sstamellos

sstamellos

Το e-ecology στη νέα περίοδο

Το e-ecology.gr στη νέα περίοδο ανανεωμένο, σε νέα μορφή, σας προσκαλεί σ’ ένα καινούργιο ταξίδι!

Το e-ecology.gr έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα τον Απρίλιο του 2002, μια εποχή που ακόμα λίγοι γνώριζαν το internet και δεν είχαν ακόμα κάνει την εμφάνισή τους τα μεγάλα ελληνικά portal. Δημιουργός και εμπνευστής ο αγαπητός φίλος Θανάσης Ματσούκας, που το υποστηρίζει και τώρα, στη νέα εποχή.

Γράφαμε τότε, τον Απρίλη του 2002, ξεκινώντας: «Το e-ecology.gr είναι μια ιστοσελίδα για την οικολογία, το περιβάλλον, την ορειβασία και την ποιότητα ζωής, με έδρα τη Λαμία. Φιλοδοξεί να συμβάλει στη συζήτηση και τη δράση για την αντιμετώπιση των οικολογικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων τοπικά, αλλά και γενικότερα, καθώς και στη συζήτηση, που διεξάγεται σήμερα για την πολιτική οικολογία. Φιλοδοξεί να βοηθήσει στην επικοινωνία των ενεργών πολιτών, που πιστεύουν στην οικολογία, όχι σαν μια ουτοπία αλλά σαν μια πραγματικότητα, στα πλαίσια μιας άλλης ποιότητας ζωής, με σεβασμό στη φύση και τα όντα της, με αξιοπρέπεια και αρχές»

Όσοι το παρακολουθούσαν από τα πρώτα του βήματα, διαπίστωναν μια σταθερή πορεία χωρίς να μένει στάσιμο. Στα πλαίσια μάλιστα των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008, απονεμήθηκε στο e-ecology.gr το βραβείο ιστοσελίδας στην κατηγορία των Μέσων Ενημέρωσης.

Από τότε κύλισαν αρκετά χρόνια. Στην πορεία η πλατφόρμα κατασκευής της ιστοσελίδας αποδείχτηκε ξεπερασμένη και παμπάλαια. Για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς αλλά και συναισθηματικούς, ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος διαχειριστής, δεν την άλλαξα. Κατάφερα δε και απέφυγα τις σειρήνες της εμπορικής αξιοποίησης από θέση αρχών, παρά τις πιέσεις. Τα χρόνια και οι εξελίξεις στην τεχνολογία όμως την έβγαλαν τελικά εκτός και κάποια στιγμή ο πάροχος, που την φιλοξενούσε, με ενημέρωσε ότι είχε γίνει πια ανασφαλής και δέχονταν «επιθέσεις», τις οποίες δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ως web hosting.

Έτσι υποχρεώθηκα στην ανακατασκευή της ιστοσελίδας σε νέα πλατφόρμα μπαίνοντας δυνατά στη νέα εποχή, χωρίς να αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά στις αρχές και στις αξίες που υπηρετούσε και υπηρετεί αυτά τα χρόνια. Η αγωνία μου ήταν αν θα μπορέσει να κρατηθεί το αρχείο της, αυτό των είκοσι χρόνων, άρθρα, κείμενα, ανακοινώσεις και πληροφορίες. Αυτό ήταν και το πρώτο που συζητήσαμε με τον Θανάση, που υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί. Και το έκανε!

  1. Το αρχείο λοιπόν παραμένει διαθέσιμο μέσα από τον σύνδεσμο «Άρθρα». Εκεί και στις επιμέρους κατηγορίες «Αυτοδιοίκηση», «Πολιτική Οικολογία», «Οικολογία – Περιβάλλον», «Ορειβασία – Ποιότητα ζωής» και «Διάφορα» ο επισκέπτης θα βρει, πηγαίνοντας πίσω, όλα τα πάνω από 2.400 κείμενα που δημοσιεύτηκαν -και δημοσιεύονται και τώρα- κατά χρονολογική σειρά.  Καθώς επίσης και στοιχεία με αναφορές στη Λογοτεχνία και την Ποίηση με την παρουσίαση και των βιβλίων μου.

Συνεχίζουμε μαζί…

Πλοίο τρικάταρτο, ωραίο καράβι
να ταξιδέψει έτοιμο με της άνοιξης την αύρα
Καλό ταξίδι του λοιπόν στην αγκαλιά του απείρου
και στης τεχνολογίας. Αγναντεύοντας πίσω
τα πρώτα εκείνα βήματα του 2002
βήματα διστακτικά, τα όνειρα τα πρώτα…
Το πέλαγος και η τρικυμία στου ιντερνετ το χάος
κανείς δεν ξέρει πού θα μας ξεβράσει
Τ’ αστέρια είναι μακριά…

Ο υπεύθυνος και διαχειριστής της ιστοσελίδας
Στέφανος Σταμέλλος
Τηλ 6977261256
sstamell@otenet.gr

3 σκέψεις για το “Το e-ecology στη νέα περίοδο”

  1. Πολύ χαίρομαι που μπορώ και ξανά διαβάζω την ιστοσελίδα αυτή. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Θυμάμαι όταν ήμουν πιο νέος την ιστοσελίδα αυτή ως ηλιακτίδα σε αυτά που πίστευα και πρέσβεβα. Ότι επιτέλους κάποιος κάνει κάτι και προσπαθεί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top