sstamellos

sstamellos

Αιδώς κύριοι της Νομαρχίας για την εγκληματική σας

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αιδώς κύριοι της Νομαρχίας για την εγκληματική σας καθυστέρηση !

Εχθές διαβάσαμε ανακοίνωση της Νομαρχίας Ευβοίας όπου μας ενημερώνει ότι για το πρόβλημα στη Μεσσαπία από την τοξική μόλυνση του εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων των νερών και της γης, «…αποφάσισε να δράσει πολυεπίπεδα, με στόχο την καταγραφή της κατάστασης, την ανάλυσή της και στην πρόταση συγκεκριμένων και στοχευμένων λύσεων …»

(http://www.servitoros.gr/news/view.php/27131/)

Κύριοι της Νομαρχίας !!!
Μετά από τόσους μήνες που σας καταγγέλλουν οι πολίτες για το περιβαλλοντικό έγκλημα της Μεσσαπίας, αποφασίσατε λέτε να δράσετε τώρα.

Τι έγιναν οι προηγούμενες ανακοινώσεις σας για ανεύθυνους κινδυνολόγους οι οποίοι ισχυρίζονταν αυθαίρετα πράγματα ;

Μόλις στις 10 Δεκεμβρίου 2009 την επόμενη μέρα της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου Ευβοίας όπου σύλλογοι και ενεργοί πολίτες σας ζητήσαμε να πάρετε μέτρα για το πρόβλημα, αλλιώς να παραιτηθείτε, εσείς μιλήσατε για μαθητές του Γκαίμπελς.

(http://www.servitoros.gr/news/view.php/26216/ )

Μια αυτοκριτική, έστω μια κουβέντα για την εγκληματική σας καθυστέρηση, μια λέξη για όλη αυτή την στάση σας απέναντι στους πολίτες και τους συλλόγους που σας ενημέρωναν όλο το προηγούμενο διάστημα με αδιάσειστα στοιχεία, δεν βρήκατε το κουράγιο να πείτε ;

Και τώρα λέτε ότι θα δράσετε πολυεπίπεδα. Θέλετε να σας πιστέψουμε ;
Μήπως νομίζετε ότι έτσι θα αποσείσετε τις σοβαρές ευθύνες σας για την μέχρι σήμερα αδιαφορία σας ;

Και έστω ότι τελείως καλοπροαίρετα να ξεχάσουμε τι έγινε στο παρελθόν και να θεωρήσουμε ότι θέλετε να δείτε το πρόβλημα σήμερα στις πραγματικές του διαστάσεις και μαζί με την πολιτεία να δώσετε λύσεις. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη ούτε και σήμερα έστω που έχετε στα χέρια σας την οριστική μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για τη Μεσσαπία, να καλέσετε τους συλλόγους και τις κινήσεις πολιτών που προσπαθούσαν τόσους μήνες να σας ευαισθητοποιήσουν, έστω τους κοινωνικούς φορείς του νομού και να διαβουλευθείτε μαζί τους για τις ενδεδειγμένες λύσεις ;

Αλλά και με τις προτάσεις που καταθέσατε δεν μας πείθετε και ιδιαίτερα ότι θέλετε ριζικές και πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα, γιατί :

1. Το πρόβλημα νερό δεν αφορά μόνο τη Μεσσαπία αλλά όλη την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, δηλαδή τον υδροφορέα 07-24 που έχει μολυνθεί επικίνδυνα και αυτό είναι τεκμηριωμένο από επίσημες μελέτες και το ξέρετε. Και αν δεν το ξέρετε να σας στείλουμε τις επίσημες μελέτες. ΓιΆαυτό το πρόβλημα δεν λέτε τίποτα. Όμως όταν το συνηδειτοποιήσετε(;) θα είναι και πάλι αργά.

2. Για τα τοξικά απόβλητα που έχουν εναποτεθεί παράνομα σε πολλά μέρη της περιοχής Μεσσαπίας και μάλιστα έχουν παρθεί και δείγματα, αν και έχουν περάσει μήνες από τότε, δεν λέτε τίποτα, ενώ θα έπρεπε να είχαν εντοπισθεί οι υπεύθυνοι (παραγωγοί και μεταφορείς) και να είχαν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

3. Για τη ΛΑΡΚΟ την υπΆαριθμό 1 υπεύθυνο και κύριο ρυπαντή των νερών και της γης της ευρύτερης περιοχής, που μέχρι και τον ποταμό Κηρέα έχει μολύνει όπως διαβάσαμε στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας «Βόρεια Εύβοια», δεν λέτε τίποτα. Ξέρετε πολύ καλά όμως ότι η εταιρία αυτή και η ασύδοτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία της μέχρι σήμερα, με την ανοχή και την δική σας συγκάλυψή, έχει μολύνει τη γη, το νερό της περιοχής όλης της Κεντρικής Εύβοιας και τον Ευβοϊκό Κόλπο με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα.

4. Οι προτάσεις σας για φίλτρα (!!!) και άλλα ακούγονται ως γιατροσόφια προς ιθαγενείς που θα τους κοροϊδέψουν δίνοντας τους χάντρες και καθρεπτάκια. Δεν λέτε τίποτα για την πρότασή μας για δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου για την παροχή καθαρού και υγιεινού νερού σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας.

5. Η γη και ο υδροφόρος ορίζοντας της μολυσμένης περιοχής απαιτούν μακροπρόθεσμα και ολοκληρωμένα μέτρα για την εξυγίανσή του, για τα οποία δεν λέτε τίποτα. Γιατί ακόμη και το φράγμα που προτείνετε ως λύση για την άρδευση, μετά από ποια μελέτη και τεκμηρίωση θεωρείται ως η πιο ενδεδειγμένη για την περιοχή της Μεσσαπίας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι μια λύση και όχι να ανατροφοδοτεί μολυσμένο νερό;

Κύριοι της Νομαρχίας.

Να είστε σίγουροι ότι καμιά ανακοίνωση δεν θα σας απαλλάξει από τις μεγάλες διαχρονικές ευθύνες που έχετε για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στο νομό μας και όχι μόνο στην Μεσσαπία. Κα κυρίως γιατί αντί να τα βάλετε με τους ρυπαντές, όλα τα προηγούμενα χρόνια τα βάζατε με τους πολίτες και τους συλλόγους περιβάλλοντος που σας τα επισήμαναν.

Έτσι λοιπόν η σημερινή σας η ανακοίνωσή, φαντάζει περισσότερο ως προσπάθεια εξιλέωσης και αποφυγής ευθυνών, παρά ως μια πραγματική αναγνώριση της λανθασμένης μέχρι σήμερα πολιτικής σας στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η ζωή θα δείξει.

Ενεργοί πολίτες Εύβοιας
Χαλκίδα 17-2-2010


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.com

Scroll to Top