sstamellos

sstamellos

Για τη γέφυρα στη Σιούτσα Δ.Δ Κατάκαλης Γρεβενών

Η τοπική ανάπτυξη χτίζεται με δεσμούς κοινωνικής εμπιστοσύνης και όχι με δημόσιες σχέσεις .

Απάντηση για την κατασκευή γέφυρας στη Σιούτσα του Δ.Δ Κατάκαλης Γρεβενών.

Κατά την επίσκεψη στις 25/03/2010 του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κίρκου και του Δημάρχου Χασίων κ. Νάζου Ανδρέα και του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Aν δεν φτιάξουμε μια Δημόσια Διοίκηση με αυτοπεποίθηση, επαγγελματισμό και αίσθηση καθήκοντος, η χώρα δεν θα δει άσπρη μέρα» σημειώνει ο κ. Kαμίνης στην ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τις καταγγελίες πολιτών για κακοδιαχείριση ,όπου φαίνεται ότι η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας βρίσκεται στην κορυφή μαζί με άλλες Περιφέρειες . (Ημερησία 27-08-2010 σελ.14 αρ.Φύλ. 18669)

Πολιτικό μονόλογο χαρακτήρισαν οι πολίτες του Δ.Δ Κατάκαλης Γρεβενών την επίσκεψη του βουλευτή Ν .Γρεβενών Χαντάβα , χωρίς καμία δέσμευση για την κατασκευή της γέφυρας και χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα που είχε υποβάλλει ο Π.Σ Κατάκαλης .

Η έλλειψη γέφυρας συνδέεται με την τραγωδία ενός συμπολίτη μας , του Νίκου Προύφα που παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού σε κακοκαιρία καθώς επιχειρούσε να μετακινηθεί από την έδρα του Δήμου προς την οικία του .

«Αυτή την διαδρομή χρησιμοποιούμε καθημερινά όλοι πολίτες για τις μετακινήσεις μας και αγωνιούμε για την οδική ασφάλεια μας ενώ η Νομαρχία και ο Δήμος προσχηματικά την χαρακτηρίζουν και θεωρούν πολυτέλεια την κατασκευή της γέφυρας » δηλώνουν μέλη του Π,Σ Κατάκαλης

Διερωτόμαστε για το νόημα της επίσκεψης και τις νουθεσίες του κ. Χαντάβα σχετικά με το αν νομιμοποιείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατάκαλης να βάζει θέματα στην ατζέντα της τοπικής ανάπτυξης !

Μπορούμε να κατανοήσουμε την αγωνία του για το έντονο κύμα αμφισβήτησης που αναμένεται να εκφραστεί εκλογικά στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και την αγχωμένη προσπάθεια του βουλευτή Γρεβενών να χτίσει το πολιτικό του προφίλ, αλλά όταν οι διαδικασίες του opengov απαιτούν υλικά από το μέλλον αυτός χτίζει με υλικά του παρελθόντος .

Έχουμε παραδώσει εγκαίρως ως οφείλαμε σαν Πολιτιστικός Σύλλογος πλήρη φάκελο όπου έχουμε καταγράψει τα σημεία της εγκατάλειψης του χωριού μας με τα προβλήματα και αναμέναμε ο κ βουλευτής αφού τα μελετήσει να γίνει επ αυτών μια συζήτηση με δεσμεύσεις και όχι ένα μάθημα πολιτικού ναρκισσισμού στο καφενείο, με υποδείξεις για τον ρόλο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Αν απέκτησε πολιτικά χαρακτηριστικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας και μας τιμά όταν αγωνίζεται να αναδείξει πολιτικά τα προβλήματα υποδομών στην πιο εγκαταλελειμμένη Περιφέρεια της ξεχασμένης Ελλάδας .Αυτό είναι προς τιμή μας και τις προτάσεις μας οφείλει η τοπική ηγεσία να τις προσεγγίσει με πιο σύγχρονες πολιτικές μεθόδους .

Αν απλά επιθυμούν να χρίσουν κομματικούς υποψηφίους στην περιοχή μας και ο Π.Σ Κατάκαλης τους χαλάει τα σχέδια ,το πρόβλημα είναι δικό τους, όσο θα προσεγγίζουν ιδιοκτησιακά την Αυτοδιοίκηση και όσο θα δηλώνουν παντού ότι ο « Καλλικράτης » θέλει την αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και ακομμάτιστη για να επικεντρωθεί στο αναπτυξιακό της έργο !

Ο εκνευρισμός των πολιτών της Κατάκαλης πηγάζει κυρίως από την εγκατάλειψη του χωριού ως προς τις βασικές υποδομές του (έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος στις αρχές ) που επιμερίζονται τόσο σε ΟΤΑ όσο και στην Περιφερειακή Διοίκηση. Ενδέχεται αυτό το κύμα αμφισβήτησης να μεταφερθεί και σε άλλα Δ.Δ της Περιφέρειας που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χωριό μας και πιθανόν να επιταχυνθεί ένα κλίμα αμφισβήτησης για πρόσωπα που διεκδικούν κεντρικό ρόλο στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση .Αυτό ακριβώς είναι το πιο ανησυχητικό !!! .

Λευκή επιταγή ως πολίτες πλέον δεν δίνουμε σε κανέναν .Θα πρέπει να δεσμευτούν και να μας πείσουν πολιτικά για την στρατηγική τους .Η επίσκεψη για να δεχτούν τα αιτήματά μας στο καφενείο του χωριού , ήταν ένας πολιτικός μονόλογος που μας προσέβαλε πολιτικά ως πολίτες . Όταν το opengov διδάσκει την ηλεκτρονική διαβούλευση και εσείς κ Χαντάβα υιοθετείτε ακόμη το καφενείο του χωριού σαν χώρο « διαβούλευσης» δεν προσδοκούμε τίποτα για την ποιότητα της συζήτησης και για την πολιτική σας πρόταση για την ζωή στο χωριό .

Δεν σας εμπιστευόμαστε πολιτικά και αναπτυξιακά. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το μικρό χωριό μας , η Κατάκαλη Γρεβενών .

Σε κάθε περίπτωση η απώλεια της κοινωνικής εμπιστοσύνης δεν αποκαθίσταται με δημοσιοσχετίστικες επισκέψεις ,ούτε με Δελτία Τύπου που δηλώνουν τα αυτονόητα .

Όσο δεν λαμβάνουμε δημόσιες γραπτές δεσμεύσεις που μπορούμε να τις αξιολογήσουμε ως προς την εφαρμογή τους , ως πολίτες θα είμαστε πάντα δύσπιστοι στις παλαιοκομματικές μεθόδους άσκησης της πολιτικής και επισημαίνουμε ότι στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση θα υπάρξουν απροσδόκητες πολιτικές εξελίξεις καθώς δεν θα είναι ενας απλός περίπατος όπως αφελώς μερικοί φροντίζουν να καθησυχάζουν και να ενημερώνουν για την Περιφέρεια της Δυτ Μακεδονίας τους πολιτικούς προϊσταμένους τους .

Όσο κάποιοι επιμένουν να βλέπουν τις τοπικές κοινωνίες σαν ένα στοίχημα απόδοσης δίχως δείκτες μέτρησης της απόδοσης και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες άλλαξαν και ζητάνε έναν νέο πολιτικό λόγο για την τοπική ανάπτυξη με δεσμεύσεις και εγγυήσεις για ένα ανεκτό επίπεδο ζωής , δεν θα προσεγγίσουν ποτέ τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος . Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατάκαλης Γρεβενών .

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top