sstamellos

sstamellos

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31,10562,τηλ.210.3241001,fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη:Φιλίππου 51,54631,τηλ.2310.222503,fax 2310.421196

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


2.9.2007

Αντανάκλαση των βαθιών αλλαγών σε επίπεδο κοινωνικών και πολιτικών αξιών

Τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που δόθηκαν στη δημοσιότητα αντανακλούν την αλλαγή αξιών που συντελείται στην ελληνική κοινωνία και που αναμένεται να εκφραστεί τώρα και στη Βουλή, με την είσοδο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε αυτή. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

Παρακαλούμε δείτε εδώ όλα τα ονόματα υποψηφίων

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε εκλογές fast food, οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν θα προλάβαιναν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και να συμμετάσχουν αξιοπρεπώς στις εκλογές. Εξάλλου στελέχη μας έπρεπε ενώ συμμετείχαν σε προσπάθειες για να σβήσουν οι φωτιές σε διάφορες περιοχές, να προετοιμάζουν και τα ψηφοδέλτια. Αν και η προσπάθεια ήταν τιτάνια, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν στις εκλογές και μάλιστα με προοπτική να υπερβούν το 3% και να μπουν στη Βουλή, (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, άλλωστε, τα ποσοστά τους αυξάνονται ραγδαία) χάρη στην μεγάλη αυτοοργάνωση και κινητοποίηση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα.

Στα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχουν άνθρωποι που εκφράζουν όχι απλώς την αγανάκτησή τους αλλά και επιδιώκουν αλλαγές και επίλυση των προβλημάτων, είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει συνειδητά αξίες και στάσεις ζωής πιο υπεύθυνες απέναντι στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ περιλαμβάνουν στελέχη περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού με διεθνή αναγνώριση, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, αγρότες, βιοκαλλιεργητές και επαγγελματίες, εργαζόμενους στελέχη της αυτοδιοίκησης. Σε σύνολο 254 υποψηφίων, οι γυναίκες είναι 83, δηλαδή ποσοστό περίπου 33%. ΟΙ περισσότεροι/ες υποψήφιοι είναι στην ηλικία των 30-40, ενώ υπάρχουν και αρκετοί νεώτεροι σε ηλικία. Οι περισσότεροι υποψήφιοι/ες είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Η συμμετοχή του Νάνου Βαλαωρίτη, ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή ποιητές, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης και ο γλύπτης Αριστείδης Πατσόγλου καθώς και η συμμετοχή του ζωγράφου Λεωνίδα Τσιριγκούλη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, δεν τιμάει μόνο τους Οικολόγους Πράσινους αλλά δείχνει με συμβολικό τρόπο και τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Στην εκλογική καμπάνια συμμετέχει ενεργά από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου η Μαρία Βασιλάκου, επικεφαλής των Πρασίνων στη Βιέννη και υποψήφια Δήμαρχός του (συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές ποσοστό 15%). Την ενεργή υποστήριξή τους στους Οικολόγους Πράσινους έχουν εκφράσει με επιστολή τους το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, η Ομάδα των Πρασίνων Ευρωβουλευτών καθώς και η ελληνίδα γενική γραμματέας τους, Β. Τσέτση.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ λειτούργησαν ως καταλύτης για να βρεθούν μαζί πολίτες ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί στην κοινωνία των πολιτών, τον πολιτισμό, άνθρωποι καθημερινοί αλλά που δεν αποδέχονται να είναι παθητικοί, και που τώρα θέλουν να δράσουν συλλογικά γιατί δεν ανέχονται πια την καταστροφή του περιβάλλοντος, την παθητικοποίηση της κοινωνίας και τον ευτελισμό της ζωής. Η ποίηση, η τέχνη, η αισθητική, οι πολιτικές λύσεις μπορεί να εκφραστούν στην πολιτική, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι πια ένα σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που με την είσοδό τους στη Βουλή ευελπιστούν να αλλάξουν τις προτεραιότητες και το ίδιο το περιεχόμενο της πολιτικής.

Επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος, τηλ 6936672882, συντονιστής εκλογικής καμπάνιας ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα υποψηφίων

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top