Τρίψαμε την ρίγανη. Μαζέψαμε στα Πετράλωνα, στην εξοχή, 15 «χεριές» -έτσι λέμε τα μεγάλα ματσάκια- την ξεράναμε στην σκιά και τώρα την τρίψαμε βγάζοντας πέντε ολόκληρα βάζα, κυρίως για δώρα.
Η ρίγανη των Πετραλώνων είναι εξαιρετική, είμαστε ριγανότοπος. Γι’ αυτό και τη δεκαετία του ’60 κάναμε εμπόριο. Όλοι στο χωριό μαζεύαμε ρίγανη και έρχονταν οι έμποροι και την έπαιρναν τριμμένη στα τσουβάλια. Τριμμένη, όχι κοσκινισμένη. Δυστυχώς λόγω της εγκατάλειψης και της αναδάσωσης των χωραφιών, έχει μειωθεί πολύ η παρουσία της.
Με μια φυσική βιοδυναμική καλλιέργεια, θα μπορούσε να ήταν εξαγώγιμη και ως ΠΓΕ Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης.