sstamellos

sstamellos

Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην εκλογική περιφέρεια Φθιώτιδας με επτά υποψήφιους. Οι εκλογές αυτές είναι για μας μια πρόκληση και μια δύσκολη δοκιμασία. Βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία μια γενική κρίση, περίπλοκη, πολυδιάστατη, που αγγίζει κάθε άποψη της ζωής. Μια κρίση που αναφέρεται στους πολιτικούς θεσμούς, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ηθική, στις ανθρώπινες σχέσεις και στο περιβάλλον. Κυρίως όμως στο αξιακό σύστημα. Η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος, υποχωρούν διαρκώς υπό την πίεση του όλο και πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού.

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια πρόταση εναλλακτική, μια βαθιά προοδευτική και ριζοσπαστική πρόταση για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και την πολιτική. Η πρόταση αυτή απευθύνεται κυρίως στη συνείδηση και αναφέρεται στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, παραγωγής και κατανάλωσης.

Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να γίνει η Πολιτική Οικολογία και η Πράσινη Συνείδηση, πολιτική δράση. Ζητάμε από την τοπική μας κοινωνία τη στήριξη του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να κατορθώσουμε, με μεγαλύτερη δύναμη, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πράσινη, βιώσιμη προοπτική της Φθιώτιδας, μέσα από την τοπικοποίηση και την αποκέντρωση, την ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού, την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την καλύτερη προσβασιμότητα στα κοινωνικά αγαθά. Γιατί πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη λύση!

Η επίτευξη του εκλογικού μας στόχου, με την είσοδό μας στη Βουλή, αποδυναμώνει αντικειμενικά τις όποιες πιθανότητες μονοκομματικών κυβερνήσεων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα είναι:

Αδαμόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου,

 οικονομολόγος, συνταξιούχος
Τηλ: 2231052109 e-mail: adamopoulos@gmail.com


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά των Τμημάτων Στατιστικής(1982) και Διοίκησης Επιχειρήσεων(1993). Εργάστηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα από όπου συνταξιοδοτήθηκε
Παρακολούθησε επιμορφωτικά Σεμινάρια στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, έχει διδάξει σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σπουδών και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων.
Χόμπυ του η ενασχόληση με τη βιολογική γεωργία και η συμμετοχή του σε αγώνες τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων.
 

Γρίβα – Στασινού Ευφροσύνη του Κωνσταντίνου, φιλόλογος

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1968, τελείωσα το 2ο Λύκειο και το 1990 αποφοίτησα από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μεγαλώνοντας σε μία συντηρητική οικογένεια, από τα σχολικά μου χρόνια οργανώθηκα στην νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Από τον χώρο αυτό απομακρύνθηκα συνειδητά κάποια χρόνια μετά, όταν οι οικολογικές μου ευαισθησίες βρήκαν έκφραση μέσα στο κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων.
Θεωρώ, πολιτική επιλογή την προστασία και την σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος καθώς αποτελεί για μένα την βάση της ανάπτυξης του ανθρώπου όχι μόνο οικονομικά αλλά και πνευματικά.
Ζω στην Λαμία, είμαι παντρεμένη με τον ιατρό Παναγιώτη Στασινό και είμαι μητέρα δύο παιδιών.

Δημητρόπουλος Θεόδωρος του Χρήστου, ιστορικός
Τηλ επικοινωνίας: 6937744143 e-mail: thodorisdim79@gmail.com

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία και στον Πύργο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορική Δημογραφία. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στο χώρο της Αυτονομίας.

Παρακολούθησε σεμινάρια περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και μάχεται για την προστασία της Φύσης και των αγαθών της, όπως και για το δικαίωμα του Πολίτη στην Αυτοδιάθεση, συμμετέχοντας ενεργά στο Αντιαπαγορευτικό Κίνημα, καθώς και σε κινήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.

Συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας και είναι μέλος της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ.

Δημήτρης Κοντογιάννης του Κωνσταντίνου, δάσκαλος μουσικής
Τηλ επικοινωνίας: 6937065579 e-mail: d.kondoiannis@gmail.com


Κατάγεται από οικογένεια καλλιτεχνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και πέρασε τα πρώτα σχολικά του χρόνια στη Φλωρεντία.

Σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και την Ιταλία: Κλασσική κιθάρα και Σύνθεση Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και στο Ωδείο Σολφέζ (Καμένα Βούρλα)
Συνθέσεις του έχουν παιχτεί σε διάφορες Ευρωπαϊκές Χώρες. Αρκετοί μαθητές του είναι καθηγητές κιθάρας ή Θεωρητικών καθώς και σολίστ διεθνούς φήμης.
Γράφει ποίηση και πολιτικά άρθρα με το ψευδώνυμο Μ. Ράμνος
Ανήκε στην Επαναστατική Αριστερά 1974-80. Πρωτοενδιαφέρθηκε για την οικολογία το 1978-79, όταν μετέφρασε το βιβλίο της Λάουρα Κόντι «Ιστορία του Μάρκου και της Σάρας» που διαδραματίζεται στο Σεβέζο μετά τη διαρροή διοξίνης…
Δραστηριοποιείται έκτοτε σε οικολογικές κινήσεις.
Το 2011, ως μέλος των Οικολόγων Πράσινων, επισκέφτηκε το Ευρωκοινωβούλιο προσκεκλημένος του Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας και στο Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αχρήματης Ανταλλακτικής Οικονομίας.

Νάκου Βασιλική του Αθανασίου, δασοπόνος
τηλ 6983903061 e-mail: dasoponos@gmail.com


Γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Η σχέση της με το φυσικό περιβάλλον της Οίτης, λόγω της καταγωγής της από την Παύλιανη Φθιώτιδας, ήταν το κίνητρο για να σπουδάσει Δασοπονία. Η παραμονή της στην Ευρυτανία σφραγίστηκε από την ενασχόλησή της με ανεξάρτητη σπουδαστική παράταξη στο ΤΕΙ, με την Οικολογική Ομάδα Καρπενησίου και με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων.
Στους Οικολόγους Πράσινους εντάχθηκε ενεργά το 2007. Είναι υπεύθυνη για τη Θεματική Ομάδα τους για το Περιβάλλον, συντονίστρια της Ομάδας για τα Δάση και τις Προστατευόμενες Περιοχές, μέλος της Ομάδας για τα Μεταλλεία και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους, εκλεγμένη σε αυτό για δεύτερη συνεχή χρονιά ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, είναι μέλος της γραμματείας του Οικολογικού Ανέμου, της περιφερειακής παράταξης που υποστήριξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και με την οποία εκλέχτηκε ο Νίκος Χρυσόγελος ως περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο.
Σήμερα, είναι παντρεμένη και ζει στη Σύρο, από όπου εργάζεται στην ομάδα στήριξης του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.

Προβόπουλος Ηλίας του Γεωργίου, δημοσιογράφος – συγγραφέας

τηλ 6977351082 e-mail: provoilias@gmail.com
 

Γεννήθηκε το 1958 στη Λαμία, μεγάλωσε στη Μεγάλη Κάψη Τυμφρηστού και πήγε Γυμνάσιο στο κοντινό χωριό ¶γιος Γεώργιος.

Το 1980 κατεβαίνει στην Αθήνα και μετά από σπουδές σε σχολή δημοσιογραφίας αρχίζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, στον ημερήσιο τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα και παράλληλα γράφει βιβλία που έχουν σαν θέμα την ελληνική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.

Κύριο έργο του είναι οι «Μικρές Πατρίδες», ένα αρχείο με ειδήσεις, πληροφορίες, κείμενα, συνεντεύξεις και φωτογραφίες από διάφορα χωριά της Ελλάδας τα οποία έχουν αρχίσει να εκδίδονται σε αυτόνομα βιβλία και να παρουσιάζονται στο internet. Το έργο αυτό επικεντρώνεται στην διαχρονική παρουσία των ανθρώπων στην ελληνική ύπαιθρο, τις μορφές κοινωνίας που ανέπτυξαν, τις σελίδες ιστορίας που έγραψαν και φυσικά τη σχέση τους με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον καθώς και στις περιπτώσεις που ο τρόπος ζωής τους δεν έχει απομακρυνθεί από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και οικονομίας.

""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5734349441180776034"

Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου, 
οικονομολόγος – συνταξ ΟΤΕ
τηλ 6977261256 e-mail: sstamell@otenet.gr

Γεννήθηκε στα Πετράλωνα Ευρυτανίας το 1954 και ζει στη Λαμία, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε στον ΟΤΕ από όπου συνταξιοδοτήθηκε.
Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα για αρκετά χρόνια στο χώρο της αριστεράς, καθώς και οικολογική δραστηριότητα σε τοπικούς φορείς και Κινήσεις Πολιτών. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαμίας (1991-1994), υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων (2007, 2009) και υποψήφιος ευρωβουλευτής (2004, 2009)

Υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας http://www.e-ecology.gr, όπου δημοσιεύει κείμενα και άρθρα για την οικολογία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την ορειβασία. Χόμπι του η ορειβασία και το αγωνιστικό ορεινό τρέξιμο. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και σήμερα συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top