Συμβολική πεζοπορία υπεράσπισης, διαμαρτυρίας και αντίστασης, στην κορυφή Καζάρμα των Αγράφων

Την Κυριακή 26/11/2023 θα γίνει συμβολική πεζοπορία υπεράσπισης, διαμαρτυρίας και αντίστασης, στην κορυφή Καζάρμα.  Το σημείο συνάντησης μας είναι στις 10.00 το πρωί, στο διάσελο του Αγίου Νικολάου.

Η θέση του έργου είναι η  περίβλεπτη από  όλη την Δυτική Θεσσαλία, κορυφογραμμή της Καζάρμας – Πυροφυλάκιο  πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα και εντός της  προστατευόμενης περιοχή Natura των Αγράφων και της Λίμνης Πλαστήρα, που είναι και Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους. Η εγκατάσταση αυτή, με τις ανεμογεννήτριες των 150μ, ύψος θα αλλοιώσει το περιβάλλον μετατρέποντας το τοπίο από φυσικό σε βιομηχανικό και πέρα από τις επιπτώσεις στην φύση με τις θηριώδης επεμβάσεις  θα καταστρέψει και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Η υλοποίησή του δε, ειδικά μετά από τις τεράστιες φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στην περιοχή μας και δεν έχουν ληφθεί καθόλου υπόψη από τις μελέτες θα είναι οριστικά η ταφόπλακα για την Καρδίτσα.

Μέσα από τις προσφυγές αναδεικνύεται καθαρά ότι το έργο έχει αδειοδοτηθεί πλημμελέστατα, με ελλιπής μελέτες και σωρεία λαθών και εσφαλμένων στοιχείων και η υλοποίησή του θα επιφέρει τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Με τις προσφυγές αυτές δίνεται μία ευκαιρία στον Υπουργό ΥΠΕΝ Κ. Σκυλακάκη και στις υπηρεσίες του, να  υλοποιήσουν την βούληση των τοπικών κοινωνιών όπως αυτές εκφράζονται και από τους επικεφαλής της Τ.Α  των τεσσάρων Δήμων και να ακυρώσουν την άδεια του έργου πριν είναι αργά για όλους..

Είναι υποχρέωση όλων των αξιωματούχων, των φορέων και των πολιτών της περιοχής μας να αναλάβουν άμεσα δράση και καλούμε όλους τους φίλους των  Αγράφων να δραστηριοποιηθούν και να απαιτήσουν από τον Υπουργό ΠΕΝ αλλά και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μπουν αιολικά στα Άγραφα, ιδίως όταν αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες,  για την ακύρωση αυτού του έργου.

Πρέπει άμεσα να γίνει επίσκεψη στον ΥΠΕΝ και να εκτεθούν  από κοντά οι αντιρρήσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Εκδήλωση : Περιβαλλοντική Δράση
Χώρος : Κορυφή Καζάρμα
Τοποθεσία : Κορυφή Καζάρμα των Αγράφων
Διοργανωτής : ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
Έναρξη : 26/11/2023
Λήξη : 26/11/2023
Από Ωρα : 10:00 πμ
Έως Ωρα : 2:00 μμ

Άλλες Εκδηλώσεις

Scroll to Top