sstamellos

sstamellos

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ!!!

ΑΜΑΚ
ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ!!!


ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ…

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το ολοκαύτωμα.

• Όταν μια κυβέρνηση πάει σε προώρες εκλογές και επικαλείται ως κύριο λόγο την αναθεώρηση του Συντάγματος που περιλαμβάνει και την αναθεώρηση του άρθρου 24, ομολογεί η ίδια τις προτεραιότητές της.

• Όταν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις ψηφίζουν δασοκτόνους νόμους, δεν αξιοποιούν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για την προστασία των δασών, δε φροντίζουν για την απορρόφηση προγραμμάτων για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, όταν, όχι μόνο δεν οργανώνουν αλλά διαλύουν μηχανισμούς πολιτικής προστασίας, δημόσιες υπηρεσίες και πολιτικές, όταν ζούμε στον αστερισμό των αποχαρακτηρισμών της δασικής γης,
όλα τα υπόλοιπα αποτελούν απλά ένα φυσικό επακόλουθο.

…ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…
• Όταν τα αναπτυξιακά τους οράματα διαλύουν τοπικές οικονομίες και κοινωνικό ιστό, δηλητηριάζουν τους πολίτες απαξιώνοντας τόπους, δραστηριότητες, τρόπο ζωής.

• Όταν αποτρέπουν τους πολίτες από την προσπάθεια, τη δημιουργία, τη συλλογική και κοινωνική ζωή, όταν τους αποθαρρύνουν σε ότι επιχειρούν και δεν τους στηρίζουν να εφαρμόσουν ακόμα και διακηρυγμένες -στα λόγια- πολιτικές όπως αυτές για ποιοτικά προϊόντα, ήπια τουριστική ανάπτυξη κλπ.

• Όταν προβάλλουν πρότυπα εύκολου και εφήμερου κέρδους που θεωρούν αποτυχημένους και καθυστερημένους όσους δεν τα εφαρμόζουν,
τότε οι κοινωνίες γεννούν αντικοινωνικές συμπεριφορές που υπηρετούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

…ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Πίσω από τη βιτρίνα της δημοσιότητας, θα τρίβουν τώρα τα χέρια τους τα οικονομικά επιτελεία για τις νέες προϋποθέσεις που δημιούργησε η καταστροφή. Η φτηνή καμμένη γη θα αποτελέσει το κύριο πεδίο όπου θα επιχειρηθεί ο σχεδιασμός της νέας εποχής για τις καμμένες περιοχές. Σ’ αυτό θα συντελέσουν και η βίαιη διακοπή παραγωγής αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, η αδυναμία επισκευής των καμμένων κτιρίων, των οικισμών όπου ζούσε η συνέχεια της σχέσης όσων είχαν ήδη φύγει στα αστικά κέντρα με αυτούς που έμειναν πίσω, η απογοήτευση και η παραίτηση.

ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ!!!
Τις τελευταίες μέρες είδαμε συγκλονισμένοι ανθρώπους να υπερασπίζονται αυτό που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντιμάχονται και αυτό που με ακραίο τρόπο οι πυρκαγιές προσπαθούν να επιβάλλουν. Με κομμένη την ανάσα είδαμε κατοίκους να αρνούνται να απομακρυνθούν από τις φλεγόμενες περιοχές και να λένε ευθέως: «Αν θέλετε πραγματικά να μας βοηθήσετε ελάτε να σβύσετε τις φωτιές». Στον πόλεμο αυτό, στην υπεράσπιση του «τόπου» με όλη τη σημασία της έννοιας είχαμε νεκρούς και τραυματίες.

Θα πρέπει, όσο κι αν αυτό κοστίζει, η ηρωϊκή προσπάθεια των κατοίκων των καμμένων περιοχών να μη σταματήσει. Να μην υποχωρήσουν, να μην παραιτηθούν, να μην εγκαταλείψουν τη γη τους μετακομίζοντας στα αστικά κέντρα. Να μην αφήσουν τον τόπο ελεύθερο στους κερδοσκόπους που θα δημιουργήσουν μια άλλη Πελοπόνησσο, μια άλλη Εύβοια. Η Ιόνια Οδός που αρχίζει να κατασκευάζεται, το έργο που περίμεναν χρόνια και που η πολιτεία τους οφείλει, πρέπει να εξυπηρετήσει τους ίδιους και όχι τους άλλους. Πρέπει να υπηρετήσει την ανακοπή της πορείας ερήμωσης της υπαίθρου και όχι το νέο τοπίο των μεγάλων επενδύσεων και του real estate που βασίζεται στη διάλυση των τοπικών κοινωνιών. Γι αυτό ένα είναι το μήνυμα που θα πρέπει να στείλουμε στις καμμένες περιοχές:

Κουράγιο και μην πουλάτε!

Scroll to Top