sstamellos

sstamellos

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΟΥΝ.
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 21 ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΑΛΟΓΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για τον επηρεασμό που προκαλεί το αυτοκίνητο στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωή στις πόλεις τους, θα παρουσιάσουν 42 ομάδες μαθητών από όλη την χώρα
Με το ενδιαφέρον τους στραμμένο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, 42 ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίων, από όλη την Ελλάδα, ερευνούν και εντοπίζουν τα προβλήματα που θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο μιας σειράς 21 εκδηλώσεων που θα γίνουν σε αντίστοιχες πόλεις με την παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας.
Στόχος των παρουσιάσεων των εργασιών των μαθητών είναι να προκληθεί δημόσιος διάλογος από τις τοποθετήσεις και εισηγήσεις των εφήβων, για τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορεσμός των πόλεων από την αύξηση των αυτοκινήτων και, κυρίως, την αλόγιστη χρήση του.
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι μαθητές, με το συντονισμό του καθηγητή τους, εθελοντικά εκτός των ωρών μαθημάτων ερευνούν την πόλη, μελετούν και καταγράφουν τις δυσκολίες και με την εργασία τους αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και προτείνουν λύσεις με βάση την επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Έτσι, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής αντίληψης των κατοίκων των μεγάλων πόλεων τοποθετούνται για τα οφέλη της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.
Οι πόλεις που υλοποιείται το πρόγραμμα και θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις από τα αντίστοιχα Γυμνάσια που συμμετέχουν είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Νάξος, Κόρθιο ¶νδρου, Χίος, Χαλκίδα, Καρδίτσα, Λαμία, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέο Ψυχικό, Νίκαια, Μαρούσι, Ηράκλειο Αττικής, Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο και Ψυχικό.
Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της εργασίας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη διαμεσολάβηση του καθηγητή τους, να ζητήσουν βοήθεια πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και να ενημερωθούν από εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συλλόγων ή ινστιτούτων σχετικών με το περιβάλλον, που συμμετέχουν στην επιστημονική επιτροπή της εκστρατείας.
Την εκστρατεία ευαισθητοποίησης διοργανώνει η Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Ecocity και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Επίσης, συμμετέχουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε. & Μ.Ε. (ΜΒΑ)), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας και Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος), η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο Οργανισμός Νεολαίας και ¶θλησης του Δήμου Αθηναίων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Ινστιτούτο Μεταφορών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης), ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών (Επιστημονικό & Επιμορφωτικό Κέντρο Χημικών Μηχανικών), η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ), ο Σύλλογος Αποφοίτων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, το Ινστιτούτο Καταναλωτή (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας), η Unicef και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Χορηγός του προγράμματος είναι η TΟΥΟΤΑ Ελλάς α.β.ε.ε., ενώ υποστηρικτές είναι η JETOIL MAMIDOIL Α.Ε., τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και η εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών ΚΙΝΟ.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΑΘΗΝΑ 984, GALAXY 92 και OASIS 88, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το περιοδικό AUTO MOTOR und SPORT.
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2006

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Πληροφορίες: Νότα Γούτου
gnota@ecocity.gr, τηλ. 210-6196757, 6947-272539

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top