sstamellos

sstamellos

Ελευθερώστε τις γαλοπούλες

Χριστούγεννα-Εκστρατεία: Ελευθερώστε τις γαλοπούλες και τους ανθρώπους από τα κέρδη των βιομηχανιών

Οι βιομηχανίες και οι πολυεθνικές για να αυξήσουν τα κέρδη τους μας επιβάλουν ένα διατροφικό-γεωργικό μοντέλο το οποίο καταστρέφει περιβάλλον, υγεία, μικρούς αγρότες, βιωσιμότητα. Ένα μοντέλο που βλέπει το περιβάλλον, τα ζώα και τους ανθρώπους σαν ανεξάντλητες μηχανές παραγωγής κερδών και δεικτών στα χρηματιστήρια. Να χαλάσουμε τα σχέδια τους. Τα ζώα, η φύση και οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη των εταιριών.

Γαλοπούλα τα Χριστούγεννα; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κάθε χρόνο, περισσότερες από 300 εκατομμύρια γαλοπούλες αναπαράγονται για σφαγή στις ΗΠΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των πουλιών είναι συσσωρευμένη στις συνθήκες "περιορισμού" της βιομηχανικής γεωργίας, όπου στην κάθε γαλοπούλα δίνονται λιγότερο από τρία τετραγωνικά πόδια χώρου. Η ασθένεια και ο βασανισμός είναι απίστευτα σε αυτές τις ακάθαρτες και απάνθρωπες συνθήκες. Οι στρεσσαρισμένες, ταραγμένες γαλοπούλες οδηγούνται στο υπερβολικό ράμφισμα και την πάλη μεταξύ τους, και για να αποφεύγονται οι "οικονομικές απώλειες", είναι κοινή πρακτική να κόβονται τα ράμφη των πουλιών και οι άκρες των δακτύλων των ποδιών – και οι δύο επίπονοι ακρωτηριασμοί που γίνονται χωρίς αναισθησία.

Για να ενισχύσουν τα κέρδη οι βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, οι γαλοπούλες έχουν κατασκευαστεί γενετικά για να γίνουν ανώμαλα γρήγορες και μεγάλες. Η σύγκριση του ποσοστού αύξησης μιας Γαλοπούλας με αυτό ενός ανθρώπινου μωρού, είναι: "Εάν ένα μωρό επτά-λιβρών (3,5 κιλά) μεγάλωνε με τον ίδιο ρυθμό που η σημερινή Γαλοπούλα αυξάνεται, φτάνοντας το μωρό σε ηλικία 18 εβδομάδων, θα ζύγιζε 1500 λίβρες (680 κιλά)". Κάθε έτος, εκατομμύρια γαλοπούλες πεθαίνουν από εμφράγματα στην καρδιά επειδή οι οργανισμοί τους δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το ανώμαλο ποσοστό αύξησης.

Δεδομένου ότι οι γαλοπούλες αυξάνονται, τα πόδια τους έχουν μεγάλη δυσκολία να υποστηρίξουν τους υπέρμετρα βαριούς οργανισμούς τους. Εκατομμύρια υποκύπτουν από τα τσακισμένα πόδια και τις κοινές αναταραχές. Ένα περιοδικό της αγροβιομηχανίας θρηνεί "…οι γαλοπούλες έχουν αναπαραχθεί για να γίνουν γρηγορότερα και βαρύτερα αλλά οι σκελετοί τους δεν μπορούν να κρατήσουν το ρυθμό, ο οποίος προκαλεί τα "πόδια κάουμποϋ". Συνήθως οι γαλοπούλες έχουν πρόβλημα να σταθούν και πέφτουν και ποδοπατούνται …"

Για να ικανοποιήσουν την καταναλωτική ζήτηση για το κρέας στήθους, στις σύγχρονες γαλοπούλες έχουν τροποποιήσει επίσης για να έχουν τα δυσανάλογα μεγάλα στήθη. Αυτή η ανατομία συμβάλλει στη δυσκολία της γαλοπούλας να σταθεί, και το καθιστά αδύνατο για τα πουλιά να συνδεθούν και να αναπαραχθούν φυσικά. Οι παραγωγοί της γαλοπούλας έχουν έρθει να στηριχθούν στην τεχνητή γονιμοποίηση ως το μόνο μέσο για την αναπαραγωγή.

Όταν οι γαλοπούλες φθάνουν στο βάρος αγοράς, συσκευάζονται σε κλουβιά και μεταφέρονται στο σφαγείο. Εδώ, οι πλήρως συνειδητές γαλοπούλες, κρεμιούνται ανάποδα από τα πόδια τους σε δεσμούς μετάλλων, που υφίστανται τον πόνο και τον τρόμο καθώς μεταφέρονται σε μια ζώνη μεταφορέων στη φονική λεπίδα. Βάσει των ομοσπονδιακών νόμων "ανθρωπιστικής σφαγής", οι γαλοπούλες δεν ειναι απαραίτητο να ζαλιστούν κατά τη διάρκεια της σφαγής. Κατά συνέπεια, τα εκατομμύρια των γαλοπουλών αιμορραγούν στο θάνατο συνειδητά. Οι εκθέσεις βιομηχανίας επίσης δείχνουν ότι η διαδικασία σφαγής είναι συχνά ανακριβής. Όταν η λεπίδα χάνει το σημάδι της, ή η ζώνη μεταφορέων κινείται πάρα πολύ γρήγορα, τα πουλιά βράζονται ζωντανά στη ζεματισμένη δεξαμενή.

Από: http://www.adoptaturkey.org/resource_flyer.pdf

Πληροφορίες για υιοθέτηση μιας γαλοπούλας, εκστρατείες, χορτοφαγία, ακτιβισμό, εδώ: http://www.adoptaturkey.org/

http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top