sstamellos

sstamellos

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31,10562,τηλ.210.3241001,fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη:Φιλίππου 51,54631,τηλ.2310.222503,fax 2310.421196

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
20-7-2006

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά του βομβαρδισμού αμάχων, της εισβολής σε Παλαιστίνη – Λίβανο και της επέκτασης του πολέμου. Η ώρα της απεμπλοκής από το πετρέλαιο, της στροφής στα βιοκαύσιμα και τις ήπιες μορφές ενέργειας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν την απαράδεκτη και απάνθρωπη πρακτική του βομβαρδισμού αμάχων από το Ισραήλ στην Παλαιστίνη και το Λίβανο που είναι πέρα από οποιαδήποτε διεθνή νομιμότητα και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Η επίσης απαράδεκτη πρακτική βομβιστικών ή πυραυλικών επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ από ακραίες ισλαμικές οργανώσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για να χρησιμοποιεί ένα κράτος μεθόδους που το ίδιο καταδικάζει ως «τρομοκρατικές» όταν χρησιμοποιούνται από ισλαμικές οργανώσεις.
Η λύση βρίσκεται στο άμεσο σταμάτημα των εχθροπραξιών, στην ανταλλαγή αιχμαλώτων και κρατουμένων, στην ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού με τερματισμό της κατοχής και αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών να συνυπάρξουν ειρηνικά στις δικές τους κρατικές οντότητες.
Η συνέχιση των εχθροπραξιών δυναμώνει τις ακραίες φωνές και απόψεις και τονώνει το μίσος μεταξύ των λαών της περιοχής. Η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. δεν μπορεί να βλέπει απαθής να εκτυλίσσονται τέτοια τραγικά γεγονότα και να φροντίζει μόνο για την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από το Λίβανο. Πρέπει άμεσα και απερίφραστα να καταδικάσει την επίθεση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη και να ξεκαθαρίσει ότι δεν δικαιούται κανείς να εισβάλλει σε άλλες χώρες και να βομβαρδίζει αμάχους με οποιαδήποτε δικαιολογία. Ειδάλλως, η στάση αυτή μετατρέπεται σε άμεση υποστήριξη της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ, κάτι που ήδη κάνουν ανοιχτά οι ΗΠΑ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή (πρόθεση Τουρκίας να εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ κατά των Κούρδων με παρόμοια επιχειρήματα, πιθανή ανάφλεξη και σε Συρία, Ιράν κ.ο.κ.).
Η επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τώρα στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, κι αύριο ίσως στη Συρία και το Ιράν, εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και υπονομεύει τις οικονομίες όλου του κόσμου.
Έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα για το πετρέλαιο. Η εμμονή στη χρήση του πετρελαίου σημαίνει συνέχιση των πολέμων, υπονόμευση της διεθνούς οικονομίας, εξάρτηση της οικονομίας και της ζωής μας από τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αλλαγή του κλίματος του πλανήτη και επέκταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η στροφή στις ήπιες μορφές ενέργειας. Όταν στη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες χιλιάδες ηλιακές στέγες δίνουν ηλεκτρισμό σε κατοικίες, δεν μπορεί στην ηλιόλουστη Ελλάδα να είναι άγνωστη έννοια η «ηλιακή στέγη». Όταν στην τριτοκοσμική Βραζιλία το 40% των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα είναι βιοκαύσιμα που παράγονται από ζαχαροκάλαμο, καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι κλπ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να συνεχίζουμε την αδιέξοδη πολιτική της εξάρτησής μας από το πετρέλαιο. Η παραγωγή βιοκαυσίμων που θα υποκαταστήσουν πετρέλαιο είναι άμεσα εφικτή στην Ελλάδα και θα έδινε διέξοδο και στον χειμαζόμενο αγροτικό κόσμο που σήμερα είτε εγκαταλείπει την ύπαιθρο, είτε παράγει προϊόντα που καταλήγουν στις χωματερές.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι μεγάλες για την μη ανάπτυξη των ήπιων μορφών ενέργειας και των βιοκαυσίμων στη χώρα μας και για την απόλυτη εξάρτησή μας από το πετρέλαιο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top