sstamellos

sstamellos

Επιστολή: Για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό Αττικής

Λονδίνο, 24-10-2009

Αξιότιμε κύριε Πάγκαλε,

Πάει πολύς καιρός από τότε που απαντήσατε στο e-mail μου. (sent: Mon, June 27, 2005, 11:00:08AM).
Τότε ήσασταν Αξιωματική Αντιπολίτευση και ενώ ΚΑΝΑΤΕ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΗΜΙΤΗ, δυστυχώς δε μπορούσατε να κάνετε τίποτα όταν κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, αλλά παρ’ όλα ταύτα είστε κάθετα αντίθετος με τα ΧΥΤΑ. Αυτό βέβαια μου δείχνουν να καταλάβω οι δηλώσεις σας. (Βουλή, 15 Απριλίου 2003).
Μπράβο σας και σας ευχαριστώ θερμά για αυτή μας την επικοινωνία.

Θέλω να πιστεύω ότι τα κείμενά μου δεν είναι "ανακρίβειες" όπως μου λέτε, αλλά βασίζονται σε αλήθειες. Τουλάχιστον από τις πράξεις των πολιτικών μας εγώ αυτά καταλαβαίνω.
Διαψεύστε με, ή χρησιμοποιείστε την ανάλογη επιχειρηματολογία, ώστε να μου δώσετε να καταλάβω ότι δεν είμαι λάθος, οργισμένος και απογοητευμένος!!!!!

Η επικοινωνία σας με τους πολίτες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να απαντάτε σε e-mail πολιτών, πόσο μάλιστα όταν έχουν να κάνουν με ζητήματα όπως Περιβάλλον, Υγεία, Πολιτισμός. Μην ξεχνάτε ότι η θέση που έχετε ως ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ είναι καίρια και ας μην ξεχνάμε ότι η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ σας, όπως και για κάθε άλλο βουλευτή, έρχεται από τις εισφορές του Έλληνα φορολογούμενου. Έτσι δεν είναι;;;;
Επομένως, το να απαντάτε στα e-mail είναι μέρος της δουλειάς σας και πρέπει να το κάνετε.
Είστε υπάλληλος τους κράτους και έχετε ένα αξίωμα ώστε να φροντίζετε εμάς, ΜΕ ΕΜΑΣ!!!

Θα ήθελα να σχολιάσουμε πάλι τις απόψεις σας περί ΧΥΤΑ, κάτι που κάνατε στις (sent: Mon, June 27, 2005 11:00:08 AM) με την ιδιότητα του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού μας κ. Γεώργιου Παπανδρέου, αφού τώρα και Κυβέρβηση είστε και 160 έδρες έχετε. Τι σας κάνει και Αλλάξατε τα πιστεύω σας;;;;; Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόλις δύο εβδομάδων έστειλε τα ΜΑΤ στο Γραμματικό. Γιατί;;;; Αυτή είναι η Πράσινη ΑΝΑΠΤΥΞΗ που ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ως Γραμματικιώτης και ως κάτοικος του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΑΙΤΩ και θέλω εξηγήσεις.
Θέλω να μάθω ποίου απόφαση ήταν και γιατί έγινε στις 20-10-2009 η είσοδος του εργολάβου παρουσία των ΜΑΤ, όταν καλά καλά δεν είχε προηγηθεί καν διάλογος. Γιατί;;;;

Λύσεις υπάρχουν!!! Ωφέλιμες προς τον Πολίτη και φιλικές προς το Περιβάλλον.
Οι δικές μου προτάσεις σε αυτό το φλέγον θέμα των ΧΥΤΑ είναι οι ακόλουθες:

Το να λέμε ότι πρέπει να γίνει διαλογή στην ΠΗΓΗ πρέπει και να το κάνουμε.
Μπορώ να σας πω ότι εδώ οι ¶γγλοι το έχουν ήδη ξεκινήσει…
Έτσι λοιπόν στην εταιρεία που εργάζομαι εδώ στην Αγγλία έχει αναλάβει ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και κάνει συλλογή των απορριμμάτων μας. Των σωστών απορριμμάτων όπως πρέπει. Για αυτό το λόγο μας έχουν βάλει ——7——- διαφορετικούς κάδους.

——-1————- Ένας κάδος για καθαρό χαρτί
——-2————- Ένας κάδος για σύμμικτο χαρτί, χαρτί με χρώμα, χαρτί με ζελατίνες
——-3————- Ένας κάδος για γυαλιά
——–4———— Ένας κάδος για πλαστικά
——–5————Ένας κάδος για αλουμίνια
——–6———– Ένας κάδος για ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ (κομποστ)
——–7———— Ένας κάδος για ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία έμαθα από την στοσελίδα της ότι αναλαμβάνει να κάνει το ίδιο σε άλλες 3.700 εταιρείες του Λονδίνου. Φανατστείτε πόσες άλλες εταιρείες αναακύκλωσης για συλλογή απορριμμάτων σε γραφεία εδώ στην Αγγλία υπάρχουν και φανταστείτε επίσης το αυτονόητο: ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!

Η εταιρεία μου πληρώνει με ένα μικρό ποσό την εταιρεία ανακύκλωσης για το σκοπό αυτό, αλλά κερδίζει γιατί έχει έκπτωση στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
Η εταιρεία ανακύκλωσης έχει κέρδη ΤΟΣΟ από τις εταιρείες, ΑΛΛΑ και από τα απορρίμματα που τα ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Ο Δήμος έτσι ΜΕΙΩΝΕΙ τα απορριμματοφόρα στους ΧΥΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ το σύστημα είναι (Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ) και αν δε με απατά η μνήμη μου είναι περίπου 80 ευρώ ο τόνος. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και φυσικά το μεγαλύτερο όφελος το έχει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

Οι δε Δήμοι κύριε Πάγκαλε εδώ στο Λονδίνο κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Για παράδειγμα ο Δήμος του Westminster μας υποχρεώνει δίνοντάς μας σακκούλες Ανακύκλωσης να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα στα σπίτια μας. Δηλαδή τι;;; Τα βιοδιασπώμενα από όλα τα υπόλοιπα απορρίμματα.
Κάθε Τρίτη και Σάββατο βγάζουμε έξω τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ προς συλλογή και τα οργανικα-βιοδιασπώμενα τα εναποθέτουμε σε άλλο κάδο.
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;;; έτσι δεν είναι;;; Στον Πειραιά;;;; Στο Βόλο;;; Στη Θεσσαλονίκη;;; Στην Πάτρα;;; Στα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ;;;;

Φυσικά υπάρχουν και τα εργοστάσια που παράγουν Ηλεκτρική Ενέργεια από τα απορρίμματα. Οι κάτοικοι που τα φιλοξενούν παίρνουν τσάμπα το ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ και την ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Διότι ο σκοπός είναι να αποφύγουμε ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΧΥΤΑ (όπως ΦΥΛΗ -ΤΕΜΠΛΩΝΗ κτλ) και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΥΤΑ.

Αξιότιμε κύριε Πάγκαλε,

Ως κάτοικος του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και ως Γραμματικιώτης αυτός είναι ο συλλογισμός μου και για αυτούς τους λόγους και ιδέες φωνάζω και αντιτίθομαι στο ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ. Όχι μόνο του Γραμματικού, αλλά και της ΚΕΡΑΤΕΑΣ και της ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (και όλων των άλλων).
Επίσης, προτείνω στο συγκεκριμένο εργολάβο που έχει αναλάβει το ΧΥΤΑ στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, να του δοθούν άδειες για εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.Θα βγάζει πολλά περισσότερα χρήματα και όλοι μας θα είμαστε αγαπημένοι με μεγαλύτερο ωφελημένο το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Παρακαλώ αναμένω διευκρινίσεις σε αυτό το θέμα. Πρέπει και είσθε υποχρεωμένος. Μην το κάνετε για μένα, αλλά για τον Έλληνα φορολογούμενο και μη μου πείτε ότι ΛΑΪΚΙΖΩ.
Τις δηλώσεις όταν η Νέα Δημοκρατία στις 07/07/2009 είχε στείλει τα ΜΑΤ στο Γραμματικό, το ΠΑΣΟΚ γιατί τις ΕΚΑΝΕ και γιατί μιλούσατε για ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ.

Με εκτίμηση,
Κυριάκος Γκίκας

Τηλέφωνο: 00447751370525
Λονδίνο

Υ.Γ. Μη μου μιλάτε για διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας επειδή γράφω στα Λατινικά, διότι προσπαθώ να καταλάβω εσάς που γράφετε "τέλεια Ελληνικά" και δυστυχώς αυτά που γράφετε με τις πράξεις σας μου φαίνονται κινέζικα!!!
Ποιός θέλει το κακό του τόπου και της πατρίδας του;;;
Εγώ που μάχομαι να μη γίνει ο ΧΥΤΑ, ή εκείνοι που αδιαφορούν και φτιάχνουν ένα ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ σε αρχαιολογική περιοχή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Έτσι θα διατηρήσουμε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ;;;;;; ;;;;;;;;;;;;

Scroll to Top