει μετρήσεις για την επιβάρυνση στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής απ’ την οποία υδρεύεται ένας πληθυσμός πάνω από 120.000 κατοίκων ;

Ενημερωθήκαμε από φίλους των συλλόγων περιβάλλοντος του Μεσσάπιου και Ληλάντιου πεδίου ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες μέχρι σήμερα και οι αρμόδιες υπηρεσίες είτε εκκώφευσαν είτε καταλόγισαν κάποια μικρά πρόστιμα και τις άφησαν να συνεχίζουν να διαπράττουν το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα.

Το άλλοθι είναι ότι απ’ τις επιχειρήσεις αυτές ζουν πολλές οικογένειες της περιοχής και το θέμα είναι πολύ δύσκολο ν’αντιμετωπισθεί.

Κύριοι αρμόδιοι της πολιτείας.

Κανένας δεν είπε να κλείσει καμιά επιχείρηση. Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι. Aλλωστε η σωστή λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων προστατεύει και την υγεία των ίδιων των εργαζομένων. Αν κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το μπαμπούλα του κλεισίματος της επιχείρησης για να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους και να μην εφαρμόζουν τους νόμους, καλούμε τους αρμόδιους ακόμη και με τον εισαγγελέα να τους συνετίσουν και αν δεν συνετίζονται τότε να τους βάλλουν λουκέτο. Κανένας εργαζόμενος, όταν ενημερωθεί σωστά δεν θα συμφωνήσει να λειτουργεί μια παράνομη επιχείρηση που βλάπτει την υγεία του και αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής.

Κύριοι αρμόδιοι της πολιτείας.

Έχετε επισκεφθεί τις περιοχές αυτές ; Έχετε δει με τα μάτια σας το επιτελούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα ; Έχετε καταλάβει ότι η περιοχή έχει καταρρεύσει περιββαλοντικά ; Έχετε συνηδειτοποιήσει ότι κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων της περιοχής ; Έχετε συνηδειτοποιήσει ότι ο υδροφόρος ορίζοντας απ’ τον οποίο αντλούν νερό όλοι οι παρακείμενοι δήμοι είναι πλέον μολυσμένος ; Έχετε συνηδητοποιήσει ότι τα ποτάμια Λήλαντας και Μεσσάπιος ακολουθούν την μοίρα του Ασωπού με το εξασθενές χρώμιο ;

Αυτά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Εϊναι τεκμηριωμένα, έχουν φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθούν σε κάθε μέσο για την ενημέρωση των πολιτών.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του Νομού και τους ευρωβουλευτές μας, όλες τις οργανώσεις, κάθε κοινωνικό φορέα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως πολίτες και συλλογικοί φορείς οι οποίοι όλοι μαζί θα καταθέσουμε συγκεκριμένη καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα οργανώσουμε έναν συλλογικό αγώνα για να σταματήσουμε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που γίνεται κυριολεκτικά στο σπίτι μας.

6 Απριλίου 2008
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Scroll to Top