sstamellos

sstamellos

Διαμαρτυρία για τα Τσίρκα με ζώα στην Παρ Μοσχάτου

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31,10562,τηλ.210.3241001,fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη:Φιλίππου 51,54631,τηλ.2310.222503,fax 2310.421196

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΜΕ ΖΩΑ

Αθήνα, 17.1.2007

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας οικολογικών και ζωοφιλικών φορέων την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 11 το πρωί μπροστά στα γραφεία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. (Τζιρέων 8-10, Μακρυγιάννη)

Η εταιρεία έχει παραχωρήσει σε τσίρκο με ζώα το χώρο της στην Παραλία Μοσχάτου, παρά το ότι λειτουργεί χωρίς άδεια από την τοπική δημοτική αρχή και παρά το ότι θεωρήθηκε απαράδεκτο από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες αφού ρίχνει τα λήμματα στη θάλασσα.

Ζητάμε να απαγορευτεί η εγκατάσταση τσίρκων ΜΕ ΖΩΑ σε όλους τους Δήμους του Νομού Αττικής, όπως έγινε ήδη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αγωνιζόμαστε για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο των ζώων που βασανίζονται για να μάθουν αφύσικες για το είδος τους ασκήσεις , ζουν φυλακισμένα σε κλουβιά ή αλυσοδεμένα για όλη τους τη ζωή και δεινοπαθούν , και συχνά πεθαίνουν, στη διάρκεια των ατελείωτων μετακινήσεων των τσίρκων , σε απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς.

Καλούμε όλους τους συνειδητοποιημένους πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, για να φτάσουμε στο στόχο μας , την απαγόρευση της χρήσης ζώων στα τσίρκα.

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Ρίτα Χαριτάκη, 210 9853366

(ακολουθούν, από προηγούμενο δελτίο των Οικολόγων Πράσινων,
οι 9 σοβαροί λόγοι για την κατάργηση των ζώων στα τσίρκα)

9 ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΣΙΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΑ

1. Τα περισσότερα ζώα των τσίρκων προέρχονται από παράνομο εμπόριο ζώων, που παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της άγριας ζωής.

2. Για κάθε ζώο που φθάνει σε τσίρκο, άλλα 4 έχουν κατά μέσο όρο πεθάνει κατά το κυνήγι, την αιχμαλωσία ή την αρχική μεταφορά (από πληγές, ασφυξία στα κοντέινερς, θερμοπληξία, κρύο, δίψα ή πείνα). Θάνατοι ζώων συμβαίνουν συχνά και στα ατελείωτα ταξίδια στα οποία υποβάλλονται κατά τις μετακινήσεις των τσίρκων.

3. Για να εκπαιδευτούν τα ζώα στις αφύσικες, συχνά επικίνδυνες «ασκήσεις» που τους επιβάλλουν, οι δαμαστές χρησιμοποιούν μεθόδους και αντικείμενα βασανισμού απίστευτης σκληρότητας. Ζώα που δεν υποτάσσονται, σκοτώνονται ή πωλούνται για πειραματόζωα (π.χ.μαιμούδες),

4. Τα νούμερα στο τσίρκο είναι αφύσικα και χωρίς νόημα για τα ζώα, τα εξευτελίζουν καταπατώντας την αξιοπρέπειά τους. Συχνά τους προκαλούν πόνο, πληγές, φόβο και πάντα είναι το αποτέλεσμα αφόρητα εξαντλητικής εξάσκησης.

5. Για τον καλύτερο έλεγχο των ζώων, τους χορηγούνται σε μόνιμη βάση ναρκωτικές ουσίες και ψυχοφάρμακα. Ουσιαστικά τα ζώα εξαναγκάζονται να γίνουν ναρκομανείς, δίνοντας εικόνα αλλοιωμένη και ταλαιπωρημένη.

6. Η διαστρεβλωμένη αυτή εικόνα καλλιεργεί νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο και αντικείμενο διασκέδασης, και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα σεβασμού απέναντι στις ιδιαίτερες ανάγκες του είδους του.

7. Ειδικά για τα παιδιά κάθε παράσταση με ζώα στα τσίρκα είναι αντιπαιδαγωγική, καθώς βλέπουν ζώα να φυτοζωούν μονίμως αλυσοδεμένα ή ακινητοποιημένα σε κλούβες, με συμπεριφορά διαταραγμένη και τρελαμένα από τον εγκλεισμό και τα βασανιστήρια.

8. Για το νερό που κάθε τσίρκο καταναλώνει για τις ανάγκες των ζώων, την καθαριότητα κλπ., οι δήμοι που τα φιλοξενούν πληρώνουν στην ΕΥΔΑΠ εξωφρενικά ποσά.

9. Υπάρχουν και τσίρκα χωρίς ζώα. Το τσίρκο μπορεί να παρουσιάζει πανέμορφες παραστάσεις χωρίς ζώα, με καλλιτέχνες, κλόουν, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς κλπ. και να έχει επιτυχία χωρίς το μαρτύριο πλασμάτων που δε φταίνε σε τίποτα

Scroll to Top