sstamellos

sstamellos

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΙΣΣΟ». Απόφαση σταθμός του …

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, Εταιρία Νομικών Περιβάλλοντος, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος των Οικισμών του Ενιαίου Δήμου Χορτιάτη, Οικολογική Κίνηση Δήμου Χορτιάτη, Σύλλογος Κατοίκων Κοινότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης «Οικο-όραμα», Κέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία «Αντιγόνη», περιοδικό «Οικοτοπία»

6.6.2006

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΙΣΣΟ»
Απόφαση σταθμός του Διοικητικού Εφετείου
Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 8.6.06

Συνέντευξη Τύπου δίνουν την Πέμπτη 8.6.06 στις 12 το μεσημέρι οι Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με αφορμή την τεράστια επιτυχία τους στο ζήτημα του «Κισσού».
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν οι υπ’ αριθ. 1373, 1374, 1375 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, που δικαίωσαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον εικοσαετή αγώνα της Οικολογικής Κίνησης και των άλλων οικολόγων της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην οικοπεδοποίηση της "Ζ.Ε.Π. ΚΙΣΣΟΣ" στην περιοχή "Ισενλή" του Χορτιάτη. Το δικαστήριο ακύρωσε τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους τροπολογίας που νομιμοποιούσε τη δόμηση στην περιοχή, κρίνοντας ότι η διάταξη του φωτογραφικού άρθρου 28 του νόμου 2742/1999 αντίκειται στο άρθρο 6 §1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η απόφαση εμπεριέχει σαφή μομφή προς την Πολιτεία, διότι η επίμαχη τροπολογία ψηφίστηκε ενώ εκκρεμούσε η έκδοση της υπ’ αριθ. 3651/1999 απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που ακύρωσε την άρνηση της Διοίκησης να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό της περιοχής Ισενλή ως Ζ.Ε.Π., προσβάλλοντας το δικαίωμα των οικολόγων σε μία Δίκαιη Δίκη, δικαίωμα που κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μετά την έκδοση των αποφάσεων αυτών, καθίσταται και πάλι επίκαιρο το πάγιο αίτημα των οικολόγων για οικολογική αποκατάσταση της περιοχής.
Και βέβαια, πέφτει στο κενό η απαίτηση της εταιρείας και του Δήμου Χορτιάτη κατά των οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου, Γιάννη Τζιώλα και Αλέκου Γεωργόπουλου, με την οποία τους ζητούσαν 13,5 εκατομμύρια ευρώ για «απολεσθέντα κέρδη», επειδή τους εμπόδιζαν εδώ και χρόνια να χτίσουν τον Χορτιάτη

Scroll to Top