Picture of sstamellos

sstamellos

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

26.08.2004

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Πάουελ στην Αθήνα
Στηρίζουν την παγκόσμια εκστρατεία μποϋκοτάζ



Μέσα στον κουρνιαχτό της ολυμπιακής ντόπας και του πολέμου που συνεχίζει να εξοντώνει τον Ιρακινό λαό, το αντιπολεμικό κίνημα καλείται να εκδηλώσει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του σε εκείνες τις πολιτικές που υποκριτικά τιμούν το «ολυμπιακό πνεύμα» και «τηρούν την ολυμπιακή εκεχειρία» κυνηγώντας απλώς «τρομοκράτες». Με την ευκαιρία της επίσκεψης Κόλιν Πάουελ το αντιπολεμικό κίνημα καλείται και πάλι να ζητήσει τον τερματισμό της κατοχής του Ιράκ.

Για μας είναι σαφές ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» υπηρετεί απλώς τα συμφέροντα που τροφοδότησαν και συντηρούν το αδιέξοδο κύκλο της βίας: διέξοδος βρίσκεται μόνο στη ριζική αναίρεση των αιτίων που τη δημιουργούν. Μαζί λοιπόν με το δικαίωμα στη ζωή, υπερασπίζουμε και το στόχο μιας ανοικτής, πολυπολιτισμικής κοινωνίας καθώς και τις ελευθερίες όλων μας.

Η εισβολή στο Ιράκ εκφράζει σε ακραία μορφή την επιδίωξη της ηγεσίας των Η.Π.Α. για ένα μονοπολικό κόσμο, όπου τα συμφέροντά τους θα βρίσκονται πάνω από κανόνες, δεσμεύσεις και αμοιβαιότητες. Στο πλαίσιο αυτό η κατοχή του Ιράκ συνδέεται με τη ενεργή στήριξη της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με την επιθετική αμφισβήτηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με την έξω από κάθε διεθνή νομιμότητα βασανιστική κράτηση αιχμαλώτων στο Γκουαντανάμο, με την απόρριψη του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την κλιματική αλλαγή. Η εκβιαστική προσπάθεια επιβολής των μεταλλαγμένων σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι η εισβολή γίνεται και στο πιάτο μας.

Έχει σημασία λοιπόν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας τον τερματισμό της κατοχής του Ιράκ και συνδέοντάς τον με ένα διεθνές κίνημα για την οικοδόμηση ενός κόσμου αλληλεγγύης και συνεργασίας, ενός κόσμου πέρα από το πετρέλαιο και τον πόλεμο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θυμίζουν ότι μπορούμε να ξανασκεφτούμε κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, ψηφίζοντας κατά του πολέμου ΚΑΙ με το πορτοφόλι μας. Να μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των πολυεθνικών CHEVRON/TEXACO, EXXON/MOBIL/ESSO, PEPSICo, COCA COLA, MARLLBORO και McDONALD’S, που αποτελούν και τους βασικότερους χρηματοδότες του Μπους (περισσότερα στην ιστοσελίδα www.boycottbush.org)

Όχι στην κατοχή και σε κάθε πόλεμο
Αλληλεγγύη στον ιρακινό λαό
Όχι υποταγή στο πετρέλαιο
Μποϋκοτάζ της οικονομίας του πολέμου
Συγκεντρώσεις για τη Παρασκευή 27.8.04, στις 7 μ.μ.:
– Στην Αθήνα: στα Προπύλαια
– Στη Θεσσαλονίκη: στην Καμάρα

Scroll to Top