sstamellos

sstamellos

Δολοφονία "εν ψυχρώ" σκύλου στην Καλλονή Λέσβου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας συνέβη προχθές το μεσημέρι στη Φίλια Καλλονής. Ζευγάρι Μυτιληνιών που έτρωγε σε ταβέρνα πάνω στον επαρχιακό δρόμο Καλλονής – Σιγρίου, έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ και χωρίς καμμία αφορμή δολοφονίας με καραμπίνα ενός μικρού σκυλιού. Γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο, όχι μόνο για άλλη μια φορά το θέμα της κακοποίησης των ζώων στη Λέσβο, αλλά και αυτό της ελεύθερης οπλοφορίας κατοίκων του νησιού, σε περίοδο μάλιστα που έχει απαγορευτεί το κυνήγι.

Το συμβάν έζησαν, μαζί με τους υπόλοιπους πελάτες του καταστήματος, η κ. Ειρήνη Γρημανέλλη και ο σύζυγός της Γιάννης. «Καθίσαμε στο παράθυρο και είχαμε θέα στο δρόμο. Από εκεί βλέπαμε ένα μικρό σκυλάκι να παίζει μόνο του, χωρίς να ενοχλεί απολύτως κανέναν», εξιστορεί η ίδια η μάρτυρας.

«Κάποια στιγμή, είδαμε έναν άντρα 65 – 70 χρονών να βγαίνει από το απέναντι καφενείο, κρατώντας μια καραμπίνα και να πυροβολεί το σκύλο, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο χώμα και ξεψύχησε σπαράζοντας. Όταν βγήκαμε σοκαρισμένοι με τον άντρα μου να ζητήσουμε το λόγο από τον εν λόγω κύριο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε όπλο – μάλλον είχε προλάβει να το κρύψει μέχρι να βγούμε από το μαγαζί. Μάλιστα, η συγγενής του που βρισκόταν μαζί του, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για άτομο που περνάει δύσκολη περίοδο λόγω σοβαρής ασθένειας της γυναίκας του και έχει τα νεύρα του, γιΆ αυτό σκότωσε το ζώο.»

Αμέσως το ζευγάρι επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής και υπέβαλε μήνυση κατά του δράστη – που όπως αναφέρει ο κ. Γρημανέλλης, έμαθαν αργότερα πως είναι ο ιδιοκτήτης του απέναντι καφενείου. Ωστόσο, όπως λένε, μόλις ο τελευταίος άκουσε ότι θα ειδοποιηθεί η Αστυνομία, έφυγε και αναζητείται έως παρελεύσεως του αυτοφώρου. Το ζευγάρι επέστρεψε στη συνέχεια στην ταβέρνα όπου έτρωγε, όπου η κ. Γρημανέλλη λιποθύμησε, λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης που υπέστη.

Κανείς δεν αντέδρασε…
Αυτό που σόκαρε το ζευγάρι ήταν η απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης από πλευράς των 40 υπολοίπων πελατών του καταστήματος, αφού κανένας εκτός από τους ίδιους δεν αντέδρασε στο θέαμα.

«Ντρέπομαι που λέγομαι άνθρωπος», λέει αγανακτισμένη η κ. Γρημανέλλη. «Δε σηκώθηκε κανένας μέσα από την ταβέρνα, συνέχιζαν το γεύμα τους ανενόχλητοι για να μην ανακατευτούν στο συμβάν.»

«Κανείς δεν είχε την ευαισθησία να κάνει κάτι παραπάνω», αναφέρει και ο κ. Γρημανέλλης. «Αυτό ήταν και το πιο λυπηρό από όλα, αφού βρίσκονταν στην ταβέρνα πολλοί άνθρωποι, που θα μπορούσαν να έχουν επίσης καταθέσει.» Και συνεχίζουν, εκδηλώνοντας την ανησυχία τους για το πόσο εύκολο είναι σε ανάλογη περίσταση να υπάρξει θύμα κάποιος άνθρωπος. «Πώς μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα με καραμπίνα, ένας άνθρωπος που έχει “νεύρα”; Φοβόμαστε ότι με τα ίδια νεύρα εύκολα ο ίδιος θα σκότωνε και ένα παιδάκι.»

Δεν τον βρίσκει η Αστυνομία
Μέχρι χθες το μεσημέρι, το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής δεν είχε συλλάβει ακόμη το δράστη και συνέχιζε την αναζήτησή του. Χθες στις 12 το βράδυ έληγε και η προθεσμία του αυτοφώρου, κάτι που σημαίνει ότι θα γινόταν παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα, εφόσον ο δράστης δεν είχε συλληφθεί μέχρι εκείνη την ώρα.

Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι, όπως μας πληροφόρησαν οι αρμόδιοι, ο δράστης δεν πρέπει να έχει άδεια οπλοφορίας, καθώς δεν έχει υποβάλει κάποια σχετική αίτηση στους ίδιους. Την απογοήτευσή της για το γεγονός αυτό εκφράζει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κιβωτός», κ. Βάσω Μαυραγάνη, η οποία ενημερώθηκε επίσης για το συμβάν. «Πριν ενάμιση μήνα περίπου, είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή της Χαραμίδας. Έχει αρχίσει να κυκλοφορεί κόσμος με καραμπίνα ανεξέλεγκτος, κάτι που δεν επιτρέπεται, ειδικά τώρα που απαγορεύτηκε το κυνήγι.»

Όπως λέει η ίδια, η «Κιβωτός» πρόκειται να υποβάλει επίσης μήνυση για το περιστατικό, η κ. Μαυραγάνη ωστόσο εκφράζει τη δυσπιστία της για το κατά πόσο αυτό θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. «Από το Μάιο έχουμε καταθέσει στην Αστυνομία μήνυση για το οξύ που έριξαν σε σκύλο στην Καλλονή, αλλά δε μας έχουν πάρει τηλέφωνο ακόμη ούτε για να πάμε να καταθέσουμε», λέει η ίδια. «Μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειές μας πέφτουν στο κενό. Πιστεύω ότι οι αστυνόμοι πανελληνίως θεωρούν πιο ευτελή τα περιστατικά βίας προς τα ζώα και δεν τα αντιμετωπίζουν όπως θα έπρεπε. Ίσως περιμένουν διάφορους με καραμπίνα να αρχίσουν να πυροβολούν ανθρώπους για να αναλάβουν δράση.»

http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=7c147746-a6f7-4cc3-bf97-7f44ff03b91b

Scroll to Top