sstamellos

sstamellos

ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
www.ecogreens.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562 τηλ:210-3241001 φαξ:210-3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631 Τηλ:2310-222503 φαξ:2310-421196

ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!
Συγκρότησαν στη Ρώμη Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

23.2.04

Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ίδρυσαν το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη 32 πράσινα κόμματα της Ευρώπης και φιλοδοξούν να παίξουν έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια που προχωρά στην ίδρυση ενιαίου πολιτικού κόμματος σε ηπειρωτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια μέρα ιστορική για το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα. Πρόκειται για έναν πολύχρωμο και ελπιδοφόρο πολιτικό σχηματισμό, σε μια εποχή που οι παλιές αξίες καταρρέουν. Πρόκειται για το κοινό σπίτι όλων των Ευρωπαίων πολιτών, που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και την κοινωνική αλληλεγγύη, σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Πρόκειται για μια πράσινη πολιτική πλατφόρμα, που θα λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου μέσα από μια ενιαία προεκλογική καμπάνια και στις 25 χώρες μέλη της Ε.Ε.

Με το σύνθημα «LET`s HAVE A PARTY» τα πράσινα κόμματα της Ευρώπης υλοποιούν την απόφαση που πάρθηκε πριν δύο χρόνια στο Βερολίνο στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων για ίδρυση ενός ενιαίου Πράσινου Κόμματος.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε στη Ρώμη ενιαμελής αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, του πολιτικού φορέα που συγκροτείται στη χώρα μας με προσεκτικά βήματα τον τελευταίο χρόνο και τώρα συμμετείχε ισότιμα στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Ο επικεφαλής της ελληνικής ευρωλίστας, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος, που αναδείχτηκε μετά από εσωτερικές εκλογές των μελών των Οικολόγων Πράσινων την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετείχε στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης από το ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων Ευρωβουλευτής Daniel Cohn Bendit και των 25 επικεφαλής από όλες τις χώρες.

Το μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο Καπιτώλιο ενώ ο επίσημος αντιπρόσωπος στους Ευρωπαίους Πράσινους και δεύτερος στην ελληνική ευρωλίστα Γιάννης Τσιρώνης συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των τελικών ντοκουμέντων. Ταυτόχρονα τα τρία αυτά στελέχη, μαζί με τους Νίκο Χρυσόγελο, Νίκο Μυλωνά, Μελίτα Γκουρτσογιάννη και Όλγα Δημητρίου συμμετείχαν σε αντίστοιχες ομάδες εργασίας, που επεξεργάστηκαν θέσεις για τα ζητήματα ασφάλειας, οικολογικής πληροφόρησης, αυτοδιοίκησης, παγκοσμιοποίησης και διεθνούς συντονισμού των πράσινων κινημάτων.

Ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος και η Μαρία Ζώτου συμμετείχαν δραστήρια στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας των Πράσινων Νεολαιών της Ευρώπης (Federation of Young European Greens-FYEG), που επικέντρωσε στα θέματα της συμμετοχής νέων στα ψηφοδέλτια των Πράσινων για τις Ευρωεκλογές, στην ανάγκη να περιληφθούν θέματα νεολαίας στην ενιαία προεκλογική εκστρατεία, στην ανάγκη στήριξης της Ομοσπονδίας και των εθνικών οργανώσεων νεολαίας ενώ διεκδίκησαν να αναγνωριστεί ότι η πολιτική για τη Νεολαία δεν αφορά μόνο τη νέα γενιά αλλά το σύνολο των πολιτών.

«Στόχος της ενιαίας πολιτικής συγκρότησης των Πράσινων και της κοινής προεκλογικής καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση της συνεργασίας, η διάδοση των οικολογικών ιδεών, των πράσινων αξιών και των ανθρωπιστικών αξιών της παγκόσμιας αλληλεγγύης αλλά και η ανάδειξη της διαφορετικότητας της κουλτούρας των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής ευρωλίστας Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Δεν πρόκειται για μια πράσινη Διεθνή αλλά για την ολοκλήρωση της κοινής δράσης για μια Ευρώπη βιώσιμη, πολυπολιτισμική, ειρηνική, που θα αποτελεί εγγύηση αυτών των αξιών σε όλον τον πλανήτη», δήλωσε και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Scroll to Top