sstamellos

sstamellos

Πόρτο Καρράς:10 Μαΐου μας δικάζει ο Στέγγος!

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.222 503, 409 770, fax 2310.421 196
E-mail: ecology-trem@nath.gr

5.4.05

Σκάνδαλο Πόρτο Καρράς:
10 Μαΐου μας δικάζει ο Στέγγος!

Στις 10 Μαΐου ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δικάζεται με συγκατηγορούμενους τους δημοτικούς συμβούλους Σιθωνίας Τάσο Τζίμο και Στέλιο Χαραλαμπίδη, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς Κ. Στέγγου για συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμων εταιρειών. Το έγκλημά τους είναι ότι σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλαν τις αυθαιρεσίες του Στέγγου.
Από όλη εκείνη τη μαζική κατακραυγή εναντίον των μεθοδεύσεων των Στέγγου-Πάχτα, που συντάραξαν ένα ολόκληρο κόμμα και 10 βουλευτές καρατομήθηκαν γιατί παρέβησαν τα πολιτικά ήθη, αυτό που μένει ως απαύγασμα με τη δίκη αυτή είναι πως αυτοί οι τρεις ευθύνονται επειδή υποστήριξαν το αυτονόητο: ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας αυτός έχει εξαγοράσει συνειδήσεις, έχοντας όμως απέναντι όσους έχουν αγωνιστεί για την υπεράσπιση της περιοχής και την αξιοπρέπειά τους.
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατηγορείται γιατί στις 25.1.2004 στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» στο «Alter» είχε πει -μεταξύ άλλων- ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα διακομματικής εμπλοκής…Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια του ιδιοκτήτη να εξαγοράσει συνειδήσεις και η φιλοξενία είναι το πιο απλό που λέτε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι…». Όπως είναι γνωστό, είχε συμβάλλει στο να αποδειχτεί η διαπλοκή και η έκταση της καταστροφής και της αυθαιρεσίας που είχε υποστεί η περιοχή από τον Στέγγο. Ο καθηγητής νομικής Προκόπης Παυλόπουλος, σημερινός υπουργός, είχε άλλωστε βρεθεί επανειλημμένα να είναι αντίπαλος στις δίκες υπεράσπισης των δασών, που προκάλεσαν οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης.
Για να «δέσει» όμως η κατηγορία, στο κλητήριο θέσπισμα τα λεγόμενα παραποιούνται, αφού λέει ότι «ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανέφερε για τον Πρόεδρο και Δευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Στέγγο τα εξής: «…εξαγοράζει συνειδήσεις με “συνεχείς προσπάθειες”, ήτοι δωροδοκεί υπαλλήλους ή άλλα πρόσωπα»!
Στον Αν. Τζίμο καταλογίζει τα ακόλουθα: «εκείνο που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι ο κ. Στέγγος το έχει σύστημα να μοιράζει φάκελλα με ευρώ. Έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος. Να μοιράζει φάκελλα και να αυθαιρετεί…», «….άλλο από το να έχει στο νου του πού θα βρει γη να καταπατήσει, πού θα βρει δρόμο να φράξει, πού θα έχει θάλασσα να αρπάξει, δε σκεφτότανε…Μα δεν έκανε μια ενέργεια που να είναι νόμιμη. Όλα, με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας…».
Στον Στ. Χαραλαμπίδη, καταλογίζει τα εξής: «…Στην εικόνα βλέπουμε δάσος και περίφραξη ύψους 2,70 μ. χώρου χωρίς καμία άδεια… και μπετά έχει και πιο πάνω αν περπατήσουμε είναι μέσα σε δημόσια έκταση απαλλοτριωμένη της επαρχιακής οδού Μαρμαρά- Συκιάς…Υπάρχει μια σπείρα εκεί μέσα και πατρόνος αυτής της σπείρας είναι ο κ. Βασιλάκης».
Οι τρεις λοιπόν διώκονται για παράβαση των άρθρων 26 παρ.1α, 27 παρ. 1 και 364 παρ. 1,3 του Ποινικού Κώδικα. Ο λόγος; «Προέβησαν σε συκοφαντική δυσφήμηση των εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. Εταιρεία Συμμετοχών», «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» και «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»
Και το κερασάκι;
«Τα ως άνω ισχυρισθέντα υπό των κατηγορουμένων μπορούσαν να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς τις άνω ανώνυμες εταιρείες».
Η απάντηση;
Στις 10 Μαΐου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Scroll to Top