sstamellos

sstamellos

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Ενώ το νησί καταμετρά ακόμη τις πληγές από την πρόσφατη θεομηνία με τους κατοίκους να αγωνιούν για την γραφειοκρατία και το ασαφές καθεστώς των αποζημιώσεων, η κατάσταση στο μέτωπο του επικείμενου πολέμου ξεκαθαρίζει ολοένα και πιο πολύ.

Η «φιλειρηνική» Ευρώπη, όπως από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, συμβιβάζεται με την ιδέα του πολέμου εξοπλίζοντας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ την Τουρκία, δίνοντας το ελεύθερο στους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν τις βάσεις σε Γερμανία, Ελλάδα και αλλού.

Οι ηγεσίες της Ευρώπης διαπραγματεύονται, η καθεμιά ξεχωριστά το μερίδιο που τους αντιστοιχεί από τα λάφυρα του πολέμου (εξ’ ου και η αδυναμία για την χάραξη κοινής εξωτερικής πολιτικής). Μέσα στον κυκεώνα των αμφιλεγόμενων αντιφατικών δηλώσεων και διπλωματικών ελιγμών, το σίγουρο είναι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες μόνο για την αποτροπή του πολέμου δεν ενδιαφέρονται. Το γεγονός ότι εκατομμύρια κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στον πόλεμο φαίνεται να μην τους απασχολεί, μιας και οι ίδιοι δηλώνουν ειρηνιστές διαστρεβλώνοντας έννοιες και την ίδια την πραγματικότητα.

Η ελληνική προεδρία που αγωνιά για την ευρωπαϊκή συνοχή, κατάφερε πράγματι να συγκεράσει με σοφία, όπως μάλιστα ειπώθηκε, τις αντίθετες απόψεις και τα αντικρουόμενα συμφέροντα σε μια απόφαση -ύμνο στην υποκρισία και στη διγλωσσία.

Έτσι, η Ελλάδα, όχι μόνο αποδεσμεύτηκε από το άγχος, αν αυτό υπήρχε, μιας απόφασης ενάντια στον πόλεμο, αλλά μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την συμμετοχή της στις επικείμενες πολεμικές επιχειρήσεις.

Τον τελευταίο καιρό ο νατοϊκός στόλος σουλατσάρει στο Αιγαίο και πυρηνοκίνητα υποβρύχια και αεροπλανοφόρα μπαινοβγαίνουν στη Σούδα.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή, όπου πρέπει κανείς να διαπραγματεύεται την κοινή λογική. Πώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το γεγονός ότι κρατικοί παράγοντες χαιρετίζουν τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, ενώ προετοιμάζονται για πόλεμο; Όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες συναινούν στην αμερικανική απόφαση να αφοπλιστεί το Ιράκ, αλλά αδιαφορούν προκλητικά στην αναγκαιότητα να συμβεί το ίδιο και με το Ισραήλ που για δεκαετίες συστηματικά τρομοκρατεί και σκορπίζει τον όλεθρο στην Παλαιστίνη και σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Με δεδομένη, μάλιστα, την βεβαιότητα για την πραγματοποίηση του πολέμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης της Ευρώπης, σε πρόσφατη συνάντησή τους στης Αθήνα, ανακοίνωναν τη θωράκιση των ευρωπαϊκών συνόρων από τα εκατομμύρια πρόσφυγες, θύματα του πολέμου τους!

Επειδή αυτοί που κάποτε μιλούσαν για το τέλος των ιδεολογιών είναι αυτοί που σήμερα σκόπιμα διασπείρουν την σύγχυση, ώστε να μπορούν, απρόσκοπτα, να καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στην εξόντωση και να συνεχίζουν την λεηλασία των φυσικών πόρων, καταγγέλλουμε την υποκρισία τους

και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

· ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ –
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στον Πόλεμο στο Ιράκ καλεί κάθε εδιαφερόμενο/η την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 8.00μμ στα γραφεία του Θεατρικού Ομίλου στην πλατεία Πρωτοδικείου, για να συντονίσουμε τις παραπέρα κινητοποιήσεις εν’ όψη των επικείμενων επιχειρήσεων

Scroll to Top