sstamellos

sstamellos

Νέα σελίδα για τους Οικολόγους Πράσινους

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
13.12.2004

Νέα σελίδα για τους Οικολόγους Πράσινους
Έμφαση στην τοπική και κοινωνική δράση από το συνέδριο
Νέο Πανελλήνιο ΣυμβούλιοΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, του φορέα της πολιτικής οικολογίας στη χώρα μας.
Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο Σπόρτινγκ, στη Ν. Σμύρνη, υιοθέτησε αναλυτικές θέσεις πάνω στο βασικό θέμα του «Οικολογία, Πόλη, Αυτοδιοίκηση», στη Παιδεία, στην ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές ενώ κατέληξε και σε ένα κοινά αποδεκτό κείμενο απολογισμού, υιοθετώντας ταυτόχρονα έναν εκτεταμένο προγραμματισμό δράσης. Συζήτησε ακόμη και υιοθέτησε αλλαγές στο καταστατικό του και έκλεισε με την εκλογή νέου Πανελλήνιου Συμβουλίου. Αμέσως μετά, στην πρώτη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συμβουλίου, αναδείχτηκε νέα Εκτελεστική Γραμματεία.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε: α. να ενταθεί η επικοινωνία των Οικολόγων Πράσινων με την κοινωνία, προβάλλοντας ενεργότερα την δράση και εναργέστερα τη φυσιογνωμία τους, β. να οργανωθεί το κόμμα σε καλλίτερες βάσεις.

Σημαντική επιτυχία και καλό κλίμα είχε και η συνάντηση με κινήσεις πολιτών και περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων και του Πράσινου Ευρωβουλευτή Carl Schlyter, ο οποίος -λειτουργώντας ως «Έλληνας εκπρόσωπος»- ενημερώθηκε για τα θέματα που οι φορείς αυτοί θεωρούν ότι θα άξιζε να προβληθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και δεσμεύτηκε να τα προωθήσει.

Μια από τις αποφάσεις του συνεδρίου ήταν και η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου μεταξύ δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων με οικολογικές ευαισθησίες και η συνεργασία του με τοπικές κινήσεις, δημοτικά και νομαρχιακά σχήματα με συγγενικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και άλλες ανησυχίες.
Φοιτητές και νέοι, δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, που συζήτησαν σε βάθος για την Παιδεία κατάληξαν σε κοινές θέσεις αλλά και ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει ένας ευρύτατος διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε οι θέσεις αυτές να δοκιμαστούν και, αν χρειαστεί, να τροποποιηθούν προς το θετικότερο.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συμβουλίου, που εκλέχτηκαν είτε άμεσα από το συνέδριο είτε από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις είναι κατά αλφαβητική σειρά:

Α. Από Αττική
1. Γκουρτζογιάννη Μελίτα
2. Διάκος Κώστας
3. Κατώπης Κώστας
4. Κοντούλη Ιωάννα
5. Ξενικός Αντώνης
6. Τσάκωνα Γεωργία
7. Τσιρώνης Γιάννης
8. Χαραλαμπάκης Γιάννης
9. Χρυσόγελος Νίκος
Β. Από περιφέρεια
1. Αγραφιώτου Αρετή (Κοζάνη)
2. Γεωργόπουλος Αλέκος (Θεσσαλονίκη)
3. Κολώνιας Τάκης (Θεσσαλία-Στερεά)
4. Λογοθέτης Λάμπρος (Πελοπόννησος)
5. Μαχαίρας Γιάννης (Κ&Δ Μακεδονία)
6. Ντάνος Ακης (Αργολίδα)
7. Παπακωνσταντίνου Δημήτρης (Γρεβενά)
8. Ποντικάκης Φώτης (Κρήτη & Νησιά Αιγαίου)
9. Τρεμόπουλος Μιχάλης (Θεσσαλονίκη)
Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν στο συνέδριο, κατά σειρά που θα κληθούν ενδεχομένως να αναπληρώσουν, τα εξής άτομα:
Α. Από Αττική
1. Ασπρογέρακας Ακης
2. Πετράκος Μιχάλης
Β. Από περιφέρεια
1. Ζώτου Ελεονόρα
2. Παπανικολάου Κώστας
3. Χατζηνικολάου Γιώργος
4. Χαλδούπης Ηλίας

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, που αναδείχτηκαν από το Πανελλήνιο Συμβούλιο είναι τα εξής:
Αγραφιώτη Αρετή
Γκουρτσογιάννη Μελίτα
Διάκος Κώστας
Ποντικάκης Φώτης
Τσάκωνα Γεωργία
Τρεμόπουλος Μιχάλης

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα τρία από τα έξη μέλη της Γραμματείας είναι γυναίκες και τα τρία επίσης είναι από την περιφέρεια. Επιπλέον, στα όργανα του κόμματος υπήρξε μεγάλη ανανέωση, αφού τόσο στο Π.Σ. όσο και στην Εκτελεστική Γραμματεία κινήθηκε στο 50% περίπου.

Οι σοβαρές και καινοτόμες αποφάσεις που πάρθηκαν στο συνέδριο σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου των Οικολόγων Πράσινων με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναβαθμίζουν τη δράση τους και απευθύνονται σε κάθε ενεργό πολίτη, που ενδιαφέρεται για τις οικολογικές ιδέες, την ειρήνη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Scroll to Top