Δείτε εδώ πώς δουλεύουν τα πληρωμένα άρθρα/δημοσιεύσεις των συμφερόντων:
https://www.naftemporiki.gr/story/1604986/ey-i-ellada-stis-teleutaies-theseis-tis-katataksis-ton-elkustikoteron-xoron-gia-ape?fbclid=IwAR0BT8hH4oyFCSdBwfW4PsDxcY_9od5e6qclRUKiEBc62w0msXs7YsAheu4
Τι λέει το ανώνυμο άρθρο; «Η Ελλάδα υποχώρησε από την 31η στην 33η θέση της κατάταξης. Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, υποβάθμιση, σε σχέση με την 28η θέση στην οποία είχε βρεθεί η χώρα τον Νοέμβριο του 2018, όταν η έκθεση σημείωνε ότι η Ελλάδα είχε δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τους διαγωνισμούς αιολικής και ηλιακής ενέργειας, στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της ΕΕ για συμμετοχή των ΑΠΕ κατά 18% μέχρι το 2020»
Εμείς ξέρουμε όμως ότι στη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για τα έτη 2020-2030, που αποτυπώνονται οι εξελίξεις στο χώρο των ΑΠΕ [http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDAS_DSS/2020-2030_Meleti_Eparkeias_Ischyos_.pdf] αναγράφεται συγκεκριμένα: Τον Οκτώβρη του 2019 ήταν σε λειτουργία 3.064 MW αιολικά, 2.569 MW φωτοβολταικά (Φ/Β) και 239 MW Μικροί Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί (ΜΥΗΣ) και η συνεισφορά τους στην ετήσια παραγωγή ήταν 11% για αιολικά, 7% για Φ/Β και 1,5% για ΜΥΗΣ, με σύνολο συνεισφοράς των ΑΠΕ 20%.
Με λίγα λόγια η Ελλάδα έχει πιάσει το στόχο της ΕΕ για 20% ΑΠΕ από το 2019. Γιατί όμως τα γράφει αυτά τα απίθανα και χωρίς καμιά δυνατότητα διασταύρωσης το ανώνυμο άρθρο;; Διότι «…Είναι ανάγκη να ενισχυθεί το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, για να βελτιωθούν οι επιδόσεις της χώρας γενικότερα, μέσα από σημαντικές επενδύσεις στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια.» λέει. ¶ρα ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος του Χαντζηδάκη…
Και ποιος σχολιάζει την περιβόητη έκθεση, στην οποία αναφέρεται το άρθρο; ο κος Τάσος Ιωσηφίδης επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων (Corporate Finance) της EY και επίσης ηγείται των Υπηρεσιών Συμβουλευτικής Αποτίμησης και Ανάπτυξης Χρηματοοικονομικών Μοντέλων για την Κεντρική & Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Και για να κλείσουμε: Διαβάσαμε όλοι τη σημαντική και αποκαλυπτική Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Δασμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέροντας ότι 1,5 τρισ. ευρώ φυλάσσουν σε offshore εταιρείες οι πολίτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό φυσικά πέρασε «στα ψιλά». Γιατί; διότι οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται στην 5η θέση, έχοντας αποθησαυρίσει 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους και «προηγούνται» των Ιταλών και Ισπανών. Πρώτοι στη λίστα είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν σε υπεράκτιες εταιρείες περί τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ, με δεύτερους τους Γάλλους με 277 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτους τους Βρετανούς με 218. [ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/news/ellada/63-dis-eyro-exoyn-se-offshore-oi-ellines-epixeirimaties-symfona-me-ekthesi-tis-eyropaiki?fbclid=IwAR3oxZ3OznETL9SfQnVPWj_twi9PPYoDaYNzopzlu2PXOt2jbQcgtwcT-PQ]
Ναι το πλαστικό χρήμα των offshoe έχει άμεση ανάγκη να πέσει στην πραγματική οικονομία! Είκοσι χρόνια θα αποκομίσουν τα κέρδη τους οι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν τα χρήματά τους εκεί και λιμνάζουν χωρίς αποδόσεις… Μετά τα είκοσι χρόνια – γιατί τόση είναι η διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών – «στάχτη και μπούρμπερη» που λέει ο λαός μας.