sstamellos

sstamellos

Ηλεία: Συλλήψεις παράνομων εργολάβων σκουπιδιών!

Ηλεία: Αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι εργολάβου σκουπιδιών – Έξι συλλήψεις – Στη δημοσιότητα τα ονόματα από την Αστυνομία

http://ilialive.gr

Παρουσία Εισαγγελέα η εκτέλεση έξι ενταλμάτων σύλληψης στο Φλόκα
Κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την υποβάθμιση του περιβάλλοντος αντιμετωπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες έξι άτομα σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και υλοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται μεταξύ αυτών για γνωστό εργολάβο που έχει εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις σχετικές με τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων και απασχολήσει σοβαρά τις Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη μετέβη χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του εργολάβου και στο σπίτι του όπου έγιναν έρευνες παρουσία του Εισαγγελέα Ηλείας, στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί έγιναν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δύο συλλήψεις ενώ ο ίδιος ο εργολάβος μαζί με άλλα τρία άτομα διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση αυτή των Αρχών έγινε συντονισμένα με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες γενικότερα με την παραβατική συμπεριφορά στη μεταφορά και διαχείριση σκουπιδιών και άλλες πράξεις που σχετίζονται με την υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Νεότερη ενημέρωση 11:22

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν όλα τα άτομα για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, όπως και ο ίδιος ο εργολάβος.

Νεότερη ενημέρωση 16:58

Έξι άτομα συνελήφθησαν χθες και σήμερα, με εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας, για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ηλείας, με σκοπό το οικονομικό όφελος

Πρόκειται για 46χρονο εργολάβο, τρία συγγενικά του πρόσωπα και δυο ακόμα συνεργάτες του, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, παράνομη αμμοληψία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.

Με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας δίνονται στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων

Από τις αστυνομικές Αρχές της Ηλείας συνεληφθησαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, (6) ημεδαποί και συγκεκριμένα 46χρονος εργολάβος μαζί με τον 44χρονο αδελφό του, δυο γιούς του 22 και 21 ετών καθώς και δυο ακόμα συνεργάτες του 41 και 57 ετών, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας.

Ειδικότερα, οι έξι συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.

Πρόκειται για τους :

• ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Θεόδωρο του Χαραλάμπους και της Ελένης που γεννήθηκε το 1967, κάτοικο Φλόκα Ηλείας
• ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Αντώνιο του Χαραλάμπους και της Ελένης που γεννήθηκε το 1969, κάτοικο Φλόκα Ηλείας
• ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Χαράλαμπο του Θεόδωρου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1991, κάτοικο Φλόκα Ηλείας,
• ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Βασίλειο του Θεόδωρου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1992, κάτοικο Φλόκα Ηλείας,
• ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Χρήστο του Γεωργίου και της Γεωργία που γεννήθηκε το 1956, κάτοικο Αχλαδινής Ηλείας,
• ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Φωτίου και της Χρυσούλας που γεννήθηκε το 1972, κάτοικο Πύργου Ηλείας

Σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το 2010, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου να διαπράξουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων πραγματοποιείται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των έξι συλληφθέντων να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα : 26210-81740 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και 26210-81730 του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι, η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης συναρτάται με τις προανακριτικές και λοιπές αστυνομικές ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στο πλαίσιο της διερεύνησης και αντιμετώπισης της όλης υπόθεσης.

Συγκεκριμένα από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές :

• είχαν σχηματιστεί σε βάρος του 46χρονου εργολάβου είκοσι επτά (27) συνολικά δικογραφίες, σε οκτώ από τις οποίες κατέστη δυνατή η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας,
• στο πλαίσιο των δικογραφιών είχαν κατασχεθεί δέκα (10) Ι.Χ. Φορτηγα αυτοκίνητα, έξι (6) μηχανήματα έργων και ένα (1) ρυμουλκό με πλάκα επικαθήσεως,

• στις δικογραφίες συμπεριλαμβάνεται και η ποινική δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί την 21/9/2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολύμπιας και αφορούσε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε αστυνομικών (Σχετικό το από 21-9-2012 Δελτίο Τύπου μας), ενώ
• επιπλέον έχουν βεβαιωθεί και διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον Ανακριτή Ηλείας και κρατούνται προκειμένου την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα – Τρίτη) να απολογηθούν.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε πρόσφατα δημοσιεύματα (πανελλαδικών και τοπικών Μ.Μ.Ε.) σχετικά με το χειρισμό της υπόθεσης από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ενήργησαν με πληρότητα και επάρκεια, στο πλαίσιο της νομιμότητας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top