sstamellos

sstamellos

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητού

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31,10562,τηλ.210.3241001,fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη:Φιλίππου 51,54631,τηλ.2310.222503,fax 2310.421196
26.04.2007

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν αναβάθμιση
του ρόλου των τοπικών κοινωνιών
Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

Την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου τους για συμμετοχή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δημοσιοποίησαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Η συνέντευξη Τύπου είχε έντονο και διπλό συμβολισμό, αφού είναι η πρώτη των Οικολόγων Πράσινων, δίνεται την ημέρα της επετείου του μεγάλου πυρηνικού δυστυχήματος του Τσερνομπίλ και ταυτόχρονα σπάει την κατεστημένη πρακτική να ανακοινώνονται τέτοια γεγονότα από την Αθήνα.

«Καλούμε όλους τους πολίτες που νοιώθουν έντονα τα σύγχρονα οικολογικά αδιέξοδα, βιώνουν την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπηρετούν τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, όλες τις κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν με επιτυχία στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να διεκδικήσουν την έκφραση των αιτημάτων τους στην κεντρική πολιτική σκηνή», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η ενεργός κοινωνία, που υφίσταται την παρεμβατική λογική των κεντρικών μηχανισμών των κομμάτων ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, δυσανασχετεί και θέλει να διεκδικήσει την ενδυνάμωση του λόγου της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα πρέπει οι συγκεντρωμένες υπερεξουσίες και τα τεράστια κονδύλια που απορροφά το Λεκανοπέδιο της Αττικής να αποκεντρωθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, που διψά για ουσιαστικό ρόλο, πόρους και αρμοδιότητες. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και τις προτάσεις μας».

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούν την διαμόρφωση ενός διακριτού, πολιτικού πόλου και την έκφρασή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Τάσος Κρομμύδας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. «Γι’ αυτό και επεξεργαστήκαμε συγκεκριμένες και αναλυτικές προγραμματικές προτάσεις για πολιτικές αλλαγές, τις οποίες καταθέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων ώστε να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης, να ενδυναμώσουμε την κοινωνία των πολιτών, να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη οικονομία, να προστατέψουμε το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, να διαμορφώσουμε μια ανοιχτή κοινωνία και να εξασφαλίσουμε υγεία, παιδεία και ευημερία για όλους».

«Το οικολογικό κίνημα παρεμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, ανοίγοντας μέτωπα και διαμορφώνοντας την κοινωνική συνείδηση», τόνισε η Έλενα Δημητρίου, υποψήφια Δήμαρχος Βόλου. «Παρεμβαίνει όμως και μέσα στους θεσμούς διεκδικώντας και στην Αυτοδιοίκηση, στο Ευρωκοινοβούλιο και τώρα στη Βουλή διεκδικώντας την έκφραση των αιτημάτων του και την εξασφάλιση θεματικών πλειοψηφιών σε κρίσιμα θέματα. Η συμμετοχή μου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο των Περιφερειών των απαλλαγμένων από Μεταλλαγμένα φέρνει την διαπίστωση ενός κλίματος αισιοδοξίας για την τελική νίκη της κοινωνίας των πολιτών ενάντια στο μεγαλύτερο πείραμα -και μάλιστα των πολυεθνικών- σε πλανητικό επίπεδο».

Στη Συνέντευξη Τύπου έγινε ενημέρωση για τις επαφές και συζητήσεις που είχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με κινήσεις πολιτών, κόμματα και οργανώσεις, που συντονίζονται σε παραπλήσιο μήκος κύματος. Μάλιστα, παραβρέθηκαν στη συνέντευξη στελέχη του Συνασπισμού και του ΣΕΚ – Πρωτοβουλία Γένοβα με την ηγεσία των οποίων έχουν ήδη συναντηθεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και συζήτησαν σε θετικό κλίμα την προοπτική συνεργασίας ενώ προγραμματίζονται και συναντήσεις με άλλα κόμματα και φορείς.

Scroll to Top