sstamellos

sstamellos

Τι κάνει αμερικα – νιάου στα κεραμίδια; Οι Οικο…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31,10562,τηλ.210.3241001,fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη:Φιλίππου 51,54631,τηλ.2310.222503,fax 2310.421196

Τι κάνει αμερικα – νιάου στα κεραμίδια;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στα Προπύλαια την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, στις 18.00

7-2-2006

Η ασφάλεια και η ελευθερία της επικοινωνίας είναι κυνική παραπλάνηση. Το σκάνδαλο των υποκλοπών κινητών τηλεφώνων καταρρίπτει ακόμα και την νομιμοποιητική θεωρία περί της ελευθερίας της έκφρασης και της δήθεν επιλεκτικής παραβίασης του ιδιωτικού χώρου, επιλεκτικής υποτίθεται παραβίασης κάτω από έκτακτες συνθήκες υπεράσπισης του γενικού κοινωνικού αγαθού της «ασφάλειας» και της «ειρήνης» των πολιτών.. …Τα περί «ασφάλειας» στην επικοινωνία είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο και δεν γελά πια κανείς με αυτό.
Ποιος παρακολουθεί ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό, υπουργούς, στελέχη της αντιπολίτευσης, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ¶ραβες και Πακιστανούς που ζουν στην Αθήνα; Ποιος διαθέτει την τεχνολογία και τα οικονομικά μέσα για το στήσιμο ενός τέτοιου μηχανισμού και ποιός προσδοκά οφέλη από αυτόν; Μήπως όλα αυτά είναι μια ακόμη παράπλευρη απώλεια των μέτρων κοινωνικού ελέγχου που ενισχύθηκαν την περίοδο – και στο όνομα – της ολυμπιακής προετοιμασίας;
Η VODAFONE με ετήσιο τζίρο μεγαλύτερο από 1δις εκατ ευρώ μήπως δείχνει για άλλη μια φορά την διαπλοκή των μεγάλων εταιριών με τα πολιτικά , κρατικά και παρακρατικά, υπερεθνικά κυρίως αλλά και εθνικά κέντρα; Η στάση της συνεπώς μήπως ήταν παραπάνω από αναμενόμενη; Όσο για τον ρόλο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε… τα μέλη της οποίας δηλώνουν εν προκειμένω αδαείς !) είναι κάτι περισσότερο από διακοσμητικός.
Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στις απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών από κουκουλοφόρους, στην ανεξέλεγκτη δράση μυστικών υπηρεσιών «συμμάχων» μας στην Ελλάδα, στις εκατοντάδες πτήσεις της CIA στην Ευρώπη και στη χώρα μας, στις αποφάσεις για παρακολούθηση κινητών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ στην «αντιτρομοκρατική» σταυροφορία που κατέληξε να τρομοκρατεί τους πολίτες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.
Η Ελλάδα αποδεικνύεται ξέφραγο αμπέλι για δράση μυστικών υπηρεσιών και η κυβέρνηση δεν απαντά για την δική της εμπλοκή και ευθύνη σε όλα αυτά. Όμως απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν πρώτα αλλά και όχι μόνο στον ελληνικό λαό. Ήδη το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν από τα κοινοβούλια των χωρών που εμπλέκονται στο θέμα των μυστικών πτήσεων της CIA τη διεξαγωγή έρευνας .

Πέρα από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των κινητών τηλεφώνων, επισημαίνουμε την ευθύνη της εταιρείας VODAFONE αλλά και των άλλων εταιρειών, με την ανοχή του κράτους, στην αυθαίρετη εγκατάσταση και στον πολλαπλασιασμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με άγνωστες τις συνέπειες για τους πολίτες των περιοχών όπου εγκαθίστανται από τις εκπεμπόμενες ακτινοβολίες..

Μέρα με τη μέρα η «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» μετατρέπει όλον τον πλανήτη σε ένα τεράστιο στρατόπεδο ελέγχου της έκφρασης των πολιτών, σε ένα πλανητικό ηλεκτρονικό Γκουαντανάμο. Είναι ώρα να μπει φραγμός!

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννα Κοντούλη, 6972 400417

Scroll to Top