sstamellos

sstamellos

Σκάνδαλο Πόρτο Καράς: Τρίτη 10 Μαΐου η δίκη

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός Των Πολιτών
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.222503/409770, fax 2310.421196
e-mail: ecology-trem@nath.gr

8.5.2005

Σκάνδαλο Πόρτο Καράς:
Την Τρίτη 10 Μαΐου η δίκη του Στέγγου ενάντια στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης

Ευρεία συμπαράσταση στους κατηγορούμενους–στελέχη της Αυτοδιοίκησης Μ. Τρεμόπουλο, Τ. Τζίμο και Στ. Χαραλαμπίδη, εκφράζουν μια σειρά από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, ευρωβουλευτές, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων, πρόσωπα από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης κτλ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 10 Μαΐου ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος δικάζεται με συγκατηγορούμενους τους δημοτικούς συμβούλους Σιθωνίας Τάσο Τζίμο και Στέλιο Χαραλαμπίδη, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών που ελέγχει, επειδή σε τηλεοπτική εκπομπή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.

Η δίκη γίνεται στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 8, αίθουσα 1, ισόγειο), ώρα 11.30 το πρωί.
Και ενώ υπήρξε μαζική κατακραυγή εναντίον των μεθοδεύσεων των Στέγγου-Πάχτα, που συντάραξαν ένα ολόκληρο κόμμα και 10 βουλευτές καρατομήθηκαν γιατί θεωρήθηκε ότι παρέβησαν τα πολιτικά ήθη, με τη δίκη αυτή γίνεται προσπάθεια να τιμωρηθούν αυτοί οι τρεις, επειδή υποστήριξαν αυτό που κατάλαβε όλη η Ελλάδα: ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας αυτός έχει προβεί σε μια σειρά από αυθαιρεσίες, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, έχοντας όμως απέναντι όσους έχουν αγωνιστεί για την υπεράσπιση της περιοχής και την αξιοπρέπειά τους.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατηγορείται γιατί στις 25.1.2004 στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» στο «Alter» είχε πει -μεταξύ άλλων- ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα διακομματικής εμπλοκής…Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια του ιδιοκτήτη να εξαγοράσει συνειδήσεις και η φιλοξενία είναι το πιο απλό που λέτε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι…». Όπως είναι γνωστό, είχε συμβάλλει στο να αποδειχτεί η διαπλοκή και η έκταση της καταστροφής και της αυθαιρεσίας που είχε υποστεί το δάσος και η περιοχή από τον ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς. Ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, σημερινός υπουργός, που διετέλεσε και δικηγόρος του Στέγγου, είχε άλλωστε βρεθεί να είναι αντίπαλος σε 3 δίκες υπεράσπισης των δασών, που προκάλεσαν οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης.

Ο Αν. Τζίμος κατηγορείται για τα ακόλουθα: «εκείνο που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι ο κ. Στέγγος το έχει σύστημα να μοιράζει φάκελλα με ευρώ. Έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος. Να μοιράζει φάκελλα και να αυθαιρετεί…», «….άλλο από το να έχει στο νου του πού θα βρει γη να καταπατήσει, πού θα βρει δρόμο να φράξει, πού θα έχει θάλασσα να αρπάξει, δε σκεφτότανε…Μα δεν έκανε μια ενέργεια που να είναι νόμιμη. Όλα, με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας…».
Ο Στ. Χαραλαμπίδης, κατηγορείται για τα εξής: «…Στην εικόνα βλέπουμε δάσος και περίφραξη ύψους 2,70 μ. χώρου χωρίς καμία άδεια… και μπετά έχει και πιο πάνω αν περπατήσουμε είναι μέσα σε δημόσια έκταση απαλλοτριωμένη της επαρχιακής οδού Μαρμαρά- Συκιάς…Υπάρχει μια σπείρα εκεί μέσα και πατρόνος αυτής της σπείρας είναι ο κ. Βασιλάκης».

Οι τρεις διώκονται για παράβαση των άρθρων 26 παρ.1α, 27 παρ. 1 και 364 παρ. 1,3 του Ποινικού Κώδικα, επειδή «προέβησαν σε συκοφαντική δυσφήμηση των εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. Εταιρεία Συμμετοχών», «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» και «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» και επειδή «Τα ως άνω ισχυρισθέντα υπό των κατηγορουμένων μπορούσαν να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς τις άνω ανώνυμες εταιρείες».

Δικηγόροι των τριών κατηγορουμένων είναι η Ελεάνα Ιωαννίδου και Κώστας Παπαδάκης. Μια γεύση από την υπερασπιστική γραμμή δίνει ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, που θεωρεί ότι για ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης, είναι «στο πλαίσιο του καθήκοντός του να ενημερώνει την κοινή γνώμη και να υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά, όπως είναι το δάσος της Σιθωνίας, καυτηριάζοντας τη «διαπλοκή» παραγόντων της οικονομικής ζωής με παράγοντες του δημόσιου πολιτικού βίου.

Ο κ. Τρεμόπουλος εξέφερε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε μία στιγμή όπου η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε συγκλονισμένη την αποκάλυψη των συνθηκών ψήφισης μίας τροπολογίας, η οποία, παρακάμπτοντας τη συνταγματική προστασία των δασών, παραχωρούσε τη δυνατότητα οικιστικής εκμετάλλευσης μίας αμιγώς δασικής περιοχής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η οξύτητα των εκφράσεών του, με δεδομένες τις περιστάσεις υπό τις οποίες
διατυπώθηκαν και το πολιτικό κλίμα των ημερών, ήταν συνέπεια της συνεπούς υπεράσπισης του δάσους απέναντι σε προκλητικές μεθοδεύσεις άρσης της προστασίας των δασών της χώρας. Διατυπώθηκαν στο πλαίσιο μιας δημόσιας κριτικής και ενός δημόσιου πολιτικού διαλόγου, απευθυνόταν σε δημόσια πρόσωπα και πάντως σε πράξεις και ενέργειες προσώπων που είχαν γίνει δημόσια γνωστά. Η απαξιωτικές φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν αφορούσαν πρακτικές και στηλίτευαν γενικά ενώπιον της κοινής γνώμης αθέμιτες συμπεριφορές ή πρακτικές μιας κατηγορίας ιδιοκτητών και όχι ενός συγκεκριμένου ιδιοκτήτη. ¶λλωστε οι επίμαχες φράσεις διατυπώθηκαν σε έγκλιση υποθετική και όχι οριστική, τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να διαβαστεί η δήλωση, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφραζόμενα και κυρίως τη συγκυρία που οι επίμαχες φράσεις λέχτηκαν».

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης είναι και οι:

Daniel Con Bedit, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Hamstra Arend, γραμματέας της FYEG (Ομοσπονδία Νέων Πράσινων της Ευρώπης)
Monica Franssoni, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Butikofen Reinhard, Γραμματέας των Γερμανών Bundis90/ Die Grunen
Dede Abdulhalim, Δημοσιογράφος /Azinlikca Κομοτηνής
Αβραμίδης Στάθης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Αλιφέρη Στέλλα, πρώην βουλευτής ΣΥΝ, δημοτική παράταξη «¶ρωμα Πόλης»
Αλμπάνης Γιάννης, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Βερούλη ¶ννα, νομαρχιακή σύμβουλος Αθηνών
Βωβού Σίσσυ, μέλος Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών
Γκαργάνας Πάνος, ΣΕΚ
Δωροβίνης Βασίλης, αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ
Καραβέλας Δημήτρης, διευθυντής WWF Hellas –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Κατσίκης Βασίλης, σκηνοθέτης
Κορωνάκης Τάσος, Γ. Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Κουράκης Νίκος, μέλος ΔΣ Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Κουράκης Τάσος, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, δημ. σύμβουλος Θεσ/νίκης, «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας»
Κωνταντίνου Πέτρος, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001
Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Λαζαρίδου Μαρία, Καθηγήτρια Ζωολογίας ΑΠΘ
Λιοναράκης Νικήτας, Δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος Greenpeace
Μανδραβέλης Πάσχος, δημοσιογράφος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος Γ΄ ΕΛΜΕΘ
Μήτσιου Θανάσης, πρόεδρος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Μίχας Γιάννης, Νομάρχης Πειραιά
Μουσουλιώτης Χρήστος, δημοσιογράφος
Μπαλαούρας Μάκης, εφημερίδα Εποχή
Νάντσου Θεοδώρα, στέλεχος WWF –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Νταβανέλος Αντώνης, δημοσιογράφος, ΔΕΑ
Οικονομόπουλος Γιώργος, γιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων
Παπαγιαννάκης Μιχάλης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Τραπεζοϋπάλληλος-Γραμματέας Δικτύου Κοινων. Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ
Σαλπιγκτής Κρίτων, πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας
Σηφακάκης Γιάννης, Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο»
Σπηλιοπούλου Μάγδα, υπεύθυνη τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ
Στράτης Ιωάννης, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Τζόλλας Μιχάλης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Τσέτση Βούλα, Γραμματέας Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου
Φελέκης Γιάννης, ΟΚΔΕ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Χαρίτου-Φατούρου Μίκα, Ομ. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Χρηστάκης Χρήστος, αντιδήμαρχος Ελευσίνας
Ψωμιάδης Διονύσης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί το κείμενο συμπαράστασης και ο κατάλογος των μέχρι στιγμής υπογραφών:

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο συμπαράστασης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο νομαρχιακός σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος δικάζεται για άλλη μια φορά από εκείνα ακριβώς τα συμφέροντα που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την καταστροφή του περιβάλλοντος της χώρας μας.
Είναι φανερό ότι στις 10 Μαΐου, που ο Μ. Τρεμόπουλος δικάζεται με συγκατηγορούμενους τους δημοτικούς συμβούλους Σιθωνίας Τάσο Τζίμο και Στέλιο Χαραλαμπίδη, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, δικάζεται το ίδιο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δημόσιου ελέγχου από τους ενεργούς πολίτες.
Από όλη εκείνη την περσινή δημόσια κατακραυγή εναντίον των μεθοδεύσεων των Στέγγου-Πάχτα κ.α. πολιτικών προσώπων γιατί παρέβησαν τα πολιτικά ήθη, υπάρχει κίνδυνος αυτό που θα μείνει ως συμπέρασμα με τη δίκη αυτή να είναι πως τελικά οι τρεις σημερινοί κατηγορούμενοι είναι αυτοί που ευθύνονται, επειδή ακριβώς υποστήριξαν το αυτονόητο: ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας αυτός, που πρόσφατα καταδικάστηκε γιατί πλούτισε παράνομα στο Χρηματιστήριο, έχει εξαγοράσει συνειδήσεις για να προωθήσει τα συμφέροντά του, συσπειρώνοντας όμως απέναντί του όσους έχουν αγωνιστεί για την υπεράσπιση του μέλλοντος της περιοχής και την αξιοπρέπειά τους.
Επιπλέον, απορρίπτουμε κάθε δίωξη λειτουργών της Αυτοδιοίκησης, όταν εκφράζουν μάλιστα αξιολογικές κρίσεις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σαφές ότι επιλέχθηκαν ως στόχοι άτομα που μοναδική τους επιδίωξη είχαν την προστασία της ποιότητας ζωής και των δασών καθώς και την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος.
Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 10 Μαΐου δεν μπορεί παρά να είναι η πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων.

Δικά τους κείμενα συμπαράστασης έχουν στείλει:

Α. Φορείς:
Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα
Οικολόγοι Πράσινοι
Τμήμα Δικαιωμάτων του Συνασπισμού
Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση -Π.Ε.Κ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
Δίκτυο «Μεσόγειος SOS»
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων
Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης ¶γριων Ζώων και Πουλιών
Ζωοφιλικό Σωματείο Θεσσαλονίκης «Ο ¶ργος»

Β. ¶τομα:
Μανιτάκης Αντώνης, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ
Ποντικάκης Φώτης, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, μέλος Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων
Σχίζας Γιάννης, διευθυντής Περιοδικού «Οικοτοπία»

Προϋπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης:

Α. Φορείς:
Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Ηλιόσποροι (Νέοι Πράσινοι), Εναλλακτικό Δίκτυο Ενημέρωσης για την Πολιτική και Κοινωνική Οικολογία
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης
Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος
Οικολογική Κίνηση Πάτρας
Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορ. Ελλάδας
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου Κρήτης
Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο
Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης
ΟΚΔΕ
Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών
Συνδικαλιστική Παράταξη «Αντεπίθεση των Εργαζομένων»
Οικολόγοι Ελλάδας
Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα «Κρίκος του Λαού»
Ecocrete, το βήμα των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κρήτης
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και μη Βία «Αντιγόνη»
Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας»
Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης «Οικολογία -Αλληλεγγύη /Συνασπισμός των Πολιτών»
Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης
Νομικοί Περιβάλλοντος
Οικολογική Κίνηση Δήμου Χορτιάτη
Σύλλογος για την Προστασία των Κοινών Αγαθών
Σύλλογος Κατοίκων Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου Ν. Κατιρλί
Αγροπεριβαλλοντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δ. Ελλάδας
Οικολογική Ομάδα Κοινωνικής ¶μυνας
Οικολογική Πρωτοβουλία Ορεινού Δήμου Μακρύ Γιαλού
Αυτενεργός, ηλεκτρονική εφημερίδα
Πανελλήνιο Δίκτυο κατά των μεταλλαγμένων
ΒΙΟ.ΖΩ- Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»
Περιβαλλοντική Α.Μ.Κ. Εταιρία "ΑΓΕΛΑΟΣ" Ναυπάκτου
Σύλλογος Κατοίκων Πεύκων «Οικόραμα»
Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη
Σύλλογος Κατοίκων «Μικρό Έμβολο 2000»
Σύλλογος Φυσικής Υγιεινής- Σέρρες

Β. ¶τομα:
Daniel Con Bedit, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Monica Franssoni, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Hamstra Arend, γραμματέας της FYEG (Ομοσπονδία Νέων Πράσινων της Ευρώπης)
Cande Claudio, ευρωβουλευτής Green Group
Belireud Ivan, ευρωβουλευτής Green Group
Jonckheer Pierre, ευρωβουλευτής Green Group
Romero Raul, ευρωβουλευτής Green Group, Spain
Butikofen Reinhard, Γραμματέας των Bundis90/ Die Grunen
Relecce Hans, ευρωβουλευτής Green Group
Turnes Claude, ευρωβουλευτής Green Group
Voynet Dominique, γερουσιαστής -Γαλλία
Schlyter Carl, Πράσινος Ευρωβουλευτής -Σουηδία
Dede Abdulhalim, Δημοσιογράφος /Azinlikca Κομοτηνής
Giokaris Maria- Luiza, καθηγήτρια
Perea Costa Ana Maria, καθηγήτρια
Αβραμίδης Δημήτρης, καταστηματάρχης
Αβραμίδης Στάθης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Αβραμίδου Μαριέτα, οικονομολόγος
Αγραφιώτου Αρετή, μέλος Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων
Αδάμ Νίκος, συνταξιούχος, Κοινωνικό Εργαστήρι του Φόρουμ Θεσσαλονίκης
Αδαμίδης Κώστας, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αδικημενάκη Μαρία, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Αλεβιζόπουλος Γιώργος, νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά
Αλεξανδρίδης Κυριάκος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αλιφέρη Στέλλα, πρώην βουλευτής ΣΥΝ, δημοτική παράταξη» ¶ρωμα Πόλης»
Αλμπάνης Γιάννης, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Αναστασάκης Κώστας, ιστοσελίδα Τετραποδολογείν
Αναστασιάδης Σάββας, Έπαρχος Λαγκαδά
Ανδριτσοπούλου Μαρία, Νοσηλεύτρια ΤΕ, παρασκευάστρια ΔΕ
Αντωνιάδης Μπάμπης, Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου
Αντωνίου Φωτεινή, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Αποστολάκος Γιάννης, γυμναστής
Αραμπατζής Γιάννης, βιοκαλλιεργητής
Αραμπατζής Θωμάς, πολιτικός μηχανικός
Αρβανιτάκη Αντρίκα, Υπάλληλος
Αρβανίτης Θωμάς, ελαιοχρωματιστής
Αργυρίου ¶γγελος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αρμένης Γιώργος, Ιχθυολόγος (Δ/νση Αλιείας Ζακύνθου)
Αρναουτέλης Σταύρος, ιδ. υπάλληλος
Αρτεμιάδου Βασιλεία, υπ. Διδάκτωρ Βιολογίας
Βαγιωνάκη Βάλια, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων
Βαλιάνου Χριστίνα, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Βανάρδου Πάνος, εκπαιδευτικός
Βανταράκης Βαγγέλης, εφοριακός
Βασιλάκη Μαρία, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Βασιλείου Ανδρέας, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Βασίλη Νανά, μέλος Κομμουνιστική Ανανέωση
Βερούλη ¶ννα, νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών
Βιδάλης ¶ρης, γραφίστας
Βουνάτσος Φωκίων Δημήτρης, νομαρχιακός σύμβουλος Λέσβου
Βουτυράκης Μανόλης, Φυσικός-Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος Σ.Π.Α.Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Κ.
Βωβού Σίσσυ, μέλος Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών
Γαλάνη Παρασκευή, ελεύθερη επαγγελματίας
Γεωργόπουλος Αλέκος, αναπλ. Καθηγητής ΑΠΘ
Γιάννη Αικατερίνη, δικηγόρος
Γιαννιού Σουλτάνα, γεωπόνος
Γιαννίρης Ηλίας, Δρ ΕΜΠ πολεοδόμος χωροτάκτης, Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων
Γιόκα Πολύνα, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Γιόκαρης Βασίλης, μηχανικός
Γιούλης Παναγιώτης, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Γκαραγκούνη Ιωάννα, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος,
Γκαργάνας Πάνος, ΣΕΚ
Γκουρτσογιάννη Μελίτα, αρχιτέκτων
Γούσιου Αικατερίνη, οικογεωργοπτηνοτρόφος
Γρηγοριάδης Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας
Γριμάνης Κώστας, Βιολόγος
Γρίμπας Αλέκος, δικηγόρος
Δάγκας Αλέκος, επικ. καθηγητής Παιδαγωγικού Α.Π.Θ.
Δαλακούρα Κατερίνα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Δαλαμάγκα Αντιγόνη, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Συκεών
Δαρδαμανέλης Θρασύβουλος, βιολόγος, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Δασκαλάκης Γιάννης, εκπαιδευτικός
Δάφφας Γιώργος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Δεινόπαπα Λίζα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Δεργιαδές Φίλιππος, δημοσιογράφος
Δημητρίου Όλγα, εκπαιδευτικός
Δημητρίου Κορίνα, ΜΚΟ «Συμφιλίωση», Κύπρος
Δημούλα Μαριγώ, βιοκαλλιεργητής
Διάκος Κώστας, δικηγόρος, μέλος Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων
Δίγκα Λιάννα, φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Δορδανάς Στράτος, ιστορικός
Δουμπιώτη Καίτη, Εκπαιδευτικός
Δωροβίνης Βασίλης, αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Ελευθεριάδου Κυριακή, οικιακά
Ευαγγελινός Γιάννης, ναυτικός
Ευαγγελινού Δώρα, βιοκαλλιεργήτρια
Ευθυμιάδης Δημήτρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Ευσταθιάδου Δώρα, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Ζαγγανά Ελένη, γεωλόγος
Ζαγκότση Αννα, αρχιτέκτων
Ζδούκου Δέσποινα, καθηγήτρια Λυκείου
Ζήσης Ξενοφών, δημ. υπάλληλος
Ζιώγας Γιάννης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος
Ηλία Γαριφαλιά, φοιτήτρια
Ηλίας Κώστας, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Βόλου
Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ
Θεοδωρίδης Νάσος, διευθυντής Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης «Αντιγόνη»
Θεοδωρόπουλος Μιχάλης, Δίκτυο Μεσόγειο SOS
Θεοδωρόπουλος Σωτήρης, ακτιβιστής, οικολόγος
Θεοδώρου Γιάννης, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Ιατρού Σταύρος, νομαρχιακός σύμβουλος Αν. Αττικής
Ιφόγλου Ιωάννης, βιοκαλλιεργητής
Ιωαννίδου Ελένη, ιστορικός- δημοτικός υπάλληλος
Ιωαννίδου Όλγα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Καβακόπουλος Αναστάσιος, παλαιοπώλης
Καλαϊτζιδάκη Δώρα, υποψήφια διδάκτωρ
Καμπαγιάννης Θανάσης, μέλος ΣΕΚ
Καναβάς Δημήτρης, μελισσοκόμος
Κανάρη Ελένη, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Καπετανάκη Ελένη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
Καπνιάς Δημήτρης, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός
Καραβέλας Δημήτρης, διευθυντής WWF Hellas –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Καραγιώργος Βαγγέλης, δημοσιογράφος, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Καραϊσκος Θανάσης, εκπαιδευτικός
Καραμέρης Γιάννης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Καρανίκας Νίκος, ιδ. υπάλληλος
Καρασαββίδης Ιωάννης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Καρασαββίδου Ελένη, εκπαιδευτικός,
Καριάτογλου Λευτέρης, Τετραποδολογείν
Καρπαδάκης Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας
Καρυάμης Θανάσης, επιχειρηματίας
Καστρινάκη Ρούλα, αγροτουριστικές επιχειρήσεις
Κατή Πόπη, βιοκαλλιεργήτρια
Κατσαρέλης Κώστας, ιδ. υπάλληλος
Κατσίκης Βασίλης, σκηνοθέτης
Καφαλίδης Σπύρος, πρόεδρος Συλλόγου Φυσικής Υγιεινής- Σέρρες
Κεκελιάδης Κώστας, δημοσιογράφος
Κερσανίδης Στράτος, δημοσιογράφος
Κετογλίδου Δέσποινα, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Κιλεσσοπούλου Θεοδότα, κριτικός τέχνης
Κιρκινέ Ευαγγελία, νηπιαγωγός
Κιτσίκης Κώστας, αρχιτέκτων
Κλιάπης Πέτρος, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Κλοκίτη Κυριακή, γεωπόνος
Κογκίδου Δήμητρα, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Κοκκίνου Εύα, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Κολοβού Ελισάβετ, περιβαλλοντολόγος
Κονδοζήλα Ευαγγελία, μαθηματικός
Κοντός Γιάννης, μεταπτυχιακός φοιτητής Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Κοραή Αδάμ, Σύλλογος Κατοίκων Μαρμαρά
Κορωνάκης Τάσος, γενικός γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Κουβίδης Γιώργος, γιατρός
Κουκιάσας Βαγγέλης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Κουκουμπέσης Αθανάσιος, μουσικός
Κούλογλου Στέλιος, δημοσιογράφος
Κουράκης Νίκος, μέλος ΔΣ Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Κουράκης Τάσος, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, δημ. σύμβουλος Θεσ/νίκης, επικεφαλής «Θεσσαλονίκης των Πολιτών και της Οικολογίας»
Κουρουπάκη Δέσποινα, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Κουτσουρής Αλέξανδρος, γεωπόνος
Κρασοπούλου Αλέκα, εκπαιδευτικός
Κριτή Ελένη, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Κυπριανίδου Ρούλα, ιδ. υπάλληλος
Κυπριανίδου Σοφία, ηθοποιός
Κυριαζής Κων/νος, αγρότης
Κυρίμης Χρήστος, Ε.Ε.Δ.Ι.Π./ Εργαστήριο Κτηνιατρικής ΑΠΘ
Κυρκίτσος Φίλιππος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης
Κωνσταντάτος Χάρης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Κωνταντίνου Πέτρος, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001
Κωσταντίνου Γιώργος, Τραπεζικός Υπάλληλος
Λαδικός ¶κης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζακυνθίων
Λαζαράτου Μελίτα, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Λαζαρίδης Βύρων, ψυχίατρος
Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Λαζαρίδου Μαρία, Καθηγήτρια Ζωολογίας ΑΠΘ
Λαζαρίδου Παυλίνα, οικονομολόγος
Λαλένη ¶ννα, Εκπαιδευτικός
Λαλώτης Νίκος συνταξιούχος
Λάσκαρης Κων., γραμματέας Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής
Λευκόπουλος Τάσος, ακτινολόγος
Λιακόπουλος Πάνος, Νοσηλευτής ΤΕ, Φυσικοθεραπευτής
Λιάμπας Αναστάσιος, Λέκτορας Α.Π.Θ.
Λιθοξοϊδου Λουκία, εκπαιδευτικός
Λιοναράκης Νικήτας, Δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος Greenpeace
Λιώπας Βασίλης, επιχειρηματίας
Λιώρας Χάρης, δημοτικός υπάλληλος
Λυγνού Έφη, ιδ. υπάλληλος
Μακρής Ηλίας, εκπαιδευτικός
Μαλεβίτη Μαρία, επιχειρηματίας
Μανδραβέλης Πάσχος, δημοσιογράφος
Μανιατέα Ορθοδοξία, εκπαιδευτικός
Μανομενίδης Νικόλαος, πρόεδρος Ένωσης μεσιτών Θεσσαλονίκης
Μαρίνος Διονύσης, φωτογράφος
Μαρκέτος Σπύρος, Λέκτορας, Τμήμα Πολιτικών Επιστήμων ΑΠΘ
Μαρώτη Ελισσάβετ, Υπάλληλος ΤΕΔΚ Ζακύνθου
Μαστρογιαννάκη Βιργινία, ζωγράφος
Μαστρογιαννάκης Δημοσθένης, γυμναστής
Μαστρογιαννάκης Ηρακλής, συνταξιούχος δασολόγος
Μαχαίρας Γιάννης, βιολόγος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος Γ΄ ΕΛΜΕΘ
Μητσικούδης Αργύρης, βιοκαλλιεργητής
Μήτσιου Θανάσης, πρόεδρος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Μίιγκου Ευγενία, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Μινώτου Χαρίκλεια, Βιοκαλλιεργήτρια
Μίχας Γιάννης, Νομάρχης Πειραιά
Μορέλλας Βασίλειος, φοιτητής
Μοσχουπήρης Σπύρος, βιοκαλλιεργητής
Μουσουλιώτης Χρήστος, δημοσιογράφος
Μουτροπούλου Γιώτα, Συνδικαλίστρια, Γ. Γραμματέας Υπαλλήλων ΝΑΘ
Μπακέλας Χρήστος, δικηγόρος
Μπαλαούρας Μάκης, εφημερίδα Εποχή
Μπαλάση Μαριάνθη, Δημ. Υπάλληλος
Μπαλάσης Γιώργος, Γεωπόνος
Μπαλτάς Μπάμπης, Εκπαιδευτικός
Μπανιώρα Ξανθίππη, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς
Μπάρμπας Γιώργος, λέκτορας Παιδαγωγικού Α.Π.Θ.
Μπασκουρέλος Χάρης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Μπλιαχούτας Δημήτρης, Υπάλληλος ΔΕΗ
Μπλιώνης Γιώργος, βιολόγος
Μποζατζίδης Πλάτων, ελεύθερος επαγγελματίας
Μποϊκος Νίκος, συνδικαλιστής, ΒΙΟΖΩ
Μπόλαρη Μαρία, ΔΕΑ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Μπόμπας Ανδρέας, εκπαιδευτικός
Μπόρτσης Κώστας, υπάλληλος ΕΡΤ
Μπουλούμπαση Α., φόρουμ Λακωνίας
Μπύρος Κομνηνός, γεωπόνος
Μυλωνά Μορφούλα, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Μυλωνάς Νίκος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Νακρατζάς Γεώργιος, Συγγραφέας-Πολιτικός Σύμβουλος ΕFA Ευρωκοινοβουλίου
Νάντσου Θεοδώρα, στέλεχος WWF –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Νηφόρος Ν. Δ., Γιατρός
Νικίσιανης Νίκος, φοιτητής
Νικολαϊδης Επαμεινώνδας, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Νούλας Νίκος, πολιτικός μηχανικός
Νταβανέλος Αντώνης, δημοσιογράφος, ΔΕΑ
Ξεφτέρης Χρήστος, υπάλληλος
Οικονομόπουλος Γιώργος, γιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων
Ομοροπούλου Κική, Γεωπονική ΑΠΘ
Πάγκαλος Σπύρος, Καθηγητής Δ.Ε.
Παγκαρλιώτα Ελισάβετ, Συμβολαιογράφος
Παλάτος Γεώργιος, π. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων
Παναγιωτίδης Μιχάλης, εκπαιδευτικός
Πανάγου Αντώνης, συνταξιούχος
Παναγούλιας Δημήτρης, παιδίατρος
Πάντου Έλενα, οικιακά
Παπαγεωργίου Γιώργος, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Παπαγεωργίου Χάρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Παπαγιαννάκης Μιχάλης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Παπαγιάννης Γιάννης, νομικός
Παπαδάκης Αριστείδης, γραφίστας
Παπαδογιάννης Νίκος, φοιτητής, μέλος Νεολαίας ΣΥΝ
Παπαδόπουλος Δαμιανός, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριά
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, δικηγόρος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Τραπεζοϋπάλληλος-Γραμματέας Δικτύου Κοινων. Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ
Παπαδοπούλου Μαρία Λουίζα, Σκηνοθέτης
Παπαζήση Θεανώ, Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Παπαηλιού Θανάσης, Τεχνολόγος Μηχανικός
Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Γεωπόνος
Παπαλιάς Κυριάκος, εκπαιδευτικός
Παπανικολάου Ελένη, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Παπανικολάου Ιωάννης, συνταξιούχος κτηνίατρος
Παπανικολάου Κώστας, Περιβαλλοντική Α.Μ.Κ. Εταιρία "ΑΓΕΛΑΟΣ"
Παπανικολάου Νικόλαος, μηχανικός
Παπανικολάου Τασούλα, μηχανικός
Παπαπέτρου Μιχαήλ, φοιτητής
Παρασκευόπουλος Γιάννης, π. Γ. Γραμματέας Συλλ. Προσωπικού Τραπέζης Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος Οικολόγων Πράσινων
Παργιανάς Δημήτρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Παρδάλη Μαρία, λογίστρια
Πασπαλιάρης Νικόλαος, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Πασχαγιαννίδης Αχιλλέας, νομαρχιακός σύμβουλος Γρεβενών
Παύλου Μιλτιάδης, Κοινωνιολόγος
Περτσινίδης Νικηφόρος, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος
Πετράκος Δημήτρης, Γεωπόνος
Πετράκος Θανάσης, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας
Πετροπούλου Αναστασία, πολίτης
Πέττας Δημήτρης, φοροτεχνικός
Πέττας Στέλιος, κοινωνιολόγος
Πιερρουστάκου Ειρήνη, Τετραποδολογείν
Πίνιου-Καλλή Μαρία, γιατρός
Πισπίνη Μυρτώ, καμπαίηνερ Greenpeace
Πλέσσας Κώστας, Γεωπόνος
Πλέσσας Σπύρος, Περιβαλλοντολόγος
Πολίτης Παναγιώτης, Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πουλάκης Πέτρος, φοιτητής
Ράγκου Πολυξένη, Λέκτορας Τμ. Δασολογίας &Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ
Ρένχουλτ Μαρία, επιχειρηματίας
Ρίγγος Δημήτρης, Νομάρχης Γρεβενών
Ροδαφηνός Γιώργος, φυσιοθεραπευτής
Ρόμπου Μαργαρίτα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Σαγρής Γιώργος, γεωργός
Σαλαπατάρας Στυλιανός, Υπεύθυνος Περιβ. Εκπαίδευσης ΔΔΕΝ Βοιωτίας
Σαλπιγκτής Κρίτων, πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας
Σαμανίδης Νίκος, εκπαιδευτικός
Σαμψωνίδης Ιωάννης, Πολιτικός μηχανικός
Σαρακινίδου Σοφία, εκπαιδευτικός
Σβορώνου Λουκία, μουσικός
Σγούρας Σπύρος, ιδ. υπάλληλος
Σηφακάκης Γιάννης, Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο»
Σινάνης Νίκος, κτηνίατρος
Σκαρτσή Θεοδώρα, Δασολόγος
Σκούφας Απόστολος, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Σπηλιοπούλου Μάγδα, υπεύθυνη τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ
Σπηλιωτίδη Ελισάβετ, καθηγήτρια αγγλικών
Σπηλιωτίδης Βασίλειος, συνταξιούχος Τραπέζης Ελλάδας
Σπυριδάκης Γιώργος, Εκπαιδευτικός
Σπυριδάκης Μιχάλης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Σταματόπουλος Μιχάλης, βιοκαλλιεργητής
Σταμέλλος Στέφανος, Υπάλληλος ΟΤΕ
Στασινόπουλος Δημήτρης, δικηγόρος
Σταύρου Μάκης, Πρόεδρος Ομίλου Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Στεφανίδης Νίκος, νομαρχιακός σύμβουλος Αν. Αττικής
Στογιάννης Θανάσης, Καθηγητής
Ταβερναράκη Μαίρη, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Ταλιάν Καν, περιοδικό «Ο Αγώνας» Τουρκία, Κουρδιστάν
Ταμουτσέλη Ντίνα, Εκπαιδευτικός
Τενεκετζής Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
Τζάκη Ιωάννα, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Τζάτζος Μάρκος, πανεπιστημιακός
Τζιώλας Γιάννης, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος
Τζόλλας Μιχάλης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Τιφλιώρης Γιώργος, βιοκαλλιεργητής
Τοπαρλάκη Μαρία, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Τουλιάτος Νίκος, μουσικός
Τραϊανός Χρήστος, γεωργός
Τρανάκης Αθανάσιος, ιδ. υπάλληλος
Τσάγκα Αικατερίνη, οικιακά
Τσάγκα Σοφία, οικιακά
Τσαλίκη Βέτα, εκπαιδευτικός
Τσαμπρούνης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
Τσαντήλα Γιάννα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Τσαντήλας Τάκης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Τσαρουχίδης Γιώργος, ιδ. υπάλληλος
Τσέτση Βούλα, Γραμματέας Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου
Τσιάκαλος Γιώργος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Τσιγγάνης Δημήτρης, ιδ. υπάλληλος
Τσικριτζής Λάζαρος, Καθηγητής ΤΕΙ Κοζάνη
Τσιλιμίγκρας Διονύσης, Επιχειρηματίας
Τσιρώνης Γιάννης, Εκπαιδευτικός, μέλος ΠΣ Οικολόγων Πράσινων
Τσολακοπούλου Ιωάννα, Εκπαιδευτικός
Τσουκαλάς Ιωάννης, πολίτης
Τσούμας Κώστας, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Τσώκλης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
Φελέκης Γιάννης, ΟΚΔΕ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Φέστας Θεόδωρος, οδοντίατρος
Φιλίδης Κώστας, Δημοσιογράφος
Φιλίππου ¶ννα, εκπαιδευτικός
Φιτσιώρη Ελευθερία, ηθοποιός
Φουτάκης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Φτάκα Φανή, καθηγήτρια γαλλικών
Φωτοπούλου Θεοδότα, ελεύθερη επαγγελματίας
Χαλδούπης Ηλίας, μαθηματικός, υπάλληλος ΟΤΕ
Χαραλαμπίδου Δέσποινα, μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Χαρίτου-Φατούρου Μίκα, Ομ. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Χατζάκης Γαίτάνος, ιδ. υπάλληλος
Χατζάκης Ιωάννης, ιδ. υπάλληλος
Χατζάκης Μερόπη , ιδ. υπάλληλος
Χατζάκης Νικόλαος, βιοτέχνης
Χατζάκης Παναγιώτης, βιοτέχνης
Χατζή Βενετία, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Χατζηαστερίου Σοφία, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Χατζηνικολάου Γιώργος, βιολόγος
Χατζηνικολάου Γιώργος, υπ. Διδάκτωρ Βιολογίας
Χατζηπαναγιώτου Πλάτων, Σύλλογος Κατοίκων Μαρμαρά
Χλωράκας Στέφανος, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων
Χοβαρδάς Τάσος, βιολόγος
Χοντολίδου Ελένη, επ. καθηγήτρια Φιλοσοφικής ΑΠΘ
Χουβαρδά Ιωάννα, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, μέλος Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
Χουρμουζιάδης Χουρμούζιος, Δημ. Υπάλληλος
Χούσος Κώστας, Υδραυλικός
Χρηστάκης Χρήστος, αντιδήμαρχος Ελευσίνας
Χριστοδούλου Ιφιγένεια, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Χρυσοβέργης Γιάννης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Χρυσόγελος Νίκος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Χρυσός Ευάγγελος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας
Ψωμιάδης Διονύσης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

Scroll to Top