sstamellos

sstamellos

Συμπαράσταση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αγαπητή Καθημερινή,
Αγαπητό ΟΙΚΟ,
Αγαπητέ κ. Σωκράτη Τσιχλιά,

Φανταζόμαστε ότι θα απολαμβάνετε αρκούντως την πλημμυρίδα της κυνηγετικής λογοδιάρροιας όπως και μεις. Και χρησιμοποιούμε ενεστωτικό χρόνο γιατί θα συνεχιστεί ο θρήνος των πικραμένων συγγενών της ελληνικής υπαίθρου και τις προσεχείς μέρες. Προφανώς, συμπαραστεκόμαστε. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ορισμένα δείγματα – ψήγματα της κυνηγετικής φλυαρίας. Και ο μπαξές έχει απ΄ όλα: Απειλές, διαμαρτυρίες σπαραξικάρδιες, συγκαλυμμένη πικρία, εκβιασμούς ανοιχτούς για αναγνωστικό σαμποτάζ, κατηγορίες για κιτρινισμό, καταγγελίες για προώθηση ύποπτων συμφερόντων, απειλές για συντονισμένη απόσυρση κεφαλαίων ή αρνήσεις δανειοδότησης (sic) από το χρηματοδότη σας (Τράπεζα Πειραιώς) κι άλλα πολλά εμπριμέ… Ένας μάλιστα απ΄ αυτούς όπως διαβάσαμε στη σινδονιαία και συλλογική ιερεμιάδα τους διακωμωδεί και το όνομα του εκδότη του περιοδικού [Διευθυντής έκδοσης «ΟΙΚΟ»… Σωκράτης Τσιχλιάς (απλή συνωνυμία με τις κανονικές τσίχλες]. Πρώτη φορά γνωρίσαμε δίκαννο χιούμορ, βλήμα προφανώς παιδαριώδους παρετυμολογικής αδολεσχίας. Διάνα! Το χαρήκαμε το παλικάρι…

Και τώρα… ελεύθερος και χαλαρός στοχασμός: Δεν κινδυνεύετε από συρρίκνωση αναγνωστικού κοινού. Πάμε στοίχημα ότι αυτό το κοινό δεν έχει καμία σχέση με την Καθημερινή. Και σιγά μη χάσει η Βενετιά βελόνι ή τί είχαμε τί χάσαμε… ¶λλωστε οι περισσότεροι ομολογούν ότι διαβάζουν Έθνος και Ελεύθερο Τύπο, εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας, που πουλιούνται με ένθετα για το κυνήγι. Το ότι αυτά τα ένθετα διαφημίζουν από μπερέτες και φυσίγγια μέχρι κυνηγετικές γαλότσες και ηλεκτρικά κολάρα για τα απείθαρχα κυνηγόσκυλα (σχετικό το δημοσίευμα – καταγγελία της συναδέλφου σας Πόπης Μπάκα στην Αυγή, στις 19/8/2003, με τίτλο: Το κυνήγι αρχίζει… κι αν μπει στο internet o Εισαγγελέας;) αυτό δεν υποψιάζει καθόλου την κυνηγετική φάρα. Κατά τ΄ άλλα η Καθημερινή εξυπηρετεί άνομα συμφέροντα… Μερικοί αναφέρονται και στη μακρά ιστορία της εφημερίδας. Αλλά έτσι, ρηχά και κούφια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η Καθημερινή που βγήκε στις 19 Σεπτεμβρίου το 1919, με μόνη σιωπή της αείμνηστης εκδότριάς της τη διάρκεια της επταετίας δεν θα κολώσει τώρα που τόλμησε να θίξει ένα πολύπλοκο δίκτυο συμφερόντων και το εννοούμε, οργανωμένων συμφερόντων με μαέστρο την ίδια την πολιτεία που τους χορηγεί άδειες: 300.000 οπλοφόροι επί 100 ευρώ (υποθέτουμε) το κόστος της άδειας να ξεκληρίζουν την πανίδα πόσο μας κάνει; Όλος ο εξοπλισμός τους, τα κυνηγετικά τους συμπράγκαλα, τα σκουτιά τους, τα τσερόκι τους, οι σκύλοι τους, οι εκπαιδευτές των σκύλων τους, έξοδα διακίνησης, σκοπιανές διανυκτερεύσεις (μερικοί είναι και μερακλήδες…) αυτά τα συμφέροντα ποιος θα τα θίξει; Τόλμησε η Καθημερινή. Εύγε!!! Για να ΄μαστε όμως και δίκαιοι ας μοιραστεί την τιμή με το ένθετο της Αυγής, Δαίμων της Οικολογίας. Είστε τα μόνα έντυπα (συμπεριλαμβανομένης και της Ελευθεροτυπίας) που οικολογείτε.

Περαιούντες, η Φύση είναι δημόσιο αγαθό και δεν επιτρέπουμε σε κανένα κουμπουροφόρο να την βιάζει στο όνομα της κυνηγετικής, δήθεν, παράδοσης (εμείς λέμε παράκρουσης). Κανένα διάλογο με τους κυνηγούς! Πλήρη αφοπλισμό!

ΜΠΡΑΒΟ στη συντακτική ομάδα του περιοδικού αλλά και στην ημερήσια και κυριακάτικη Καθημερινή. Αμβλύνεται και φθίνει η εντύπωση της πάλαι ποτέ ιαχής που ακούγαμε στους αθηναϊκούς δρόμους: «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» όταν περιμένουμε ν΄ απολαύσουμε το κυριακάτικο πρωινό μας με καφέ, Μπουκάλα, Καρκαγιάννη, Τζιαντζή, Μπράμο, Καρακούση, Ξυδάκη, Δελαστίκ, Καστριώτη, Παπακωνσταντίνου και τόσες άλλες άξιες πένες.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ μαζί σας, σήμερα λοιπόν, τα πρώτα γενέθλια του ΟΙΚΟ και δηλώνουμε πως σκοπεύουμε να μεταφέρουμε ΟΛΑ τα κεφάλαια του Ομίλου Επιχειρήσεών μας (κι αυτό δεν είναι απειλή!) από Τράπεζες Φρανγκφούρτης, Σικάγο, Τόκυο και Χονγκ Κογκ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά τιμής,
Η ΑΟΠΛΗ ομάς του Τετραποδολογείν, Αθήνησι, εν τω μηνί Σεπτεμβρίω 2003 (www.tetrapodologein.gr)

Κοινοποίηση:
– Τράπεζα Πειραιώς
– Εφημερίδα Κυριακάτικη Καθημερινή
– Περιοδικό «ο Δαίμων της Οικολογίας»
– Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Συνυπογράφουν:
– Βίκυ Δημητριάδου, Μεταφράστρια, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
– Ντίνα Γυφτοπούλου, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
– Ιωάννα Τσόκου, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top