sstamellos

sstamellos

Όχι στη φίμωση του 98fm

Όχι στη φίμωση του 98fm

22-12-2004

O αυτοδιαχειριζόμενος σταθμος 98fm δέχεται έντονες παρεμβολές εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα έχουν ενταθεί με συνέπεια να μετατοπίσει την συχνότητα λειτουργίας του. Παρόμοιες μεθοδεύσεις ακολουθήθηκαν και με το Ράδιο Υγεία-Οικολογία, το οποίο στη συνέχεια έκλεισαν.

Εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας στον αυτοδιαχειριζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό 98fm.

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε φίμωση και πιστεύουμε ότι παραδείγματα σαν τον 98fm πρέπει να ενισχυθούν, σαν όαση στην έρημο των επίσημων ΜΜΕ που μόνο σκοπό έχουν την προπαγάνδα υπέρ του συστήματος.

Καλούμε σε υποστήριξη και δημιουργία εναλλακτικών ΜΜΕ αντιπληροφόρησης (ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών σταθμων, τοπικών, εντύπων, πρωτοβουλιών, σελίδων στο διαδίκτυο, κτλ) που θα συμμετέχουν ΑΜΕΣΑ οι ίδιοι οι πολίτες. Να γίνει ο κάθε ένας από εμάς δημοσιογράφος συμβάλοντας στην εναλλακτική ενημέρωση.

Απάντηση σε οποιαδήποτε φίμωση η ενίσχυση των κινημάτων, ενάντια στον αυταρχισμό και στο μοντέλο ανάπτυξης και τρόπο ζωής που μας επιβάλλουν οι βιομηχανίες και οι πολυεθνικές.

Θέλουμε πολλούς 98fm.

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα (GEWB) http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Φυσιολατρικό και Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού http://homepages.pathfinder.gr/crikos

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο προσυπογράφουμε:

O 98fm ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «98fm» εκπέμπει πειρατικά τα τελευταία τρία χρόνια με χαμηλή ισχύ (για περιβαλλοντικούς λόγους) και λειτουργεί στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Είναι βασισμένος στην επιθυμία για ελεύθερη έκφραση, επικοινωνία, αλληλεγγύη και δημιουργία, ενάντια στις καθεστηκυίες λογικές της διαμεσολάβησης και της εμπορευματικοποίησης.

Από την αρχή της υπαρξής μας στα fm δεχόμαστε παρεμβολες απο διάφορους σταθμους είτε κρατικους είτε τοπικής εμβέλειας. Ειδικότερα εδώ και ένα μήνα κορυφώθηκαν και μεθοδεύτικαν οι ενέργειες σφετερισμού της συχνότητας των 98MHz με σκοπό το κέρδος και αποτέλεσμα την φίμωση του λόγου και της έκφρασής μας. Συγκεκριμένα 2 νέοι σταθμοί εμφανίστικαν στους 97.8 και στους 98 ακριβώς εκπέμποντας με μεγάλη ισχύ πιθανότατα φιλοξενούμενοι στους πύργους του υμηττού πλάι στους νόμιμους μεγαλοσταθμούς, με τις πλάτες του καθεστώτος και την ένοχη σιωπή του ΕΡΣ και του υπουργείου.

Μπροστά σ’ αυτην την επίθεση που δέχεται ο αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός 98fm από τα κιλοβατικά μεγαθήρια απέναντι στον ανατρεπτικο λόγο και την ελεύθερη έκφραση, θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη και την διεύρυνση της παρουσίας μας στα fm. Πρεσβεύουμε μια ελεύθερη κοινωνία και επιθυμούμε την απελευθέρωση της μπάντας των fm από τα συμφέροντα που έχουν επιβληθεί σ’ αυτήν, έτσι ώστε να υπάρξει χώρος και για άλλες ανυπότακτες-αδιαμεσολάβητες φωνές.

Ως ύστατη τεχνική λύση εκπέμπουμε προσωρινά στους 98.1 MHz

ΟΣΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ

ΡΑΔΙΟΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ 98FM
http://www.radio98fm.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Και να ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.
Scroll to Top